Matkakuume on sairaus, josta varmasti moni muu ohellani kärsii tällä hetkellä. Haluaisin suunnitella matkaa palmujen alle, läpi Euroopan, tai vaikka kuvassa näkyvään Turun saaristoon. Ikävöin lähdön tunnelmaa sekä lentokoneen nousua.

Matkakuume

Yleisesti matkustamisesta

Tykkään matkustaa, kukapa ei. Mielestäni yksi Varsovan parhaimmista puolista onkin sen keskeinen sijainti. Täältä on helppo suhata minne päin Eurooppaa tahansa. Mainitsen tässä kohtaa, että en laske Suomessa käymistä ”matkustamiseksi”, enemmänkin vierailuksi. Takaisin asiaan. Olen viimeksi ”käynyt ulkomailla” vieraillessani Berliinissä helmikuussa. Laitoin tuon heittomerkkeihin, sillä Suomessa asuessani olen tottunut siihen, että ulkomailla käymiseen tarvitaan lentokonematka. Varsovasta Berliiniin pääsee junalla n. viidessä tunnissa.

Jossittelin peruuntunutta Romanian matkaa jo keväällä, sillä olimme ostaneet lentoliput kuukausia etukäteen. Pitkästä aikaa matkaa tuli odotettua kuukausien edestä. Vuoden 2019 kesäloma oli myös erittäin odotettu, nyt kaiholla kaivattu, mutta tällöin varasimme menoliput vasta samalla viikolla kuin lähdimme. Ikävöin tunnetta, että on jotain, mitä todella odottaa. Tällä hetkellä en edes yritä tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia, sillä en jaksa peruuntumisia sekä niistä aiheutuvaa säätöä.

Olen tänä vuonna onneksi ehtinyt matkustamaan hieman Puolassa, mutten läheskään niin paljon kuin olisin halunnut. Toivon, että rajoitukset eivät kiristy ja pääsisin tekemään vielä ainakin kaksi viikonloppureissua. Toisaalta tämän vuoden viikonloput hupenevat kovaa vauhtia, joten saa nähdä.

Matkahaaveita

Minulla on tällä hetkellä monia matkahaaveita, mutta katsotaan, mitä ja missä kohtaa niitä pääsee toteuttamaan. Romaniassa haluan yhä vierailla, mutta Bukarestin lisäksi olisi kiva lähteä kiertämään maata autolla. Romania on täynnä upeita linnoja sekä puhdasta luontoa.

Kaipaan myös löhölomaa Välimeren rannoilla. Haluaisin käydä Maltalla, sillä en ole ennen saarella vieraillut. Kelpuuttaisin kyllä minkä tahansa Kreikan saaristakin matkakohteeksi. Kunhan vesi olisi kirkasta ja lämmintä sekä aurinko paahtaisi merituulen viilentäessä ilman juuri sopivaksi.

Haluaisin talvella tsekata Tsekin vuoriston ja laskettelurinteet. Illalla laskujen jälkeen voisin rentoutua hotellin kylpylässä katsellen ylvästä vuoristomaisemaa.

Haluaisin Dublinin sykkeeseen ja irkkupubeihin. Kuuntelemaan elävää livemusiikkia ja katsomaan sateisia ja tuulisia katuja.

Tässä oli lueteltuna vain osa matkahaaveistani. Olen koittanut olla sen verran realisti, että kaikki tämän hetkiset kohteeni ovat Euroopan rajojen sisäpuolella, sillä en usko mannerten välisten matkalinjojen aukeavan hetkeen kunnolla.

Matkakuume – helpottaako se ikinä?

En usko, että matkakuume tulee ikinä helpottamaan, vaikka pandemia saataisiin kuriin. Jo lähimaissa on niin paljon vierailemisen arvoisia kohteita, että viikonloppumatkat vuoden ajan eivät riittäisi kaiken näkemiseen ja kokemiseen. Odotan innolla tilanteen tasaantumista ja sitä, että pääsen taas koneeseen kohti tuntematonta kohdetta. Tuntuu oudolta, että minulla ei ole yksiäkään matkalippua plakkarissa tällä hetkellä.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *