Not to do -list on tahattomasti muodostunut lista asioista, joita en aio tehdä. Lista on aiempien to do -listojeni vastakohta.

not to do -list

Avattakoon asiaa vielä hieman tähän alkuun. Listan asiat eivät ole sellaisia, mitä en halua tehdä, päinvastoin, olen suunnitellut niiden tekemistä jo pitemmän aikaa. En kuitenkaan ole ”löytänyt aikaa” niiden toteutukselle, vaikka olen istunut pääosin kotona viimeiset kaksi kuukautta. On siis aika myöntää elämän realiteetit ja siirtää to do -listan asiat not to do -listalle.

Not to do -list

-Opiskele puolaa
-Päivitä nettisivut
-Selkeytä nettisivujen tägit

Ensimmäistä kohtaa ei varmaan tarvitse perustella sen enempää, asun Puolassa, joten kielen osaaminen olisi kiva plussa. Varsovassa kuitenkin paikallisten kielitaso on pääosin hyvällä tolalla, joten pärjään englannilla. Pärjään myös lyhyehkön kauppa- tai postireissun paikallisella kielellä, tunnistan ainesosia ruokalistasta ja tunnistan joitain sanoja, ja se saa luvan riittää. En ole satunnaisista yrityksistä huolimatta motivoitunut kielen opiskeluun ja tämä on jopa hieman sääli.

Nettisivujeni, tai tuttavallisemmin blogini, päivittäminen on ollut listalla ensimmäisestä postauksesta alkaen. Myönnän tehneeni sivut hyvin nopeasti ja täällä on monia pieniä asioita, joita haluaisin korjailla ja parannella. En viitsi luetella niitä sen enempää, sillä uskon näiden yksityiskohtien vaikuttavan ainoastaan omaan elämääni. Uskon kuitenkin, että nämä hienosäätöä vaativat kohdat eivät vaikuta sivujen käytettävyyteen ja täällä vieraillaan pääosin kirjoittamani sisällön takia.

Listan kolmas asia on hieman liitännäinen nettisivuihin. Haluaisin selkeyttää tekstien kategorisointia, lähinnä toki itseäni varten. En usko, että hirveän moni jaksaa selailla vuoden takaisia kuulumisiani (pl. minä), mutta toisaalta Puolan byrokratiaan liittyvät asiat saattavat kiinnostaa maahan muuttavaa.

On jännittävä huomata, että tämä julkaistu lista jäi kuitenkin näin lyhyeksi. Muistelen, että olen havainnoinut myös muita asioita, joita olen suunnitellut tekeväni, mutta tullut tulokseen, että jääköön sikseen. Ehkä listan kirjoittaminen kuuluisi myös listaan?

Mainittakoon myös, että tämä(kään) lista ei ole hakattu kiveen ja saatan vuoden päästä kirjoitella täysin erinäköisellä nettisivulla. Tai en kirjoita ollenkaan. Ikinä ei voi tietää.

karjalanpiirakka puola

Ja jottei tekstistä tule liian negatiivinen, kerrottakoon loppuun, että löysin lähikaupasta vihdoin ruisjauhoja. Valmistin viikonloppuna Marttojen ohjeen mukaan karjalanpiirakoita. Ulkonäkö poikkeaa hieman mallikuvista, mutta maku oli yllättävän hyvä. Olen viimeksi syönyt karjalanpiirakoita joulukuussa, joten kansallisherkku maistui extrahyvältä näin kesän kynnyksellä.

-Marika

Marika Varsovassa , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *