Wrocławin eläintarha on kieltämättä yksi suurimmista eläintarhoista, joissa olen ikinä käynyt. Tämän takia halusin eritellä vierailun omaksi postauksekseen, enkä yhdistää sitä edelliseen kaupunkipostaukseen.

Wrocławin eläintarha

Saapuminen

Kahden päivän reissua suunnitellessamme jouduimme muutamaan otteeseen pohtimaan, suuntammeko eläintarhaan torstaina vai perjantaina. Perjantai 3.5. oli Puolassa pyhäpäivä, jolloin oletimme paikalla olevan enemmän ihmisiä, mutta toisaalta myös meillä olisi koko päivä aikaa kiertää puistoa. Ostimme siis liput etukäteen netistä perjantaiksi. Normaalihintainen aikuisten lippu maksoi 50 zlotya (vajaa 12 €), mutta me maksoimme lisäzlotyn, jolla eläintarha tukee eläinten hyvinvointia.

Eläintarha sijaitsee hieman vajaa neljän kilometrin päässä keskustasta, joten päätimme suunnata vuokra-asunnolta autolla eläintarhaan. Itse eläintarhalla ei ole parkkipaikkaa, ja valitettavasti lähellä oleva parkkihalli oli myös täynnä. Onneksi läheltä löytyi epäilyttävä parkkialue, jossa oli vielä tilaa. Epäilyttävä parkkialue sijaitsi aivan jalkapallokentän vieressä, ja meidät miltei ohjattiin parkkeeraamaan kentälle. Hintaa koko päivän parkille tuli 20 zlotya, eli n. 5 €.

Wrocław zoo

Eläintarhassa

Lippujen ostaminen etukäteen osoittautui järkeväksi, sillä jonot tiskille olivat kymmenien metrien pituisia. Heti tarhan alussa oli kartta, ja pääsimme tutustumaan eläimiin. Suuntasimme ensimmäiseksi kameliaitauksen luokse, sillä se sijaitsi aivan ulko-oven tuntumassa.

Itse halusin ehdottomasti nähdä hain, sillä sellaista en muista nähneeni Varsovan eläintarhassa. (Vaikka kyltti niin väitti…) Yksi työkavereistani odotti eniten kultapandan näkemistä, ja toinen halusi nähdä perhoset.

Wroclaw zoo elephant

Kameleiden jälkeen suuntasimme leijona-aitauksen ohi seeprojen ja kirahvien luokse, ihmetellen samalla suurta rakennusta, jonka ympäri kiersi valtava jono. Kartan luokse päätyessämme tajusimme rakennuksen olevan Africarium, jonka sisältä löytyisi mm. mainitsemani hai sekä virtahepoja. Päätimme kuitenkin skipata jonon ja tulla päivän päätteeksi katsomaan, joskos pääsisimme sisälle.

Eläintarhasta löytyi myös suomalaiseen luontoon kuuluvia eläimiä, kuten karhuja, susia ja ilveksiä. Kulttuurierojen takia sain tästä eläintarhareissusta jopa enemmän irti kuin aiemmista reissuistani. Suomessa olemme esimerkiksi tottuneet siihen, että koulussa kerrotaan, miten tulee toimia karhun kävellessä vastaan luonnossa. Lisäksi olen tottunut puhumaan eläimistä suomenkielisillä nimillä, joten pääsin myös kehittämään sanastoani.

wroclaw zoo meerkat

Eläintarhassa olisi ollut mahdollisuus päästä silittämään farmieläimiä, kuten aaseja ja vuohia, mutta nähtävää ja tehtävää riitti ilman silitystaukoakin.

Luulimme puiston sulkeutuvan jo kuudelta, mutta todellisuudessa lipunmyynti sulkeutui kuudelta ja puisto oli auki seitsemään. Viimeisen tunnin alkaessa suuntasimme Africariumiin, johon ei ollut enää ollenkaan jonoa. Olen iloinen, että ehdimme käymään siellä, koska pääsin näkemään manaatteja! En ainakaan muista ennen nähneeni noita majesteettisia eläimiä.

puola eläintarha

Viimeisenä kohteena suuntasimme matelijataloon, jossa myös perhosiin keskittyvän näyttelyn piti sijaita. Valitettavasti meillä oli huono tuuri, sillä perhoshuone oli remontin alla. Pääsimme kuitenkin näkemään käärmeitä ja erilaisia kilpikonnia.

Kaiken kaikkiaan aikaa puistossa kului miltei seitsemän tuntia.

Wroclaw eläintarha

Wrocławin eläintarha – Vinkkilista

-Eläintarha on iso, joten saavu tarpeeksi ajoissa
-Osta lippu etukäteen netistä (http://zoo.wroclaw.pl/en/)
-Varaudu jonottamaan parkkiin
-Ota mukaan vesipullo ja eväät
-Ota ensimmäiseksi tai viimeiseksi kohteeksi Africarium, päivällä jonot voivat olla jopa tunnin mittaiset

Kaiken kaikkiaan eläintarha oli vierailun arvoinen ja retkemme onnistunut.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *