Wodny park on Varsovassa sijaitseva ”vesipuisto”, jota itse vertaisin kuitenkin ennemmin Turun Caribiaan.

Wodny park

Wodny park – ennakko-odotukset

Minulla on pitkästä aikaa täysin suunnitelmavapaa viikonloppu, joten päätin hieman tutkailla lähialueiden tarjontaa. Aloitin katsomalla säätiedotusta, jonka mukaan tälle päivälle luvattiin n. 29 astetta. Lämpötila ohjasi minut etsimään uimapaikkoja, ja niin löysin Wodny parkin nettisivut.

Nettisivuilla oli onnekseni englanninkielinen vaihtoehto, joten tiedon haku onnistui ennakkoon sujuvasti. Nettisivujen mukaan tarjolla olisi ulko- ja sisäaltaita, poreallas, saunatilat, esterata ja liukumäkiä. Kuulostaa hyvältä.

Tarjonnan jälkeen tarkastelin hinnastoa ja myönnän, että ensimmäistä kertaa jokin tuntui kalliilta Puolassa. Viikonloppuna 2,5 tunnin lipun hinta (sis. uimaosasto & sauna) olisi 59 zlotya (n. 15 €) ja koko päivän lippu (sis. uimaosasto & sauna) olisi 95 zlotya (n. 22 €). Vertailun vuoksi lippu Caribiaan maksaa 20 €. Päätin kuitenkin, että paikka olisi ainakin kertakokeilun arvoinen hinnasta huolimatta.

Aquapark Warsaw

Oma kokemus

Saavuin vesipuistoon puolen päivän aikoihin ja matka taittui mukavasti ratikalla. Ratikat 4, 10, 14, 18 ja 35 kulkevat aivan puiston lähistölle. Pysäkiltä Malczewskiego 05 kävelee vain muutaman minuutin.

Rakennus oli helppo tunnistaa ison logon ansioista, lisäksi oikea ovi löytyi nopeasti ”Bilety” tekstin ansiosta. Sisällä ollessani hämmästyin hieman, sillä en ollu varma, missä kassa sijaitsee. Kassa löytyi kuitenkin heti ovesta käännyttäen oikealle, vaikka esitteet ja kulkuportti hieman hämäsivät. Annettakoon tässä kohtaa plussamaininta siitä, että vesipuistosta löytyi opasteita myös englanniksi ja henkilökunta puhui myös hyvää englantia. Maksun jälkeen sain käteeni rannekkeen ja lähdin metsästämään pukuhuoneita.

Toinen hämmennys odotti kun saavuin pukukoppien luokse. Suomessa ollaan totuttu niin vahvasti sukupuolijaoteltuihin pukuhuoneisiin, etten edes osannut odottaa yhteistilaa. Käytännössä ”pukuhuone” oli suuri huone täynnä rannekkeella lukittavia kaappeja, niiden edessä penkkejä sekä yksi rivistöllinen pukukoppeja. Seinillä oli satunnaisia hiustenkuivaajia ja peilejä. Myös suihkutilat olivat mallia unisex, mutta täällä ihmiset suihkuttelivat uimapuku päällä, joten asia oli ok.

Itse allastilat olivat ok, eivät mitenkään huippukunnossa, mutta juuri sitä, mitä tältä päivältä kaipasin. Positiivisin yllätys oli Wibit-esterata, jollaista en ollut ennen koittanut. Myönnettäköön, että en päässyt ensimmäistä estettä yli, vaan jouduin huijaamaan ja uimaan sen ohitse.

Liukumäkiä oli kolme, yksikään ei kovin jännittävä tai erikoinen, mutta kiva lisä. Valitettavasti yksi vesiliukumäistä herätti kysymyksen: miten ja kuinka usein putkimäet pestään sisältä?

Porealtaista nauttivalle voin suositella paikkaa, sillä porealtaita oli ainakin viisi. Osa oli sijoiteltu hieman reunemmalle, kun taas yksi oli aivan allasalueen keskiössä.

Lisäksi paikasta löytyi kolme isompaa allasta: yksi olympia-allas, yksi sisäallas ja yksi ulkoallas. Ulkoaltaan lämpötila oli n. 28 astetta, eli vain vajaa asteen kylmempi kuin ulkoilma. Lisäksi ulos oli varattu tuoleja auringonpalvontaa varten.

Saunaosasto

Olen puhunut paljon etenkin alkuvuodesta, että haluan saunaan. Saunan etsiminenkin oli vähintään kerran to do -listallani, ja vaikka olen saunoja aiemminkin löytänyt, tänään pääsin ensimmäistä kertaa koko vuonna saunomaan.

Vesipuistolla oli kokonainen saunaosasto, jossa oli viisi erilaista saunaa. Saunaosastolla oli erilliset pukukopit ja uimapuvut olivat kielletty. Osastolla liikuttiin pyyhkeessä tai alasti. Suomalaiseksi saunaksi nimetty sauna veti yllättäen eniten puoleensa ja täytyy sanoa, että tämä ei ollut pettymys. Lämpötila oli mukavat 100 astetta ja viihtyvyyttä oli lisätty suomalaisten (?) lintujen äänimaisemalla.

Saunaosaston keskellä oli kylmäallas, jossa pystyi vilvoittelemaan, mikäli lämpötilat kohosivat liian korkeiksi. Lisäksi saunaosaston alkupäässä oli jääpala-automaatti / -syvennys, johon pystyi laskemaan juomapullon saunomisen ajaksi. Eli viihtyvyydestä todellakin huolehdittiin.

Suomalaisen saunan lisäksi kokeilin myös muita saunoja, mutta mikään niistä ei sävähdyttänyt samalla tavalla. 40 asteen aromisauna tuntui lähinnä naurettavalta kunnon löylyjen jälkeen.

Vinkit

Kaiken kaikkiaan reissu oli onnistunut ja viihdyin nelisen tuntia uimassa, mutta listaan loppuun jälkiviisautena vinkkejä ja asioita, jotka olisin itse tehnyt toisin.

  1. Ota mukaan kaksi pyyhettä, jos menet myös saunaosastolle
  2. Pakkaa mukaan iso vesipullo
  3. Ota eväät, jos haluat olla koko päivän
  4. Ota mukaan flipflopit

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *