Mulla on paljon sekalaista kerrottavaa, joten tämä teksti tulee olemaan hyvin tajunnanvirtaa.

Sekalaista

Sekalaista Puolasta

Tämä teksti tulee olemaan täynnä sellaisia asioita, joita olen halunnut syystä tai toisesta kertoa, mutta niille ei ole löytynyt sopivaa tilaa. Asiat eivät myöskään ole oman postauksensa arvoisia, joten ne ovat siksi jääneet syrjään.

Kävimme muutama viikko takaperin lomalla Wroclawissa, ja kuten jo aiemmassa tekstissäni totesin, menimme sinne autolla. Odotin etukäteen, että pääsen näkemään Puolan maaseutua auton ikkunan läpi, sillä minulla ei oikeastaan ollut mitään oletuksia Puolan maisemista. Valitettavasti jouduin pettymään, sillä maisemat olivat kuin koti-Suomesta, mutta ilman mutkia tai kumpuja. Pelkkää tasaista peltoa tunti toisensa jälkeen.

Teitä myös tuppaa kiinnostamaan säätila, kuten suomalaisia yleensäkin, eli kerrottakoon sään olevan erittäin vaihteleva. Esimerkiksi lauantaina mittari näytti reippaasti yli kahtakymmentä. Samaten sunnuntaina lämpöasteita oli puolen päivän aikaan 22, mutta viiden aikaan sitten satoikin vettä kaatamalla. Jokainen päivä on siis täynnä yllätyksiä.

Ajankohtaista

Eli toisin sanoen jääkiekkoa. Uskallan olettaa, että monet muutkin katsovat jääkiekkoa, tai ainakin tietävät lajin perusteet, joten en selitä niistä sen enempää. Päiväpelit alkavat Suomen aikaan 17.15, mutta aikaeron takia kello on täällä vasta 16.15 kiekon kolahtaessa jäähän. Työaikani loppuu 17.00, joten ensimmäisen erän katsominen on hieman hankalahkoa, mutta olen pyrkinyt vilkaisemaan tuloksia Ilta-Sanomien nettisivuilta aina kun kerkeän.

Lisäksi koen pientä ristiriitaa, sillä paikallinen, keskustassa sijaitseva sporttibaari näyttää kyllä pelit (viime perjantain peliä päästiin seuraamaan oikein isolta screeniltä!), mutta valitettavasti selostus on puolaksi. Toisaalta Radio Novan nettiradiosta pystyy kuuntelemaan selostuksen suomeksi. Olenkin tässä pohtinut, kumpi vaihtoehdoista on parempi. Ihannetilanteessa tietysti voisin mennä baariin katsomaan peliä, pistää kuulokkeet korvaan ja nauttia kokonaisuudesta, mutta toisaalta tämä haittaisi sosiaalista kanssakäymistä. Onneksi vielä on pelejä jäljellä.

Mainittakoon ajankohtaisissa asioissa myös sarjasuositus. Netflixin valikoimaan on ilmestynyt ohjelma nimeltä Dead to Me, ja katsoin ensimmäisen kauden muutamassa päivässä. Haluaisin kovasti keskustella ohjelmasta, eli kannattaa ottaa tuo katselulistalle ja sen jälkeen laittaa viestiä mulle!

Aloittaessani tätä tekstiä mulla oli paljon muitakin asioita, joista halusin kirjoittaa. Jostain syystä ehdin kuitenkin unohtamaan nuo tässä vajaan tunnin aikana, joten pidän mahdollisena, että kirjoitan toisenkin tekstin, jossa käsittelen sekalaisia asioita.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *