Ravit Puolassa toimivat samalla logiikalla kuin Suomessa, mutta joitain pieniä eroavaisuuksia oli havaittavissa. Esimerkiksi rata oli kokonaan nurmikkoa ja veikkaaminen tapahtui puhumalla, ei rastittamalla lappuja.

ravit puolassa

Varsovan ravirata

Varsovan ravirata (Sluzewiec Racetrack) sijaitsee kaupungin laidalla osoitteessa Puławska 266. Huomautan tässä kohtaa, että sama osoite löytyy myös n. kaksi kilometriä kauempaa, ja tämä saattaa aiheuttaa taksikuskissa, kuten kyytiläisessäkin, hämmennystä.

Radalla on helpointa saapua autolla ja pihalta löytyykin iso parkkialue. Julkisilla kulkuvälineillä saapuminen vaatii hieman kikkailua, muutaman vaihdon, vähän kävelyä ja runsaasti aikaa.

Raveihin päästäkseen tuli ostaa lippu. Vaikka paikan päällä oli muutama lippukassa, ne eivät olleet käynnissä ja lipun ostaminen tapahtui ebilet.pl-nettisivuston kautta. Sivusto ei ole käyttäjäystävällisin, mutta mukavan lipuntarkastajan ja kärsivällisyyden avulla sain lipun ostettua. Kaikkine sivukuluineen päivälipun hinta lauantaille oli hieman päälle 15 zlotya (hieman alle 4 €).

Ravirata Varsova

Itse ravit

Ravit alkavat kello 13.00 ja päättyvät kello 18.00. Ystäväni olivat paikalla tapahtuman alkaessa, mutta minä saavuin kello 15.30. Alueella oli kaksi rataa: ensimmäisessä kuvassa näkyvä esittelyrata sekä toisessa kuvassa esiintyvä varsinainen rata.

Päivä oli erittäin aurinkoinen, yli 20 astetta, joten istuimme ulkona. Alueella oli sekä katettuja että kattamattomia pöytiä, iso katsomo sekä sisällä oli joitain istumapaikkoja.

hevosravit

Vedonlyönti kuuluu myös oleellisesti raveihin, joten minäkin kokeilin muutamaan otteeseen. Minimisumma veikkaukselle oli 5 zlotya (hieman päälle 1 €) ja veikata sai joko voittajaa, toiseksi tullutta tai esimerkiksi kolmen ensimmäisen comboa. Rajoitetulla kielitaidollani veikkasin ainoastaan voittajaa. Ehdin muistaakseni katsomaan viisi lähtöä, joista kolmeen panostin rahaa. Kahteen ensimmäiseen laitoin minipanoksen, ja molemmilla kerroilla hevoseni jäivät ilman sijoitusta.

puola hevosravit

Viimeinen kierros oli poikkeuksellinen, sillä muissa lähdössä jockeyt ratsastivat hevosten selässä, mutta tässä kisattiin kärryjen kanssa. Olin joukostamme ainoa, joka panosti tähän kisaan. Koska en jaksanut selittää sen enempiä englantia ymmärtämättömälle myyjälle, annoin hänelle 10 zlotyn (n. 2,5 €) setelin. Kierroksen suosikki, valitsemani ratsu, juoksi ylväästi voittoon ja sainkin hakea itselleni 25 zlotyn (n. 6 €) voittosumman pienen odottelun jälkeen.

Kaikkiaan päivä oli onnistunut, vaikka en uskokaan, että tulen hetkeen menemään uudestaan.

-Marika

PS. Osallistuin vieraskynäkirjoitukseen ja voit lukea myös minun osuuteni Hop into my boots -blogista.

PPS. Kävin myös tänään pitkästä aikaa Kabatyn metsässä ulkoilemassa, sillä säät hellivät yhä.

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. Hauska lukea miten ravit Puolassa sujuvat. Hevosurheilu on kyllä hieno laji. Itsekin harrastan kaikenlaista hevosiin liittyvää. Tällä hetkellä on etsinnässä uudet ravihaalarit, niin pääsee taas kisailemaan.

    1. Kuulostaa hyvältä. 🙂 itsekin hevosista tykkään ja suunnitelmissa olisikin jossain kohtaa etsiä Varsovasta talli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *