Toukokuun kuulumisia, elikkä mitä olen puuhaillut vapun jälkeen. Aika kuluu tällä hetkellä pelottavan nopeasti, vaikka en juurikaan poistu kotoa. Minusta tuntuu, että koko kevät on mennyt ihan ohitse.

toukokuun kuulumisia

Kevät vai kesä?

Tosiaan, täällä lämpötila on jo muutamina päivinä ylittänyt kahdenkymmenen asteen maagisen rajan ja puut ovat täynnä lehtiä. En ole varma, missä vaiheessa lopullinen muutos on tapahtunut, mutta jossain pääsiäisen ja vapun välissä. Tällä viikolla sää on ollut sateinen ja kolea verrattuna vaikka viime viikonloppuun, mutta ilma tuntuu pitkästä aikaa todella raikkaalta. Kirsikkapuut kukkivat ja paikalliset jäätelökioskit ovat auki.

puola kevät

Viime viikonloppuna päätin lähteä kauemmas kävelylle, ja onnistuinkin löytämään uusia paikkoja. Valitettavasti hieman yli tunnin jälkeen minut yllätti sadekuuro. Epäonnekseni minulla ei ollut hupullista takkia ja en halunnut kuulokkeitteni kastuvan, joten hetken odoteltuani ison puun alla päätin luovuttaa ja kävelin läheiseen ruokakauppaan. Pienten ostosten jälkeen tilasin itselleni Uberin kotiin. Suun ja nenän peittäminen on yhä pakollista, ja itse asiassa ostinkin alkuviikosta mustan naamamaskin itselleni, mutta odotan aikaa, jolloin voin hengittää suoraan puhdasta ilmaan.

Marika Vuorinen toukokuu

Toukokuun kuulumisia ostossaralla

Olen jälleen hieman nettishoppaillut. Jo jonkin aikaa sitten tilaamani mysteerikorvikset saapuivat tällä viikolla, ja en voisi olla ilahtuneempi. Yllä näkyvässä kuvassa olevat korvakorut ovat Hennin käsialaa ja uniikkeja koruja pääsee ihastelemaan Instagramissa @designbyhenni.

Lisäksi tilasin itselleni vihdoin uusia parvekekalusteita. Olen asustellut tässä nyt hieman päälle puoli vuotta (mihin aika kuluu?) ja ostin parveketuolit muutama kuukausi takaperin. Olisin halunnut käydä kiertelemässä sisustuskauppoja, mutta vallitsevissa olosuhteissa koin nettitilauksen olevan kätevämpi. Tilasin parvekepöydän, maton, viltin sekä muovisen arkun, jonka sisällä voin säilyttää parvekkeen tekstiilejä huonolla säällä. Päädyin tilaamaan ostokset Leroy Merlinin verkkokaupasta, sillä Jysk ei tarjonnut kotiinkuljetusta. Uusien parvekekalusteiden hinnaksi tuli muistaakseni n. 320 zlotya, eli n. 70 euroa. Haluaisin ostaa vielä ainakin pienen hyllykön ja siihen kasveja. Olen myös harkinnut puhallettavaa uima-allasta, mutta jääköön tuo idea muhimaan.

Nike revolution 5 marika vuorinen

Tilasin itselleni uudet lenkkitossut. Vanhoissa lenkkareissani ei ole mitään vikaa, enkä ole hankkiutumassa niistä eroon, mutta kaipasin jotain vaihtelua arkeeni. Ja mikäli mut tuntee, niin tietää, että tykkään ostaa kenkiä. Minulla oli kaksi kriteeriä uusille kengille: niiden tulisi olla kevyet jalassa sekä niiden tulisi olla värilliset. Päädyinkin siis tilaamaan Zalandon nettisivuilta Nike Performancen REVOLUTION 5 -kengät. Tilasin juoksukengät viime viikonloppuna ja toimitus tapahtui aiemmin tänään.

toukokuun kuulumisia puisto

Muita viikkokuulumisia

Olen tavalliseen tapaani käynyt viikoittaisella ruokakauppareissullani ja ylläpitänyt lenkkeilyharrastusta. Ostoskeskuksille annettiin lupa avata ovensa tämän viikon alussa, ja tuntui oudolta kävellä sisälle valaistulle ja ihmisiä vilisevälle käytävälle. Ihmisiä vilisevä on toki vähän liioiteltua, mutta kuvastanee fiiliksiäni. En ole itse ihan valmis vielä kiertelemään kaupoissa, mutta ehkä jossain kohtaa uskallan astua sisään liikkeisiin.

Tämän viikon ehdoton kohokohta on ollut Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin livekeikka, jonka järjesti Sunborn Live Stream. Tulevana viikonloppuna on muitakin livekeikkoja, esimerkiksi Waltteri Torikka järjestää sunnuntaina juhlakonsertin. Kymmenen euron hinta on edullinen hyvästä keikasta ja maksan sen mieluusti tukeakseni artisteja.

Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu mm. karjalanpiirakoiden leipominen (onnistuin viimein hankkimaan ruisjauhoja!) ja rentoutuminen.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *