Mitä odotan joululta tai tulevalta Suomen vierailultani? Ainakin hyvää ruokaa ja kiireettömiä aamuja. Sekä sitä lunta.

Mitä odotan joululta?

Jouluvalmistelut Puolassa

Puola on tunnetusti joulumaa, ja täällä joulu näkyy katukuvassa jopa aikaisemmin kuin Suomessa. Vanhaakaupunkia koristaa arviolta kymmenmetrinen kuusi, kaduilla on erilaisia valokoristeita ja ostoskeskukset on koristeltu mitä luovemmilla tavoilla. Olen itse ostanut kotiini ainoastaan yhden joulukoristeen, sillä minulla ei (tietääkseni) ole häkkikellaria, johon voisin säilöä ylimääräiset tavarani. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, olen jo ostanut kaikki joululahjat, mutta päivitetään sen verran tilannetta, että kaikki on nyt paketoitu ja pakattu. Lahjojen lisäksi (koneen sisälle otettavaan) matkalaukkuuni ei paljoa muuta mahtunutkaan. Muutama paita ja siinäpä se.

En ole laittanut jouluruokaa täällä, mutta Fazerin joulukalenterilla on ollut hyvä aloittaa päivä. Olen kuitenkin päässyt maistamaan puolalaista jouluruokaa, sillä työpaikkani järjesti muutamalle tiimille yhteisen jouluillallisen. Tiesittekös, että puolalaiseen joulupöytään ei kuulu liha? Tämä pääsi hieman yllättämään, sillä suomalaisena olen tottunut, että kinkku on juhlapöydän kohokohta (vaikka en sitä itse syökään). Toisaalta puolalaiset eivät tässä yhteydessä laske kalaa lihaksi. Lisäksi juhlapöydästä löytyy mm. pierogeja ja jälkiruuaksi kuivakakkuja.

puolalainen jouluruoka

Mitä odotan joululta?

Teksti lähtikin yllättävän nopeasti sivuraiteille. Odotan kuitenkin joululta hyvää ruokaa, ja tällä hetkellä voinkin jo maistaa viikonloppuna odottavan riisipuuron. Joulutortut ovat myös odotuslistallani erittäin korkealla. Uunituoreita herkkuja voisi syödä kerralla vaikka paketillisen. Koitan kuitenkin pysyä kohtuudessa. Valitettavasti molemmat mainitsemistani ruokalajeista ovat sellaisia, että en voi niitä kuljettaa mukanani takaisin Puolaan, joten siksi ajattelin syödä tulevan loman aikana niitä koko vuoden tarpeisiin. Kohtuudella.

Odotan myös rauhallisia aamuja, jolloin saan nukkua pitkään. Vaikka saan tehdä tätä myös viikonloppuisin, on loma kuitenkin täysin eri asia.

Odotan, että pääsen pitkästä aikaa pelaamaan kotona odottavia lautapelejä. Olenkin maininnut, että pelaamme aika usein erilaisia pelejä kavereideni kanssa täällä, mutta ikävöin mm. Rappakaljaa ja Game of Lifea.

Toivon edelleen, että pääsisin nauttimaan valkoisesta joulusta. Haluaisin kovasti myös käydä laskettelemassa, mutta luulen, että näillä keleillä se jää ainoastaan haaveeksi. Olisi myös hauska viimein käydä testaamassa Turun funikulaari, mutta tämä ei ole listallani kauhean korkealla.

Mainittakoon myös loppuun, että odotan tietysti kaikkien näkemistä. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kuluneen vuoden aikana runsaasti vieraita, mutta on ihana viettää aikaa myös Turussa.

-Marika

Marika Varsovassa

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *