Marraskuun pikakuulumiset, eli mitä olen puuhaillut viime aikoina.

Marraskuun pikakuulumiset

Marraskuun pikakuulumiset tiivistetysti

Minulla oli vieras kylässä.
Kävin Suomessa.
Olen hoitanut Mensaan liittyviä vapaaehtoistöitä.
Olen juhlinut (sekä omia että ystävieni) syntymäpäiviä.
Vietin itsenäisyyspäivää Puolassa.

Kuten jo to do -listassa kerroin, kävin Suomessa. Tällä kertaa visiittini oli tavallista ”pitempi”, sillä sunnuntaiaamun sijaan suuntasin takaisin Puolaan vasta maanantaiaamuna. Viikonlopun paluulento lähtee itselleni mieluisempaan aikaan, mutta toisaalta ekstrayö oli sen arvoista. Ja aamulennon ansiosta ehdin viettämään Puolan itsenäisyyspäivää Gdanskissa valoisaan aikaan. Ajattelin kirjoittaa Gdanskista (jälleen) ja itsenäisyyspäivästä vielä oman tekstin myöhemmin, jahka jälleen kiireiltäni kerkeän.

Ystäväni vieraili kuun vaihteessa, ja kävimme mm. Vodkamuseossa. Muutoin aika kului yleisen hengailun parissa ja kaupunkia katsoessa.

Marraskuu Gdansk

Syntymäpäiviä

Oman syntymäpäiväni lisäksi olen päässyt huomaamaan, että monella Puolassa asuvalla ystävällänikin on syntymäpäivät marraskuussa. Ensimmäisiä syntymäpäiviä vietimme n. parinkymmenen ihmisen voimin puolalaisessa ravintolassa. Ravintola oli tunnelmaltaan viihtyisä ja tarjoilijat mukavia. Valitettavasti oma annokseni oli hieman epäonnistunut, mutta en antanut sen pilata kivaa iltaa. Lisäksi meillä oli hieman sekaannusta maksutapojen kanssa, koska ravintola ei meinannut hyväksyä kuin joko käteismaksua tai vaihtoehtoisesti se olisi voinut jakaa laskun kahteen osaan. Onneksi pienen sumplimisen jälkeen saimme kaikki maksaa kortilta.

Juhlin itse syntymäpäiviäni sekä Suomessa että Puolassa. Molempiin juhliin kuului olennaisesti suomalainen ruoka. Etenkin Suomessa ollessani nautin siitä, että pääsin syömään karjalanpiirakoita ja Fazerin sinistä.

Järjestin myös täällä oleville kavereilleni syntymäpäiväjuhlat Suomi-teemalla, ja tarjolla oli suomalaisia herkkuja, kuten korvapuusteja. Lisäksi ohjelmassa oli Suomi-teemainen tietokilpailu, jossa paras joukkue palkittiin muumitikkareilla. Yllättävän hyvin olen saanut valistettua työkavereitani ja ystäviäni Suomesta ja jokainen joukkue osasi jopa nimetä kotikaupunkini prikulleen oikein. Joukkueista vain yksi osasi sijoittaa Turun kartalle, mutta eipä tuo ole niin nuukaa.

Tänä viikonloppuna on luvassa ainakin yhdet syntymäpäiväjuhlat, vaikka syntymäpäiväsankareita on (ainakin) kaksi. Saapi nähdä, jos kuitenkin juhlitaan molempina päivinä.

Tällainen lyhyt tilannekatsaus mun elämään tällä hetkellä. Ensi viikonloppuna saan jälleen vieraita ja sitä seuraavan viikonloppuna olenkin Espanjan auringon alla. Mulla olisi paljonkin asioita, joista haluaisin kirjoitella, mutta kaikki aikanaan.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *