Tavallinen sunnuntai Varsovassa sisälsi mm. hyvää ruokaa ja kävelyn puistossa.

Tavallinen sunnuntai Varsovassa

Kesä vai syksy?

Kirjoittelin viime kuussa mun kuulumisia, ja tänään ajattelin jakaa teille kertomuksen mun tavallisesta sunnuntaista. Tavallinen sunnuntai on tietysti hieman harhaanjohtava termi, sillä mun viikonloput on aika vaihtelevia. Kuitenkin pääosin sunnuntait menevät tyypillisesti rentoutuessa ja ulkoillessa. Esimerkiksi viime viikolla auringon paistaessa ja lämpömittarin näyttäessä yli kolmeakymmentä nautimme paikallisen maauimalan allastarjonnasta. Tämä tekstihän lähti nopeasti sivuraiteille, mutta takaisin asiaan.

Säätilat ovat vaihtuneet nopeasti kesästä syksyyn, ja täälläkin on nautittu jo syyssateista. Tänään sää oli yllättävän harmaa, mutta vettä ei tullut juuri ollenkaan. Lisäksi syksyn merkkejä on havaittavissa paikassa jos toisessakin, sillä lähes puolet puiden lehdistä ovat vaihtaneet värinsä vihreästä ruskeaan. Päätin kuitenkin keskittyä kuvaamaan vihreämpiä maisemia, nyt kun niistä voidaan vielä nauttia.

Warsaw 2019

Mitä tavallinen sunnuntai Varsovassa piti sisällään?

Nautin kiireettömistä aamuista ja eritoten siitä, että saan nukkua niin pitkään kuin haluan. Tänään heräsin kymmenen ja yhdentoista välillä, virkeänä hyvin levänneenä. Puolen päivän aikoihin soitin onnittelupuhelun Suomeen ja vaihdoin samalla kuulumisia puolen tunnin ajan.

Mulla ei ole täällä telkkaria, mutta Netflix näkyy maniosti läppärini ruudultakin. Olen tällä hetkellä työkaverini suosituksesta koukussa sarjaan nimeltä RuPaul’s Drag Race, ja aloitin tänään viidennen kauden. Ehdin katsomaan muutaman jakson ennen kuin minun oli aika vaihtaa vaatteita. Olin nimittäin sopinut lounastavani (sunnuntaina kello 15.00 nautittava ateria voitaneen yhä laskea lounaaksi, eikös niin?) erään työkaverini kanssa. Työkaverini on alun perin kotoisin Ranskasta, mutta hän on opetellut puhumaan suomea, joten hän voi ylläpitää kielitaitoa seurassani ja minä pääsen puhumaan äidinkielelläni. Molemmat voittavat!

hard rock cafe warsaw

Kävimme syömässä keskustassa sijaitsevassa Hard Rock Cafessa, sillä keskeisen sijainnin lisäksi kitaran muotoinen kyltti toimii hyvänä tapaamispaikkana. Itse nautin THE TEXAN -nimisen annoksen, kun taas työkaverini pyysi vegaaniversiota tortilloista.

Suosin yleensä yksittäisiä ravintoloita ketjujen sijaan, mutta myönnetään, että sillekin on syynsä, miksi ketjut ovat ketjuja. Miljöö oli viihtyisä ja ruoka hyvää sekä palvelu pelasi. Varsovan hintatasolla ravintola oli ”kalliihko”, mutta annokseni maksoi 39,90 zlotya (vajaa 10€) ja oli ehdottomasti koko rahan arvoinen.

Hard Rock Cafe Varsova

Ruokailun jälkeen suuntasimme kävelylle keskustaan, ja ajauduimme läheiseen puistoon. Keskustelimme yleisesti elämästä sekä suomen kielen monimuotoisuudesta ja omituisuuksista.

Kotimatkalla koukkasin nopeasti läheisessä kaupassa hakemassa iltapalaa, sillä jääkaapistani löytyi ainoastaan yksi smoothie. Sen avulla ei pitkälle pötkittäisi, vaikka lounas olikin täyttävä.

Nyt ajattelin pyhittää loppuillan jälleen jo kerran mainitsemalle Netflix-ohjemalle, jotta jaksan taas työskennellä seuraavan viikon.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *