Olutfestivaali & Varsova. Toimiva yhdistelmä, joka tunnetaan paremmin paikallisella nimellä: Warszawski Festiwal Piwa. Tapahtuma järjestettiin jälleen lokakuun loppupuolella. Viimeksi festivaali järjestettiin huhtikuussa, ja kerroinkin siitä jo aikaisemmin.

Olutfestivaali Varsovassa

Yleisesti tapahtumasta

Itse tapahtuma oli tälläkin kertaa järjestetty samalla tavalla kuin viimeksi, panimoita löytyi jopa kolmesta kerroksesta ja ulkona oli muutamia ruokakojuja. Tällä(kin) kertaa varasin mukaani käteistä, jottei minkään oluen maistaminen jäisi maksutavasta kiinni. Lisäksi ylimmissä kerroksissa oli jälleen mukavasti erilaisia pelejä kävijöille. Mainittakoon, että en ole käynyt (toistaiseksi) katsomassa jalkapallo-ottelua, joten en osaa sanoa, kuuluvatko pelit stadionin vakiokalustukseen.

pinball legia stadium

Oluet

Tällä kertaa muistin ottaa enemmän kuvia maistamistani oluista, ja ajattelin kirjoittaa muutamista jopa lyhyet arvostelut. Muutamat työkaverini arvostelevat oluita enemmänkin, ja he suosivat Untappd-nimistä sovellusta. Itse olen kuitenkin liian laiska tämän tasoiseen harrastamiseen, mutta joskus on kiva kirjoitella omia kokemuksia ja ajatuksia.

Mainittakoon, että valitsin maistettavat oluet pääosin omilla kriteereilläni.
Oluen tuli olla joko
1) Hauskasti nimetty
2) Hienosti kuvitettu
3) Erikoisen makuyhdistelmän omaava
tai
4) Panimolta, jonka valikoimasta suurin osa on myyty loppuun.

Dwóch Braci Łowca

Ensimmäisenä maistoin Dwóch Braci -panimon Łowca-olutta, joka on 6 % West Coast IPA. Olut itsessään oli ihan ok hyvä, ei mitenkään erikoinen, mutta maistuva. Voisin juoda toistamiseen, mutta luultavasti tämä ei jää mieleeni mitenkään erikoisena. Antaisin itse tälle arvosanaksi 3*.

browar nepomuchen

Browar Nepomucen valikoimasta maistettavaksi valikoitui Stardust-niminen Milkstout olut, joka oli omaan makuuni aivan liian vahva. Antaisin itse kyseiselle oluelle arvosanaksi 1,5*.

Olutfestivaali Varsova Actor

Brokreacja-panimon The Actor oli myös makuuni aika tavallinen olut, voisin juoda sitä toistamiseen, mutta sen ihmeempää vaikutusta se ei minuun tehnyt. Annettakoon jälleen arvosanaksi 3*.

Olutfestivaali Varsova Marika Vuorinen

Tässä kuvassa käsissäni on ehdottomasti lemppariolueni koko festivaaleilta. Ziemia Obiecana -panimon Reinheitsgebot-olut oli erittäin maukas Fruit IPA. Tämä olut oli itseasiassa toinen ostamani olut, ja päädyin juuri tämän panimon kioskille, sillä suurin osa tuotteista oli jo myyty loppuun. Ajattelinkin selvitellä, missä voisin päästä maistamaan muita panimon tuotteita. Jos tämä oli toinen viimeisistä tarjolla olleista, on loppuunmyytyjen pakko olla vieläkin parempia. Arvosana 4,5*.

Arvioni mukaan ehdin maistamaan ainakin pariakymmentä olutta (huom. maistamaan, ostamieni oluiden lukumäärä on pienempi), sillä ostimme aina hieman eri oluita porukkamme kesken.

legia stadion warsaw games

Olutfestivaali | Varsova | Tiivistelmä

Sisäänpääsymaksu on 15 zlotya (n. 3,5 euroa) per henkilö per päivä, mutta kolmen päivän lippu maksaa 6 euroa. Lipun voi ostaa etukäteen netistä tai tapahtumapäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä. Oluiden hinnat ovat yleensä alkaen 6 zlotya (n. 1,5 euroa), mutta pääosin 0,3 litran olut maksaa n. 10 zlotya (2,5 euroa). Mukaan voi ottaa oman lasin, ostaa lasin paikan päältä tai juoda panimoiden muovimukeista. Osa panimoista myy myös lasipulloja. Tapahtumassa on ilmainen narikka (josta me kuulimme vasta hyvin loppuvaiheessa) ja hyvin istumatilaa. Paikalle on helppo saapua julkisilla.

Lisätietoa tapahtumasta voi lukea nettisivuilta: https://warszawskifestiwalpiwa.pl/

Kaiken kaikkiaan suosittelen tapahtumaa, ja seuraavaan kertaan onkin aikaa enää 150 päivää.

-Marika

*Asteikolla 1-5.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *