Mitä kuuntelen täällä? Mun listalla on paljon erityyppistä musiikkia sekä jokunen äänikirja, mutta en ole vielä(kään) päässyt podcastien ja tubettajien pariin.

Mitä kuuntelen

Mitä äänikirjoja kuuntelen?

Kirjoittelinkin vähän aikaa takaperin Ellibs-sovelluksesta, jonka kautta olen nyt innostunut lainaamaan kirjojen lisäksi äänikirjoja. Monikko on ehkä vähän hämäävä, sillä oikeasti minulla on lainassa vain yksi äänikirja, ja jonossa muutama. Lisäksi testin vuoksi aloitin kuuntelemaan jotain satunnaista, lapsille suunnattua kirjaa, mutta palautin sen heti.

Tällä hetkellä mulla on lainassa Terje Bjørangerin Viivakoodi, joka on ilmestynyt vuosi takaperin. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Osloon ja lyhyesti kirja kertoo rikollisliigojen ase-, huume- ja ihmiskaupasta, joiden seurauksena tapahtuu murhia. Kirja on juonellisesti hyvin kiinnostava, mutta en ole vielä ihan varma, mitä tykkään lukijasta. Toisaalta tämä on ensimmäinen äänikirja, jota oikeasti kuuntelen, joten osittain kyseessä lienee tottumiskysymys eikä niinkään henkilökohtainen mielipide juuri tätä lukijaa kohtaan.

Millaista musiikkia kuuntelen?

Mä kuuntelen täällä paljon enemmän musiikkia kuin mitä kuuntelin Suomessa asuessani. Suomessa kuuntelin musiikkia lähinnä ajaessani autolla tai ottaessani aurinkoa. Täällä kuuntelen musiikkia työmatkoilla, shoppaillessa, ollessani kotona, vastatessani sähköposteihin ja yleisesti kirjoittaessani. Kuuntelen musiikkia pääosin Spotifystä, joka on täällä puolet halvempi kuin Suomessa.

Ajattelin listata teille joitain kappaleita, joita tällä hetkellä kuuntelen. Lisäksi haluan kertoa hieman syitä, miksi kuuntelen juuri näitä kappaleita.

Tones and I – Dance Monkey
Tällä kappaleella ei ole sen syvempää merkitystä mulle, mutta se saa minut hyvällä tuulelle. Löysin kappaleen viime viikolla kuunnellessani Spotifyn minulle luomia suosituksia.

Neljä Ruusua – Sun Täytyy Mennä
Viime kuussa koin pienimuotoista kriisiä pohtiessani tulevaisuutta. Jostain syystä tämä kappale alkoi soimaan päässäni ja sitä kuunnellessani tunnen helpotusta. Mun ei tarvitse tehdä isoja päätöksiä nyt, vaan voin nauttia nykyhetkestä.

Jukka Poika – Papaija
Löysin tämän kappaleen pari viikkoa takaperin ja selitys on hyvin samanlainen kuin edeltävässäkin biisissä. Hyväntuulinen kappale, joka käskee nauttimaan nykyhetkestä.

Faija – Suomalaisen miehen kyyneleet
Tässä kappaleessa kiteytyy oudolla tapaa suomalaisuus ja kappale päätyikin mun soittolistalle muutamaa viikkoa ennen kuin vierailin Suomessa. Jostain syystä tämä auttoi pahimman koti-ikävän ylitse.

Ellips – Kolera-allas
Mulle on tärkeää, että biisissä on sanoma, ja tämä biisi pistää todella miettimään. Kappale on todella ”voimakas” ja toimii erittäin hyvin silloin, kun mun pitää siirtyä pikaisesti paikasta a paikkaan b.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani – Rakkaudella on nälkä
Tämä ei varmaan yllättänyt ketään. Lemppari on lemppari, vuodesta toiseen.

Mun listalla on tällä hetkellä 125 kappaletta, joten en ala niitä kaikkia tänne erikseen jakamaan. Tästä lyhyestä kertauksesta voidaan päätellä, että suurin osa on suomalaista, mutta listalta löytyy kaikkea tämän hetken hittibiiseistä klassikoihin.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *