Marraskuun to do -list, elikkä mitä meinaan tehdä tämän kuun aikana.

Marraskuun to do -list

Kertaus lokakuuhun

Jo kuvassakin otetaan kertausta viime kuuhun, sillä halloween näkyi vahvasti Varsovan kaduilla. Tämä kuva on itse asiassa Vodkamuseon lähistöltä. Mutta, mennään lokakuun listaan. Lokakuun to do -lista oli erittäin lyhyt, kuten joku ehkä muistaakin. Olen edelleen viihtynyt täällä, joten sovimme jo viime kuussa, että työsopimustani jatketaan. Lisäksi varmistin samassa yhteydessä joulukuun vapaapäivät.

Mainittakoon kuitenkin, että paljon on tapahtunut viime listasta. Kirjoitin, että pidän itsenäisyyspäivän vapaata ja suunnittelin matkaa jonnekin. Todellisuudessa taisin varata lentoliput jopa samana päivänä ja tällä kertaa suuntaan pariksi päiväksi aurinkoon. Kohteeksi valikoitui yksi lempparikaupungeistani, sillä suuntaan Barcelonaan. Koska matkustan yksin ja matka-aika on lyhyt, halusin itselleni tutun kohteen. Kaipaan myös palmuja ja aurinkoa, joten miniloma tekee hyvää. Lisäksi puhuin viime kuussa siitä, että aion muuttaa tammikuussa. Minulle iski yllättäviä ongelmia vanhan asuntoni kanssa ja todellisuudesssa istun tällä hetkellä uuden asuntoni sohvalla. Avaan taustoja muutolle todennäköisesti myöhemmin omassa postauksessaan.

Lisäksi viihdytin vierasta onnistuneesti, vaikka lymimyräkän takia vierailu jäi liki vuorokautta suunniteltua lyhyemmäksi.

Marraskuun to do -list

-Matkusta Suomeen
-Selvitä muuttoilmoitu(k)s(et)
-Osta lentoliput jouluksi

Ensimmäinen kohta on (toivottavasti ja mitään manaamatta) helppo, sillä minulla on jo check in tehtynä. Todennäköisesti olen tekstin julkaisun aikana onnellisesti Suomessa ja pidetäänkin sormet ristissä, ettei matkaan tule mitään mutkia.

Keskimmäinen kohta onkin hieman vaikeampi. Tosiaan olen nyt muuttanut pysyvään osoitteeseen (ainakaan minulla ei ole mitään muuttoaikeita minnekään pitkään aikaan, sillä rakastan uutta kotiani). Palaan edelleen asuntoasioihin myöhemmin, mutta muuttoilmoitus lienee ajankohtaista. Asia tuli oikeastaan mieleeni, sillä veroilmoitukset julkaistiin pari päivää takaperin ja koska vero.fi-sivustolla on huoltokatko, en pääse tarkastamaan omia tietojani sähköisesti. Aloin siis miettiä, minne postini kulkee. Saan eniten postia Suomesta, ja olen kyllä tehnyt ilmoituksen osoitteeseen matkustusilmoitus.fi. Olen puolisen vuotta sitten rekisteröinyt oleskeluni ja kesällä hankkinut PESEL-numeron, joten uskon, että jonnekin tulee ilmoittaa jotakin. Ilmoitin osoitteenmuutoksesta jo työpaikalleni ja näin ollen työpaikkani ja verotoimisto ovat tietoisia muutostani. HR osaston yhteyshenkilöni sanoi, että nuo tiedot ovat täysin riittävät, mutta suhtaudun tähän skeptisesti.

Lisäksi odotan palkkapäivää, jotta voin vihdoin ostaa liput jouluksi kotiin. Haluan kuitenkin hoitaa marraskuun reissun ensin pois alta.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *