Syystekemistä Varsovassa, eli mitä meikäläinen on puuhaillut viime aikoina. Kerroinkin juuri mun tavallisista arkipäivistä, joten nämä spesiaalimmat tapahtumat lienevät luonnollinen jatkumo.

Syystekemistä Varsovassa

Kansallisstadion

Varsovan kansallisstadion, eli The PGE Narodowy, sijaitsee joen rannassa ja sinne on helppo saapua julkisilla. Stadionilla ja sen läheisyydessä on tapahtumia oikeastaan viikoittain, joskus maksullisia (kuten jalkapallo-ottelut), joskus ilmaisia. Olimme tänään kävelyllä stadionin viereisessä puistossa, ja olin jo aiemmin ihmetellyt stadionin läheisyydessä olevia, maastopukuisia miehiä. Iltapäivällä kuljimme uudestaan stadionin sisäänkäynnin ohitse ja huomasimme suuren ihmisjoukon jonottavan sisääönpääsyä. Huonolla puolankielen taidolla pystyimme kuitenkin mainoksesta päättelemään, että kyseessä oli Naton (huom! ei varma tieto) järjestämä ilmaistapahtuma.

nato puola

Stadionin ulkopuolella oli runsaasti erilaisia esittelykojuja, ajoneuvoja, ruokajakelua sekä erilaisia, toiminnallisia pisteitä. Kiersimme aika ripeästi kojujen ohitse, sillä emme olleet juurikaan jonottelutuulella. Tarjottava ruoka näytti puolalaiselta vastineelta hernekeitolle ja annoksen olisi kruunannut oikein leipäpala, mutta päätimme jättää ruokailun tällä kertaa välistä. Erilaisia ajoneuvoja oli useita kymmeniä (mm. paloauto, poliisiauto, tankki ja poliisimoottoripyörä) ja niihin olisi päässyt istumaankin. Minua olisi hiukan voinut kiinnostaa piste, jossa olisi päässyt istumaan autossa ja auto olisi mennyt kaksi kierrosta ympäri, mutta toisaalta itseni tuntien olisin tullut vain huonovointiseksi. Joka tapauksessa tapahtuma oli mielenkiintoinen ja pääsin viimein käymään stadionin sisäpuolella.

syystekemistä varsovassa museo

Syystekemistä Varsovassa

Viime viikolla lenkin yhteydessä taas päädyin vahingossa ilmaiseen ulkotapahtumaan, jota koristi dinosaurus. En ole täysin varma, mikä tapahtuman tarkoitus oli, mutta uskoakseni se oli Varsovan Geologisen museon tapahtuma, jonka pääasiallisena tarkoituksena oli opettaa lapsia. Joka tapauksessa kävin tutkailemassa kojujen tarjontaa. Poistun kuitenkin pian takavasemmalle, sillä kielitaitoni ei riittänyt ymmärtämään sitä, mitä alle kouluikäiset puuhastelivat leikiten.

karaoke varsova

Kävin myös keskiviikkona nauttimassa kotimaisesta karaokesta. Tarkoitukseni oli nauttia pari juomaa ja viipyä ainoastaan muutaman laulun ajan, mutta niin vain kotimaiset klassikkohitit tempaisivat mukaansa. En edes muista, koska olisin viimeksi kuullut Volgaa tai Ukkometsoa.

korvapuusti ikea

Eilen vietettiin korvapuustipäivää ja halusin osallistua tähän perinteeseen. En omista uunia, joten kotitekoiset korvapuustit jäivät haaveeksi. Onnekseni paikalliseen Ikeaan pystyi luottamaan, ja pääsin puustille.

Kaiken kaikkiaan tekeminen ei Varsovasta lopu, ja lähtemällä ulos voi törmätä toinen toistaan mielenkiintoisempiin tapahtumiin. (Mainittakoon myös viime viikkoinen kierrätystapahtuma, johon päädyin vahingossa.) Lisäksi Facebook on oiva lähde erilaisten tapahtumien löytämiseen. Tänään olisi ollut tarjolla myös mölkkyä sekä lavatanssit, mutta molemmat jäävät osaltani välistä.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *