Kuten otsikko kertoo, mulla on ollut vieraita, ja siksi aikaa kirjoittamiselle ei oikeastaan ole löytynyt. Ajattelin kertoa vierailuista ainoastaan yleisellä tasolla.

Vieraita

Millaisia vieraita mulla on käynyt?

Edellisviikonloppuna ystäväni saapui luokseni kylään. Hän saapui tänne perjantaina ja paluulento starttasi sunnuntai-iltana. Halusin esitellä kaupungin parhaat puolet lyhyessä ajassa, ja uskon onnistuneeni aika hyvin. Kävimme mm. The Warsaw Rising -museossa, josta kirjoitinkin jo aikaisemmin. Lisäksi kävimme Juutalaisella hautausmaalla, ja paikka oli todella pysäyttävä. Nähtävyyksien lisäksi vietimme peli-iltaa työkavereitteni kanssa, nautimme puolalaisesta ruokatarjonnasta sekä kävimme testaamassa puolalaisen sangrian.

Viime viikon torstaina siskoni saapui kaupunkiin, ja hän viipyi täällä aina tähän aamuun asti. Aikaisen lennon takia allekirjoittaneella on hieman väsynyt olo, sillä yöunet jäivät (myös omalta) osaltani hyvinkin lyhyeksi. Tässä kohtaa lienee hyvä hetki kehaista hieman Uber-palvelua, sillä kyydin sai tilattua näppärästi etukäteen suoraan kotiovelle, ja hintaa luotani lentokentälle tuli vajaa viisi euroa, vaikka annoin kuskille hieman tippiäkin. On ehkä myös oleellista mainita, että en itse lähtenyt mukaan kentälle, vaan seurasin matkaa näppärästi omasta sängystä puhelinsovelluksen avulla.

Vieraita Varsovassa

Kulunut viikko

Siskoni vierailu oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että itsensä lisäksi hän toi mukanaan kaipaamiani vaatteita ja mm. kuvissa näkyvät kengät. Lisäksi vierailu poikkesi ystäväni vierailusta siinä mielessä, että itse olin arkipäivät töissä.

Halusin tälläkin kertaa tarjota mahdollisimman antoisan kuvan Varsovasta, ja olin suunnitellut erilaisia aktiviteetteja. Heti perjantaina ohjasin siskoni katsomaan papukaijoja ja kaijojen läheisyydessä sijaitsevaan ostoskeskukseen. Ajattelin, että näihin kohteisiin on helppo matkustaa luotani, ja aika kuluu nopeasti.

Varsova kulttuuri- ja tiedepalatsi

Olen koittanut säästää erilaisia kohteita eri vierailuille, jotta myös itselläni olisi jotain, mitä odottaa. Siskoani varten olin varannut vierailun Varsovan kulttuuri- ja tiedepalatsin näköalatorniin. Ostin liput etukäteen, jotta välttyisimme suuremmalta jonottamiselta. Lippujen hinta on 20 zlotya per henkilö, eli viitisen euroa. Näköalatorni sijaitsee 30. kerroksessa, ja hissillä pääsee ylös kolmessakymmenessä sekunnissa.

Muutoin vierailu oli aika ”perinteinen”, sillä kävimme tutustumassa vanhaankaupunkiin ja siinä ohessa maistelimme rullapullat. Lisäksi ohjelmassa oli paljon shoppailua, mun Spotify-listan päivitystä, yleistä kiertelyä ja paljon hyvää ruokaa. Suunnitelmissa oli myös päiväreissu Krakovaan, mutta junaliput ehtivät kallistua sen verran, että päätimme lykätä reissua. Turustahan pääsee nykyään lentämään suoraan Krakovaan, ja itsekin pääsen junalla vajaassa kolmessa tunnissa Puolan turistipääkaupunkiin, joten emmeköhän onnistu järjestämään vaikka kivan viikonloppureissun.

Tiivistetysti sanottakoon, että mulla on takana muutama erittäin hyvä viikko, ja olen kiitollinen siitä, että ihmiset jaksavat tulla tänne mua katsomaan.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *