Syksyn ostoslista koostuu lähinnä talvitamineista, sillä kuten joku ehkä muistaa, onnistuin rikkomaan talvitakkini alkuvuodesta. Myönnettäköön, että samassa postauksessa kerroin ostaneeni uuden takin.

Syksyn ostoslista

Syksyn ostoslista lyhyesti

-Musta (villakangas)takki
-Saapikkaat
-Neule(ita)

Mun ostoslista on tosiaan aika lyhyt, mutta kaksi ensimmäistä kohtaa ovat osoittautuneet yllättävän vaikeiksi. Mulla on täällä tällä hetkellä viisi takkia, sillä unohdin heinäkuussa kuumuuden takia yhden takkini Suomeen. Tässä kohtaa voidaan tietysti kysyä, kuinka monta takkia yksi ihminen tarvitsee. Suomen lailla myös Puolassa säät vaihtelevat huomattavan paljon, ja yhden vuorokauden sisällä voidaankin ”hyvällä tuurilla” kokea kolme vuodenaikaa. Pointtini oli, että tykkään olla varustautunut sään vaatimalla tavalla.

Kaikki täällä olevat takkini ovat värikkäitä, joten ajattelen mustan olevan käytännöllinen. Olen etsinyt sopivaa takkia jo kuukauden päivät, kuitenkaan tässä onnistumatta. Sen sijaan ostin kuvassa näkyvän takin, joka on siis yksi viidestä täällä olevasta takistani. Takki oli ehkä osittain impulsiivinen ostos, mutta hintaa takilla oli ainoastaan 44 zlotya (n. 10 euroa), kun sen bongasin Forever 21 -kaupan rekistä. Takin juju on kuitenkin sen iso huppu, joka on Puolan syyssateissa osoittautunut enemmänkin kuin tarpeelliseksi.

Kenkäostoksilla

Ketään ei varmaankaan varsinaisesti yllätä, että mun ostoslistalla on kengät. Olen yleisesti aika tylsä pukeutumaan, mulla on mustat housut ja ehkä värikäs paita. Joskus jotain muuta. Tykkään kuitenkin ilmaista itseäni kengillä. Olen viimeksi ostanut kengät syyskuun alkupuolella, mutta valkoiset tennarit eivät ole paras valinta sade-/kurakeleille, joten käyttö on ollut vähäisempää kuin toivoin.

Tällä kertaa hakusessa on saapikkaat, joita voisin käyttää syksyllä ja talvella. Monet (mustat) housuni ovat nilkkapituisia, joten niiden käyttöaikana voidaan pitää kevättä ja kesää. Tämä ei tosin ole täysin mustavalkoinen totuus, sillä syksylläkin voin ko. housuja pitää, mutta saan kaupan päälle flunssan. Saapikkaat mahdollistaisivat siis housujen ympärivuotisen käytön, lämmittäsivät jalkojani ja toivon mukaan näyttäisivät vielä hyvältäkin. Valitettavasti en ole vielä löytänyt sopivia yksilöitä jotka A) näyttäisivät hyvältä, B) olisivat hyvät jalassa ja C) eivät maksaisi kohtuuttomasti. Toki hyvää ei saa halvalla, mutta rajansa kaikella. Olen myös harkinnut vaihtoehtoa, että ostaisin täältä mukaani ”matkakengät” seuraavaa Suomen reissua varten, ja vaihtaisin ne kotona saapikkaisiin. Saa nähdä.

Ostoksia yleisesti

Listasin neuleet, mutta oikeastaan tämä kohta voidaan pistää koskemaan kaikkia lämpimiä vaatteita. Tilasin itselleni edellisviikolla uuden collegepaidan ja sen kaveriksi värikkäät collegehousut, ja olenkin odottanut näitä innolla saapuvaksi. Colleget ovat lähinnä koti- ja vapaa-ajan käyttöön, mutta neuleet olisivat työkäyttöön, sillä joskus toimistollamme on vilpoinen. Tarkoitus olisikin suunnata kaupoille loppuviikosta. En myöskään panisi pahakseni, mikäli löytäisin uuden pipon ja kaulahuivin tulevan takin kaveriksi.

Onneksi kaikki listan asiat ovat sellaisia, joita ilmankin pärjään toistaiseksi.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *