Aattelin jakaa sunnuntain kunniaksi hieman mun viikonloppujuttuja, sillä tässä on ehtinyt tapahtumaan kaikenlaista.

Viikonloppujuttuja

Perjantaina

Okei, tärkeimmät asiat ensiksi: sain vihdoin Salatut elämät toimimaan! Osa varmaan muistaakin, kun valittelin asiasta aiemmin, mutta sattuma johti tähän onnistumiseen. Muutin tosiaan torstaina tähän uuteen paikkaan, ja joskus laiskuus vie voiton käytännöllisyydestä, joten en kirjannut laitteitani heti huoneiston WiFiin. Uskon, että tämä oli avain onnistumiseen, sillä käytin ohjelmaa katsoessani suomalaista puhelinliittymääni. (Liittymään siis sisältyy rajoitetusti netin käyttö Euroopassa, ja olen aika säästeliäästi sitä käyttänyt.) Myönnettäköön, että jaksoin olla kärsivällinen, ja katsoin rästiin jääneet jaksot vasta sunnuntaina.

Turistijuttuja lauantaina

Lauantaina vietimme työkaverini kanssa turistipäivää, ja kävimme mm. Vanhassakaupungissa kiertelemässä ja syömässä. Joulu jatkui yhä, ja paikkaa koristivat suuren kuusen lisäksi erilaiset koristevalot. Varsovan vanhastakaupungista löytyy myös luistelurinki, jonka haluaisin joku päivä testata. Täällähän on siis tällä hetkellä erittäin lämmin (suomalaisen makuun), sillä lauantaina aurinko paistoi ja oltiin selkeästi plussan puolella. Lunta ei ole enää nimeksikään.

ravintola rynek varsova

Kävimme nauttimassa lounaan Ravintola Rynekissä, joka sijaitsee Vanhankaupungin ytimessä. Listalta löytyi perinteisiä puolalaisia ruokia sekä turisteillekin tuttuja vaihtoehtoja. Itse pelasin varman päälle ja valitsin pinaatti-kana-pastan, kun taas työkaverini päätti testata puolalaisempaa vaihtoehtoa, eli keittoa leivän sisällä. Jos en olisi näin ruokarajoittunut, olisin voinut itsekin maistaa paikallista makkara-sieni-keittoa.

Onnistuin jotenkin rikkomaan takkini vetoketjun vetimen, mutta en ajatellut sen olevan iso asia, joten heitin takin normaalisti päälle. Kun seuraavaksi koitin saada takkia pois, vetoketju ei suostunutkaan aukeamaan. Hetken taistelun jälkeen luovutin, ja päätin vetäistä takin hupparin lailla pääni yli. Onneksi en ollut vetänyt vetoketjua ylös asti, joten sain takin pois rikkomatta sitä. Täällähän kaupat ovat auki iltaan asti myös viikonloppuisin, joten ehdimme illalla koukkaamaan kauppakeskukseen takkiostoksille.

Olen iloinen, että täältä löytyy Forever 21, elikkä lempparikauppani. Ja lisäonnekseni kaikki talvitakit olivat alennuksessa, osassa alennus oli jopa huikeat 75 %. Löysin yhden silmää miellyttävän takin, jolla uskon pärjääväni lopputalven täällä. Lisäksi on annettava eritysplussat H&M-vaateketjulle, sillä vanhojen vaatteiden, tai tässä tapauksessa takin, kierrättäminen tapahtui helposti.

Loppuilta sujuikin sitten biljardin parissa paikallisessa sporttibaarissa. Keskustassa sijaitseva baari oli hieman (paikalliseen tasoon nähden) kalliihko, ja yllättävästi hyvin hiljainen siihen nähden, että oli lauantai. Vaikka viime pelikerrasta on hetki, onnistuin kuitenkin voittamaan kollegani biljardin jalossa lajissa.

varsova patsas

Viikonloppujuttuja sunnuntaina

Tänään olen viettänyt puhtaasti rentoutumispäivää ja olen poistunut asunnosta ainoastaan kahdesti. Aamulla kävin nopeasti läheisessä ruokakaupassa ja iltapäivällä kävin lyhyellä kävelyllä lähialueilla. Alun perin kävelyn idea oli käydä tsekkaamassa yhden bussipysäkin sijainti, mutta päätin venyttää lenkin pituutta kiertämällä puistoja.

Lisäksi nukuin ensimmäiset päiväunet Puolassa, ja teki kyllä hyvää. Olen hoitanut myös muutamia velvollisuuksia Suomeen, mutta kaikki lienee tältä päivältä kunnossa, ja nyt voinen keskittyä katsomaan elokuvaa ja nauttimaan suklaasta.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *