Vappu 2020 oli monella tavalla erikoinen, mutta onnistunut. Olin alun perin suunnitellut tulevani Suomeen vapuksi, mutta onneksi en ehtinyt ostamaan lippuja.

vappu 2020

Valmistelut

Käyn yhä kaupassa vain kerran viikossa, joten minun piti suunnitella juhlamenu jo alkuviikosta. Lisäksi Puolassa ei myydä perinteisiä, suomalaisia vappuherkkuja, joten kaikki tulisi tehdä alusta asti itse. Mietin hetken siman tekemistä, mutta tulin tulokseen, että se on hieman liian vaivalloista. Munkeista en kuitenkaan ollut valmis luopumaan. En muista, koska olisin viimeksi paistanut itse munkkeja (yläasteella?), joten uunimunkit saisivat luvan kelvata. Löysin nopealla googlauksella hyvänkuuloisen reseptin, josta pystyin helposti modifioimaan pienemmän taikinan. Jaoin ainekset viidellä ja lopputuloksena oli kuusi rinkulaa. Neljä niistä tarjoiltiin perinteisesti sokeroituna, ja kahdelle tein kuorrutuksen valkosuklaasta.

vappupallot

Ostin lisäksi hauskoja vappuilmapalloja. Tai ainakin paketissa elefantit näyttivät hauskoilta, mutta todellisuudessa nämä yksilöt saivat varsin persoonallisen ilmeen. Normaaliolosuhteissa vanhassakaupungissa myydään foliopalloja ainakin kesäisin päivästä riippumatta, mutta epäilen, että niitä tällä hetkellä saisi. Lähikaupasta löytyi ilmapallojen kaveriksi serpentiiniä, jota minulla on vielä yli puoli rullaa jäljellä.

vappu Marika Vuorinen

Vappu 2020 ohjelma

Muistuttelen tähän alkuun, että elän eri aikavyöhykkeellä. Kello on täällä tunnin vähemmän kuin Suomessa. Tein keskiviikkona tunnin verran pidemmän työpäivän, jotta pystyin torstaina lopettamaan jo neljältä. Yo-lakkini sijaitsee Suomessa, joten jätin mahdolliset virtuaalilakitukset suosiolla välistä.

parvekevappu 2020

Ostin kuitenkin itselleni pienen pullon kuohuvaa, jonka avasin kello 17.00.
Katoin itselleni pienen piknikin parvekkeelle, nautin munkeista, kuohuvasta ja lämpimästä kevätsäästä. Vielä iltaseitsemänkin aikaan lämpöasteita oli 17. Myös me vietimme porukalla virtuaalivappua, ja ohjelmassa oli mm. bingoa, ja erilaisia seurapelejä.

Perjantaina nukuin pitkään. Yleensä herään vapaapäivinäkin viimeistään kymmeneltä, sillä unirytmini on nykyään suhteellisen säännöllinen. Laitoin tilauksen vetämään läheiseen KFC-ravintolaan ja siirryin sohvalle. Eilinen päivä kului suurimmaksi osin television ja herkkujen parissa. Söin pitkästä aikaa American-dippiä. Kuulostaa ehkä arkiselle asialle, mutta täällä ei juurikaan myydä dippisekoituksia, joten itselleni tuo on sellainen arkinen herkku.

Nyt viikonlopuksi on luvattu huonoa ilmaa, mutta ajattelin kohta suunnata lähipuistoon lenkille. Sen kummempia suunnitelmia minulla ei ole tuleville päiville.

-Marika

Marika Varsovassa , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *