Redan vesipuisto sijaitsee Redan kaupungissa, n. puolen tunnin päässä Gdanskista ja parinkymmenen minuutin päässä Gdyniasta. Oman auton lisäksi Redaan on helppo matkustaa SKM-lähijunalla, josta kerroinkin viimeksi enemmän. Lähimmän junapysäkin nimi on ”Reda railway station” ja tästä kävelymatkaa on n. 10 minuuttia.

Puola vesipuisto

Lippu & pukuhuoneet

Vesipuisto sijaitsee monitoimitalossa, jossa on tarjolla muutakin aktiviteettia, kuten carting-autoilua. Lipun voi ostaa etukäteen netistä, joka on suositeltavaa varsinkin loma-aikoina, tai paikan päältä. Mikäli lipun haluaa ostaa lipputiskiltä, tulee ensin pyytää ykköskerroksen infosta vuoronumero. Jo tässä kohtaa pitää valita, haluaako lipun ostaa vain allasosastolle vai allas- + saunaosastolle.

Normaalisti olisin valinnut myös saunaosaston, mutta olin juuri viettänyt viisi täyttä päivää auringossa, joten ihoni kaipasi taukoa kuumuudesta. Lippu on kalliimpi loma-aikoina ja itse maksoin koko päivän lipusta 90 zlotya (n. 22,50 €). Loma-aikojen ulkopuolella koko päivän lippu aikuiselta on 50 zlotya (n. 12,50 €). Saatavilla on myös tunnin ja kolmen tunnin lippuja, mutta ensikertalaiselle ja vesipuistoja suosivalle suosittelen koko päivän lippua.

Redan vesipuisto kengät

Nettisivuilla oli erikseen maininta, että vesipuistoon tarvitaan sisäkengät. Tai tohvelit. Tai flipflopit. Joka tapauksessa heti kassojen jälkeen päästiin pukuhuoneille ja ulkokengät piti vaihtaa pois. Puolassa pukuhuoneet ovat yhteisiä kaikille ja niissä on erilliset, lukittavat pukukopit. Suihkutilat ovat jaoteltu sukupuolien mukaan. Pukuhuoneissa on rannekkeilla toimivat kaapit, joihin tavarat voi jättää uimisen ajaksi.

redan vesipuisto laitteet

Redan vesipuisto | yleisilme ja nähtävyydet

Ensisilmäyksellä vesipuisto näytti todella viihtyisältä, isolta ja sokkeloiselta. Puistosta löytyi kymmenisen liukumäkeä, joista monet olivat rengasliukumäkiä. Kaikkein odotetuin mäki omalta osaltani oli ”hailiukumäki”, joka ei tuottanut pettymystä. Itse liukumäki oli todella hauska ja kun liuku päättyi läpinäkyvään kupoliin, jota ympäröi 15 haita, näky oli henkeä salpaava. Varsinkin ensimmäisellä kerralla.

puola vesiliukumäki

Liukumäkien lisäksi keskellä vesipuistoa oli aaltoallas, mutta Serenasta poiketen tässä lilluttiin uimarenkaiden kanssa ja aikaa oli rajatusti. Vesipuiston alakerrosta ympäröi villivirta, jossa jälleen kerran hyödynnettiin renkaita. Virtaan oli kyllä mahdollista mennä myös ilman rinkulaa, mutta se ei olisi ollut yhtä rentouttavaa. Ainakaan omasta mielestäni. Lähellä aaltoallasta, mutta hieman ylempänä, oli tulivuoreksi nimetty, kuuma poreallas. Toinen oma suosikkini oli syvänmeren allas, jossa vain ohut, läpinäkyvä lasi erotti minut haikaloista.

Vesipuistosta löytyi myös lapsille suunnattu ”pirate bay”, kunto-uimiseen tarkoitettu allas, jossa oli Wibit-rata sekä pieni ravintola. Ravintolan tarjonta oli aika heikkoa, lähinnä pitsaa ja ranskalaisia. Plussaa siitä, että maksu hoitui rannekkeella, eikä minun tarvinnut säätää käteisen tai kortin kanssa.

reda aquapark sunbath

Allasalueen lisäksi pihalla oli pieni auringonottoalue, jota voisi kuvailla miltei karuksi. Lisäksi annan vesipuistolle pienen miinuksen siitä, että tarjolla oli myös yksi, lisämaksullinen liukumäki. Liukumäki itsessään näytti hauskalta, mutta minimihenkilömäärä oli kaksi (maksimi neljä) ja lisämaksu peräti 4 zlotyn (n. 1 €) verran. Tämä jäi siis minulta välistä.

Kaiken kaikkiaan olin vesipuistossa n. 7 tuntia ja voin kyllä suositella paikkaa. Suosittelen vierailua kuitenkin loma-aikojen, varsinkin kesäloman, ulkopuolella. Redan vesipuistossa on mahdollista myös yöpyä, joko ihan hotellihuoneissa tai puiston rantahiekalla sijaitsevissa ”tiipii”-muodostelmissa.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *