Terveisiä täältä tavaravuoren takaa! Pakkaaminen on jo hyvässä vaiheessa, mutta vielä on paljon tehtävää.

pakkaaminen

Mitä mukaan?

Niin, tätä kysymystä olen pyöritellyt mielessäni siitä asti, kun sain kuulla muuttavani Puolaan. Tässä vaiheessa on hyvä paljastaa, että hain töitä myös Espanjasta ja Portugalista, ja ajatuksissani asuin jo palmujen alla, matkalaukussa mukana kesäkengät ja -mekot. Mutta Puolan ilmasto poikkeaa vahvasti aiemmin mainitsemistani lämpimistä maista.

Tein taustatutkimusta Googlen avulla, ja etenkin tämä Pieni matkaopas -niminen sivusto on ollut hyvänä tukena. Sää Varsovassa on vaihtelevaa ja ainakin ajatuksissani sitä voisi verrata marraskuiseen Suomeen. Äsken tarkastettuani sään Forecasta, Varsovaan on luvattu tälle viikolle hieman plussaa, mutta pilvistä.

Palataan takaisin alkuperäiseen kysymykseen. Jostain pakkaaminen oli pakko aloittaa, ja päätin aloittaa perusasioista, eli lakanoista. Lomamatkalle harvemmin otetaan omia lakanoita, mutta muuttotilanteessa koen lakanat välttämättömyydeksi. Sain tästäkin kehitettyä itselleni pienen dilemman, sillä suurin osa lakanoistani on Marimekon mallistoa, ja koen mielessäni turvallisemmaksi jättää ns. ”arvokkaammat” tavarat Suomeen. Toisaalta ratkaisu oli koko ajan silmieni edessä: olen suomalainen, joten ainoa oikea ratkaisu olisi ottaa mukaan Muumi-aiheiset lakanat. Hienoa, pakkaaminen oli aloitettu.

Kolmekymmentä kiloa tavaraa

Sen verran saan viedä mukanani. Otan mukaan yhden ruumaan menevän matkalaukun, yhden koneen sisälle tulevan matkalaukun sekä käsilaukun. Käsilaukussa kulkevat kaikki tärkeät paperit, elektroniikka sekä muu, jokapäiväinen tavara.

Suureen matkalaukkuun pakkasin lakanoiden lisäksi pyyhkeen, bikinit, yöpuvun, muutaman käsilaukun, sateenvarjon sekä osan vaatteista. Jätin tähän laukkuun vielä tilaa kosmetiikalle, sillä matkustamoon saa viedä vain rajatun määrän nesteitä. Pakkasin mukaan myös toiset kengät.

Monet ehkä tietävätkin, että omistan aika monta paria kenkiä, joten siksi niiden karsiminen oli huomattavasti vaikeampaa kuin vaatteiden karsiminen. Matkakengiksi valitsin mustat nilkkurit, sillä nahkapintansa ansiosta ne kestävät hyvin vettä, tuulta, lunta ja loskaa, mutta ovat samalla tyylikkäät ja sopivat liki jokaiseen asuun. Lopulta pienen järkeilyn jälkeen pakkasin mukaani valkoiset Converset, sillä niillä on hyvä kävellä ja myös toimivat monipuolisesti erilaisten asukokonaisuuksien kanssa.

Entäs ne vaatteet?

Vaikka en ole hetkeen ostanut uusia vaatteita, niitä on tässä vuosien varrella kertynyt hurja määrä. Onneksi sain siskoltani apua vaatteiden valintaan ja pakkaamiseen. Päätin, että otan mukaan ns. arkivaatteeni, sekä muutaman muun lempparin. Olen arkisin aika tylsä pukeutuja, päälläni on yleensä mustat housut ja niiden kanssa siisti paita. Mielestäni yhdistelmä on siisti, ja se toimii niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Osittain tämä johtuu myös laiskuudesta, sillä käytän aikani aamuisin ennemmin nukkumiseen kuin vaatteiden valintaan.

Suurin osa vaatteistani on pakattu matkustamoon tulevaan vetolaukkuun, sillä jos jostain syystä suurempi matkalaukkuni katoaisi, (kuten eräässä unessani viime viikolla…), niin minulla olisi sentään osa vaatteista varmasti mukana. Toinen syy on aiemmin mainitsemani painoraja. Elektorniikka, kuten tietokone, kamera ja puhelin, rokottaa suuren osan matkustamoon tulevan käsimatkatavaran kymmenen kilon painorajasta, joten laukun täytyy pysyä muilta osin suhteellisen kevyenä.

En jaksa sen kummemmin eritellä mukaan ottamiani vaatteita, mutta kyllä niillä muutaman viikon pärjää, vaikka en pesukonetta ehtisi pyöräyttämään.

TLDR?*

Päätin tähän loppuun tehdä vielä listauksen asioista, joita otan mukaan. Tämä saattaa vielä muuttua, mutta ainakin tällä hetkellä kuvittelen lähteväni tällä varustuksella.

Käsilaukku:

-Passi
-Lompakko (ja Puolan zlotyja)
-Tietokone
-Kamera
-Puhelin (x2)
-Penaali
-Ristikkolehtiä (joissa piilosanoja!)
-Ulkoinen kovalevy
-Matkalaturi
-Hammastahna & -harja
-Vesipullo

Matkustamoon tuleva lentolaukku:

-Alusvaatteet
-Mustat housut
-Villasukat
-Paitoja

Ruumaan menevä laukku:

-Aluslakana
-Pussilakana
-Tyynyliina
-Pyyhe
-Bikinit
-Käsilaukku
-Pikkulaukku
-Kengät
-Sateenvarjo
-Kangaskassi (x3)
-Yövaatteet
-Villapaita
-Parit farkut
-Pitkähihaisia paitoja
-Kirja
-Kuva-albumi, jonka sain lahjaksi kavereiltani
-Kertakäyttökamera
-Hajuvesi
-Muu kosmetiikka
-Suklaata ja salmiakkia tuliaisiksi

Pakkaaminen on sellainen aihe, josta voisin kirjoittaa vielä lisää, mutta teen ehkä aiheesta vielä toisen postauksen. Vielä on paljon tehtävää ja hieman pakattavaa, mutta asiat etenevät hyvin.

-Marika

*Too long, didn´t read

Marika Ennen muuttoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *