Pääsiäinen 2020 sujui samoissa merkeissä kuin edellinenkin tekstini, kotona. Muistutettakoon, että Puolassa pitkäperjantai on normaali työpäivä, joten oma pääsiäislomani on ”ainoastaan” kolmen päivän mittainen.

pääsiäinen varsova

Lauantai

Lauantaina kävin pitkästä aikaa kunnon kävelyllä, sillä hain verotoimiston kirjeen vanhalta asunnoltani. Jostain syystä osoitteeni ei ollut päivittynyt Suomen päässä, vaan viralliset kirjeet ohjautuivat yhä vanhaan osoitteeseeni. Ulkona oli täydellinen kevätkeli; aurinko paistoi, tuulta ei ollut juuri nimeksikään ja taivas oli kirkkaan sininen. Lämpöasteita oli kolmisentoista, mutta kävellessä huomasin pukeneeni aivan liikaa vaatteita päälle. En viitsinyt laittaa lenkkivaatteita päälle, sillä en ole vieläkään varma, onko lenkkeily sallittua. Päädyin siis rentoihin housuihin ja lenkkareihin. En yleensä liikkuisi ulkona vastaavassa asukokonaisuudessa, mutta näin eristysaikoina en ole ollut kauhean tarkka tyylistäni.

kävelyasu

Kävelyn lisäksi kävin viimein vanhan asuntoni kulmilla olevassa jäätelökahvilassa. Nykyisten sääntelyiden takia pystyin ostamaan ainoastaan yhtä makua mukaan, joten päädyin suklaaseen. Minua hieman kaduttaa, etten aiemmin ”kerennyt” käymään kahvilassa, sillä jäätelö oli oikein paksua ja suklaista. Otin jopa pienen riskin, ja pysähdyin nauttimaan siitä läheiselle penkille auringon paisteeseen. Kotiin päästyäni istahdin parvekkeelle ja avasin kylmän siiderin. Loppuilta menikin television parissa.

Ice cream warsaw

Sunnuntai

Sunnuntaina aurinko paistoi ja vietin aamun aurinkoisimmat hetket parvekkeellani. Aurinko paistaa vain puoleenpäivään asti, joten varjoisen ajan saavuttua siirryin sisälle siivoamaan. Tein kunnon kevätsiivouksen aina pölyjen pyyhkimisestä parvekkeen lakaisuun. Ikkunat pitäisi vielä pestä, mutta minulla ei ole sopivia pesuaineita. Olen myös hieman harkinnut ulkoistavani tämän askareen, sillä a) se on edullista ja b) en niinkään välittäisi pestä yläkerran ikkunoita. Katsotaan, mihin päädyn. Lisäksi päätin koristella kananmunia. En omista vesivärejä, mutta ajattelin tussien toimivan yhtä hyvin. Tussit eivät olleet niinkään ongelma, mutta parvekkeen kivetys koitui hieman kohtaloksi.

pääsiäinen 2020

Sunnuntai-illalla leivoin vielä persikka-rahkapiirakan Marttojen ohjeen mukaan. Valitettavasti en löytänyt maitorahkaa tai kermaa sellaisessa muodossa kuin olemme Suomessa tottuneet ostamaan, joten jouduin hieman soveltamaan.

Maanantai

Tänään olen nukkunut pitkään ja nousin sängystä vasta puoli yhden aikaan. Ulkona on harmaa ja sateinen sää, onneksi ei kuitenkaan sada räntää samalla tavoin kuin Suomessa. Olen päättänyt, että tänään en tee mitään. Vuokrasin Fingerpori-elokuvan Apple Tv:n kautta, mutta pakko sanoa, että se ei juurikaan itseeni kolahtanut. Toisaalta oli kiva katsoa pitkästä aikaa kotimaista tuotantoa. Kello lähestyy nyt viittä ja en tiedä, mitä sitä tänään vielä tekisi. Aloitin Rillit huurussa -sarjan alusta, joten ehkä katson suosiolla lempparisarjaani koko loppuillan.

Pääsiäinen 2020

Lyhyesti kerrottuna pääsiäinen 2020 on ollut täysin erilainen kuin kuvitelmissani, mutta ainakin olen saanut nukuttua tarpeeksi. Odotan kuitenkin jo innolla alkavaa työviikkoa.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *