Otsikko kertookin varmaan kaiken oleellisen, tänään esittelyssä on mun ostoslista. Koska asun ensimmäistä kertaa yksin Puolassa, mun tarvitsee tietysti hankkia yhtä jos toista uutta.

Ostoslista

Vuokranantajan ostoslista

Olenkin maininnut (ehkä jopa useampaan otteeseen), että asunnot ovat täällä pääosin kalustettuja, ja niihin kuuluu tietyt perusasiat. Lisäksi kävimme maanantaina läpi omia toiveitani asunnon suhteen. Arvostan, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa vuokra-asuntoni sisustukseen, vaikka toiveeni olivatkin ennemminkin käytännönläheisiä.

Ostoslista:
-Mikro
-Istuintyyny
-Roskakori
-Vaatekaappiin ripustettava ”hyllykkö”

Nykyinen keittiöni on pieni, vaatimaton sekä moderni, mutta uunia sieltä ei löydy. Omistan kyllä induktiolieden, mutta näen mikron omassa tapauksessani liki välttämättömänä keittiövarusteena. Voisinhan toki itsekin kyseisen kapistuksen ostaa, mutta toisaalta se tuntuisi turhalta sijoitukselta.

Minulla on täällä pieni pöytä (joka on itse asiassa samanlainen kun meillä oli toimistolla, mutta eri värinen) ja sen lisäksi yksi muovituoli. Vuokraisäntäni kysyi erikseen, haluanko uuden tuolin, ja aluksi meinasin sellaista pyytää. Tulin kuitenkin tulokseen, että nykyinen muovituoli on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi työskentelyyn tarkoitettu tietokonetuoli, joten pyysin ainoastaan istuintyynyä.

Minulla on täällä vaatekaappi, pieni hyllykkö sekä säilytyslaatikot sängyn alla. Asuntoesittelyssä en viitsinyt kurkata vaatekaappiin sen tarkemmin, joten hyllyttömyys tuli hieman yllätyksenä. Vaihtoehtoisesti voin hankkia läjän henkareita.

Oma ostoslista

Oma ostoslistani on tietysti hieman pitempi kuin yllä oleva lista. Listasta puuttuu varmasti jotain oleellista, mutta onneksi keskustasta löytää kaiken tarpeellisen. Osa asioista on jo tullut hankittua, mutta paljon uupuu vielä.

Ostoslista:
-Shampoo & hoitoaine & saippua
-Vessapaperi
-Mausteita
-Kuiva-aineita varastoon
-Ruokaa
-Muutama pyyhe
-Ilmapatja
-Pitempi laturi puhelimeen
-Pyykinpesuaine
-Tiskiaine
-Tiskiharja
-Jotain sisustustavaraa

Siinäpä oli epämääräinen listani. Listan alkupuoli on varmasti selkeä ymmärtää, mutta ajattelin hieman avata muutamia listalla olevia asioita.

Minulla on mukanani ainoastaan yksi pyyhe, jota käytin vasta maanantaina ensimmäistä kertaa. Tavallisen kylpypyyhkeen lisäksi tarvitsen muutaman käsipyyhkeen kylpyhuoneeseen. Tässäkin on sellainen dilemma, että Suomessa suurin osa pyyhkeistäni on Marimekkoa, mutta täältä ei ole niin helppo löytää suomalaista designia. Toisaalta kannattaako minun sijoittaa hyviin pyyhkeisiin, vai ostaa Ikeasta halpoja pyyhkeitä, joista luopuminen ei haittaa? Siinäpä pohdittavaa.

Jostain syystä Puolassa astiat pestään pesusienellä tiskiharjan sijaan. Itse tiskiharjaan tottuneena meinaan sellaisen kuitenkin hankkia, ja luulen, että tässä tapauksessa on pakko suunnata Ikeaan.

Asunnossani on runsaasti pistorasioita, mutta ne on sijoitettu erikoisiin paikkoihin, joten pitempi johto tulee tarpeeseen. Uskoakseni paikallinen Tiger tarjoaa avun tähän ongelmaan, ja ajattelin suunnata sinne heti huomenna töiden jälkeen.

Ilmapatjan tarkoitus lienee selkeä, mutta en pidä sitä vielä kiireellisenä hankintana. (Pl. jos joku on tulossa yllätyskyläilylle viikonloppuna, eikä ole ilmoittanut minulle.) Tutkin asiaa netistä, ja kahden hengen patjalle hintaa tulisi hieman yli parikymppiä, joten uskon tämän olevan kannattava sijoitus.

Vaikka asunto onkin kalustettu, haluan silti ostaa tänne jotain omaa. Kenties uusi taulu, koristetyyny, kasvi tai pieni patsas tekee tästä asunnosta juuri minun kotini. Katsotaan, mitä löydän!

-Marika

Marika Varsovassa ,

2 Replies

  1. no nii. olisit nyt ottanu multa jonkun taulun… nyt mä tietty joudun lähettää sulle jonku etkä ole itse valkkaamassa.. (vitsi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *