Varsovan ravintolat ovat yleisesti edullisia ja ruoka on maistuvaa. Esittelen tässä tekstissä neljä erilaista ravintolaa.

Varsovan ravintolat Orzo

Orzo

Orzo on viihtyisä ja tunnelmallinen ravintola, jonka toinen toimipiste sijaitsee vanhalla tehdasalueella Pragan puolella ja toinen lähellä keskustaa. Olette itse asiassa nähneet vilauksen terassista aiemmassa postauksessani, mutta suuren terassin lisäksi ravintolasta löytyy myös sisätilat.

Ravintolan valikoimasta löytyy monipuolisesti erilaisia pizzoja, hampurilaisia, mereneläviä sekä pastoja ja pihvejä. Lisäksi listalla on erillinen vegaaniosio. Jälkiruokavalikoima on melko suppea, listalla on ainoastaan juustokakku, mutta pääruoka on todella täyttävä, joten jälkiruualle ei jää juurikaan tilaa. Tilasin itse kuvassa näkyvän pihvin, jota voin sydämellisesti suositella. Pihvin kylkeen tuli vielä erittäin maistuva, ravintolan omalla reseptillä valmistettu majoneesi. Ruokien lisäksi ravintolan drinkkivalikoima on monipuolinen, kun taas olutvalikoima on melko yksinkertainen. Hintatasoltaan ravintola on keskitasoinen, jopa hieman kalliihko; pasta-annos maksaa n. 30 zlotya (n. 7 €), burgeri hieman päälle 30 zlotya ja pullo olutta 13 zlotya (n. 3 €).

Lisätietoa: www.orzo.pl

pink flamingo

Pink Flamingo

Pink Flamingo on jenkkityylinen dineri ja yksi suosikkiravintoloistani täällä. Listalta löytyy perinteisiä, amerikkalaisia herkkuja, kuten purilaisia, hodareita sekä wingsejä. Lisäksi arkisin, lounasaikaan, on mahdollista tilata clubileipiä. Ravintolalla on sekä ulko- että sisätilat, molemmat todella viihtyisiä ja sisustuksen yksityiskohtiin on panostettu huolella. Itse tilasin maukkaan bbq-siipiannoksen ja poikkeuksellisesti otin jälkiruuaksi Banana split -annoksen. Jälkiruoka oli ihan maittava, mutta sitä en lähde suosittelemaan. Siivet taasen olivat mukavan mausteisia ja niiden kaverina tarjoiltu zuni-kastike oli juuri sopivan mausteinen.

Ravintola on todella suosittu, joten suosittelen tekemään sinne varauksen. Varauksen voi tehdä helposti nettisivujen kautta. Ravintola sijaitsee Park Szczęśliwickin vieressä. Hintataso on sama kuin edellisessä ravintolassa.

Lisätietoa: www.pinkflamingo.pl

taverna patris

Taverna Patris

Taverna Patris on kreikkalainen ravintola, joka sijaitsee Pragan puolella. Normaalista kreikkalaisesta sisustuksesta (valkoinen pöytä, siniset tuolit, Välimeren tunnelma) poiketen ravintola oli sisustettu erittäin kodikkaaksi ja seinällä oli kuvia Rhodokselta. Ruokalistalta löytyi perinteisiä kreikkalaisia herkkuja, kuten mussakaa ja mereneläviä. Itse päädyin ottamaan kanagyros-annoksen, joka tarjoiltiin mm. tsatsikin kanssa. Annoksessa maistuivat tuoreet maut ja mausteet, annoskokokin oli oikein sopiva.

Ravintola on suhteellisen kallis Puolan hintatasoon suhteutettuna. Oma annokseni maksoi 38 zlotya (n. 8,5 €) ja tähän päälle tuli vielä juotava 7 zlotya (hieman vajaa 2 €, pullon koko 0,2 l) ja palvelumaksu (10 %), sillä meitä oli yli kuusi ihmistä. Paikka sopii oikein hyvin kasuaalien illanistujaisten järjestämiseen.

Lisätietoa: www.tawernapatris.pl

Varsovan ravintolat pihvi

Steakownia

Steakownia on nimensä mukaisesti pihvipaikka ja heillä on useampi toimipiste ympäri Puolaa. Lihat tulevat omilta laitumilta ja työntekijät ovat todella ammattitaitoisia. Liha oli täydellisesti valmistettua, vaikka kuvassa annos saattaa näyttää hyvin yksinkertaiselta.

Yksi asia ravintolassa pääsi yllättämään: ruokalistassa (tai oikeastaan juomalistassa) ei ollut mainittuna punaviinejä, vaan sitä piti erikseen kysyä. En tiedä, onko vaihtoehtoja useampia, vai vain yksi.

Ravintola on hieman hintava Puolan hintatasoon nähden ja hinnat ilmoitetaan ruokalistassa per 100 grammaa. Ehdoton plussa siitä, että tiedät tarkasti, mitä osaa olet tilaamassa. Myös lisukkeista pitää maksaa erikseen. Kuitenkin pihviannos juomineen maksaa n. 15 – 20 euroa.

Lisätietoa: www.steakownia.pl/en/

Varsovan ravintolat yleisesti

Ulkona syöminen on yleisesti ottaen edullisempaa kuin Suomessa. Lounasaikaan hinnat alkavat 10 zlotysta ( 2,5 €), ja kalleimmillaankin lounasannokset ovat 30 zlotya (n. 7 €).

Arkisin ravintoloihin voi pääasiallisesti vain kävellä sisään, mutta isolle seurueelle kannattaa varata pöytä etukäteen. Myös viikonloppuisin pöydän varaaminen on hyvä idea. Usein tämä tapahtuu nettisivujen kautta tai soittamalla. Monet ravintolat lisäävät hintaan +10 % suuruisen palvelumaksun isoille seurueille, mutta tästä on aina maininta ruokalistassa. Usein ruokalistan loppupuolella.

Varsovan ravintolat, joita haluan kokeilla

Varsovassa on todella paljon hyviä ravintoloita, joita haluaisin kokeilla, mutta en ole syystä tai toisesta vielä kokeillut. Listaan tähän loppuun muutaman, joista olen joko saanut suosituksen tai bongannut matkan varrella. Tämä lista lienee enemmän minulle kuin teille, mutta mistäpä sitä ikinä tietää.

Grand Kredens: perinteinen puolalainen ravintola, jonka sisustus on saanut inspiraatiota Ranskasta

Serial Grillers: pihviravintola, jonka nimeä arvostan erityisen paljon

Bombaj masala: intialainen ravintola, jolla on kaksi toimipistettä Varsovassa

-Marika

Marika Ruoka ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *