Syyskuun to do -list on lyhyt ja puoliksi tehty, sillä elokuu oli kiireinen ja haluan keskittyä rentoutumiseen.

Syyskuun to do -list

Kertaus elokuuhun

Myönnetään, minusta tuntuu hieman hullulta tehdä kertausta elokuuhun, sillä julkaisin kirjoituksen vasta muutama viikko takaperin. Toisaalta nautin johdonmukaisuudesta, joten kerrataan nyt sitten. Postauksessa kerroinkin jo ostaneeni uuden puhelimen, joten tämä lause on turhaa toistoa. Kerroin myös käyneeni jo kampaajalla, joten tämäkin lause on turhaa toistoa. Uuden työnkin olen jo aloittanut. Pohdin tällä hetkellä vahvasti tämän kappaleen kumittamista.

Kerrottakoon tähän loppuun jotain uutta, sillä en ehtinyt pohtimaan rokotuksia. Sen sijaan kävin hammaslääkärillä tsekkauksessa ja poistamassa hammaskiveä. Tässä kohtaa on hyvä kehua puolalaista terveydenhoitoa (ainakin hammashoitoa). Minulla on siis oikeus kunnalliseen terveydenhoitoon, sillä maksan siitä verorahoillani. Kuitenkin jonot kunnalliseen ovat pitkät, joten näiden lisäksi joukko yksityisiä hammaslääkäreitä, jotka ottavat asiakkaita vastaan samalla hinnalla. Yksi näistä sijaitsee aivan kotini lähellä. Mukaan tarvitsin ainoastaan töistä todistuksen, jonka mukaan olen oikeutettu kunnalliseen hoitoon. Lisäksi tämä hammaslääkäri on auki yhdeksään asti illalla, joten pääsin näppärästi käymään työpäivän jälkeen.

Olin suunnitellut joka tapauksessa käyväni hammaslääkärillä syksyllä, mutta tämä suunnitelma aikaistui kuukaudella tai parilla. Työkaverini nimittäin havahtui äkilliseen hammaskipuun ja päädyin selvittämään käytäntöjä hänelle, ja siinä ohessa päätin varata ajan itsellenikin. Onpahan yksi asia vähemmän tämän tai ensi kuun listalla.

Syyskuun to do -list

-Selvitä rokotukset
-Viihdytä vierasta
-Päätä asunnosta
-Osta lennot Suomeen

Lista on (ainakin toistaiseksi) lyhyt, mutta saattaa kasvaa kuukauden aikana. Ajattelin tässä kohtaa oikeasti selvittää noita rokotuksia tai hylätä ajatuksen kaukomatkasta. Haaveissa olisi vähintään viikon loma tammikuussa, mutta sitä ennen tietysti täytyy päättää, pysynkö vuoden 2020 myös Varsovassa. Tai ainakin tammikuun 2020.

Mitä asuntoon tulee, päätin pysyä nykyisessä asunnossani ainakin vuoden loppuun. Odottelin juuri uutta vuokrasopimusta kirjoitettavaksi, onneksi vuokranantajani on joustava. Suunnitelmissani on muuttaa tammikuussa 2020, todennäköisesti lähemmäs työpaikkaa, mutta saa nähdä.

Odotan innolla, sillä saan ensi viikolla jälleen vieraan kylään. Toivottavasti säät hellivät vielä viikonkin päästä ja pääsen näyttämään Varsovan kauniita puistoja, joissa jo ruskan merkit alkavat näkyä.

Viimeisenä listalla on lentolippujen osto. Suunnitelmissani on tulla marraskuussa viettämään syntymäpäivääni Suomeen, mutta katsotaan palkkapäivänä, millainen lentotarjonta on. Lupaan ilmoitella, kun olen oikeasti ostanut liput.

Sellaisia suunnitelmia syyskuulle.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *