Maaliskuun to do -list on onneksi lyhyt, ja sisältää hurjan määrän kivoja juttuja. Olen myös iloinen siitä, että talvi on vihdoin kääntynyt virallisesti kevääksi, ja pian talvitakin voi jättää naulakon syrjään.

Maaliskuun to do -list

Miten helmikuu meni?

Olenkin täällä jo kertonut, että mulla on helmikuussa ollut aika pitkä työrupeama, mutta onneksi olen saanut helmikuun to do -listalta tehtyä juttuja siinä lomassa.

Bussikortti on uusittu, mutta tällä kertaa latasin kortin kolmeksi kuukaudeksi. Näin asiaa ei tarvitse hetkeen murehtia, ja säästin kymmenisen euroa samalla. Kortitta kulkeminen tulisi kalliimmaksi, sillä minulta tarkastettiin tänäänkin lippu kahdesti. Muutto on suoritettu, ja tietysti sitä edeltävä pakkaaminen ja muuton yhteydessä myös kotivakuutus.

Olen käynyt kampaajalla, olen laittanut itse ruokaa ja olen saanut uusia kavereita. Ainoastaan kolme asiaa listalta on jäänyt tekemättä. En ole vielä hankkinut uutta liittymää, sillä tällä hetkellä pärjään hyvin suomalaisella puhelinliittymälläni. Suomalaisen saunan etsiminen edistyy tälläkin hetkellä, joten hyvällä tuurilla pääsen saunomaan jo viikonloppuna. Kuntosalin etsiminen taas ei ole edistynyt, mutta ajattelin kuntosalin sijaan mennä paikalliseen uimahalliin, mikäli löydän sellaisen, jonka yhteydessä pääsen saunaan.

Maaliskuun to do -list

-Osta kevätkengät
-Mene uimaan / kuntosalille
-Mene museoon
-Tutki asuinaluetta
-Selvitä, miten ja missä äänestää eduskuntavaaleissa
-Selvitä oleskeluoikeuden rekisteröinti
-Rentoudu

Kuten sanoin, tässä kuussa mulla on luvassa pääosin kivoja juttuja. Mulla on täällä kolme kenkäparia, ja kaikki mut tuntevat varmasti tietävät, että mulle tuo määrä on erittäin minimalistinen. Kaikki kenkäparini ovat nahkaa, tai tekonahkaa ja niissä on korkea varsi, joten auringon lämmittäessä yhä enemmän ja enemmän kenkien käytännöllisyys ja käyttömukavuus vähenee.

Olen asunut Varsovassa yli kuukauden, mutta en ole vielä kerennyt käymään paikallisessa museossa. Olen tainnut aiemminkin kertoa täällä, että haluaisin käydä The Warsaw Rising – museossa, mutta en ole vielä kerennyt. Täällä on muitakin museoita, mutta tuo on ensimmäisenä listallani. Toivottavasti seuraavan 31 päivän aikana ehdin pistäytymään kyseisessä kulttuurimestassa.

Olen punkannut nykyisessä asunnossani miltei kaksi viikkoa, mutta mulla ei oikeastaan ole käryä, mitä kaikkea tästä lähialueelta löytyy. Osaan reitin metrolle, ratikalle ja bussipysäkille, sekä tiedän lähimmät ruokakaupat, mutta muutoin alue on aika hämärän peitossa, sillä en juurikaan ole ollut täällä valoisaan aikaan. Onneksi päivät pitenevät ja vapaapäivät lisääntyvät, joten ehdin tutustumaan mestoihin.

Eduskuntavaaleihin on tietysti vielä aikaa, mutta haluan selvittää asiaa etukäteen. Käsittääkseni minun tulee äänestää ennakkoon, mutta vielä on selvitettävä missä ja milloin. (Ja tietysti päättää, ketä äänestää.) Uskoakseni äänestys tapahtuu Suomen suurlähetystössä, mutta voin olla väärässä.

Oleskeluoikeuttakaan ei tarvitse rekisteröidä vielä maaliskuussa, mutta tykkään varautua etukäteen. Käsittääkseni jos poistun maasta ennen kuin kolme kuukautta tulee täyteen, voisin lykätä asiaa vielä hetken. En tosin ole varma, ja uskoakseni oleskelun rekisteröinti on pienempi paha kuin poistua jatkuvasti Puolan rajojen ulkopuolelle.

Maaliskuussa aion myös rentoutua enemmän. Vaikka ei tässä nyt mikään hirveä stressi olekaan, joskus on kiva sulkea puhelin, laittaa hyvä sarja pyörimään ja makoilla rauhassa sängyssä ilman tietoakaan herätyksestä.

Sellainen on mun maaliskuun to do -list, eli aika rennolla otteella mennään. Huhtikuussa sitten luvassa noita ”pakollisia pahoja”, kuten rekisteröinti ja äänestäminen.

-Marika

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. Huhtikuussa sit mä ja Olli tullaan käymään Pääsiäisen tienoilla. Voidaan olla jossain hotellissa tai muussa mukavassa majapaikassa. Eli sit sun täytyy varata meille vähän aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *