Toukokuun to do -list on jälleen mukavan lyhyt, joten minulle jää mukavasti aikaa nauttia myös Puolasta.

Toukokuun to do -list

Miten huhtikuu meni?

Huhtikuun to do -list oli myös lyhyt, ja jokainen listan asia on hoidettu onnistuneesti. Äänestin eduskuntavaaleissa, kävin Suomessa ja vietin pääsiäistä. Lisäksi listalta löytyi oleskelun rekisteröiminen, ja prosessi on onnistuneesti aloitettu. Asian jatko löytyykin toukokuun listalta, sillä minun tulee vierailla 7.5. jälleen virastossa, mutta käsittääkseni vain hakemassa papereita. Tietysti on huomioitava, että voin olla täysin väärässä ja vierailu kestää useamman tunnin. Ensi viikolla asia kuitenkin selviää.

Toukokuun to do -list

-Vieraile virastossa oleskelun rekisteröintiin liittyvien asioiden takia
-Selvitä verotus
-Tee lyhyt lomareissu
-Äänestä EU-vaaleissa
-Mensa-hommia
-Lataa matkakortti

Listan ensimmäisen kohdan selitinkin jo ensimmäisessä kappaleessa. Listan toinen kohta tuntuu tällä hetkellä kaikkein vaikeimmalta, vaikka todellisuudessa asia saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Maksan siis tällä hetkellä veroni vielä Suomeen, mutta viimeistään puolen vuoden kohdalla asia täytyy muuttaa. Tiedän, että toukokuussa tulee täyteen vasta neljä kuukautta Puolassa, mutta tykkään selvittää asiat etukäteen, joten siksi verotusasia on jo tämän kuun listalla.

EU-vaaleissa äänestäminen ei ole sen kummallisempaa kuin eduskuntavaaleissakaan äänestäminen, sillä minulla on tismalleen sama aikaikkuna äänestykseen sekä sama äänestyspaikka.

Vapaaehtoistöistäni Mensassa en voi puhua julkisesti sen enempää, mutta voin sanoa, että luvassa on kiireinen kuukausi. Toimin tosiaan Mensan hallituksen tiedottajana, joten tekemistä riittää.

Matkakortin lataaminen on listan helpoin asia, sillä latauspisteitä löytyy liki jokaiselta asemalta. Lataamisen pitäisi onnistua myös linja-autossa, mutta ruuhka-aikaan kortin lataaminen bussissa ei kuulosta miellyttävältä vaihtoehdolta.

Lomareissu

Listan kolmas kohta on oma suosikkini, ja reissuun on tarkoitus lähteä jo huomenna! Puolassa sekä 1.5. että 3.5. ovat lomapäiviä ja nuo päivämäärät osuvat keskiviikolle ja perjantaille, joten päätin ottaa myös torstain vapaaksi. Näin sain kätevästi viiden päivän loman järjestettyä itselleni. Alkuperäinen suunnitelmani oli suunnata kohti etelän lämpöä ja sinisiä vesiä, mutta eräs työkaverini viettää viimeistä viikkoa Puolassa, joten päätin muuttaa omia suunnitelmiani.

Pitkän jahkailun päätteeksi kohteeksi valikoitui Wroclaw, joka on n. kolmen ja puolen tunnin automatkan päässä Varsovasta. Huomenna on tarkoitus käydä tutustumassa kaupunkiin ja perjantaina suuntaamme työkaverini toiveesta eläintarhaan. Tulossa on siis kivat kaksi päivää tutustuessa Puolaan.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *