Lodz eläintarha -teksti on jatkokertomus edelliselle tekstilleni, jossa kerroin viikonlopustamme kaupungissa. Tämä teksti keskittyy kokonaan eläinpuistoon ja sen tarjontaan.

lodz zoo

Lodz eläintarha | saapuminen ja liput

Lodzin eläintarhan verkkosivut ovat eittämättä huonoimmasta päästä nettisivuja. Sivusto on saatavilla ainoastaan puolaksi ja osa toiminnoista tuntuu jumittavan. Itse suosin lippujen ostamista etukäteen verkosta, mutta jostain syystä se ei näiden sivujen kautta ollut mahdollista, tai ainakin se on tehty todella hankalaksi.

Eläintarhaan saapuminen oli yllättävän monimutkaista, mutta mm. raitiovaunu nro 9 kulkee lähelle. Eläintarha on juuri tällä hetkellä laajenemassa, joten (uusi?) pääovi tulee olemaan aivan pysäkin vieressä, kun taas me jouduimme kävelemään n. 300 metriä löytääksemme sisäänkäynnin.

puolan eläintarhat

Saapuessamme porteille, jonoa oli n. 10 ihmisen verran. Lippujonon ohessa oli myös lippuautomaatti, jota päädyimme kokeilemaan. Valitettavasti automaatit toimivat yhtä hyvin kuin nettisivut, joten jouduimme takaisin jonon hännille. Positiiviseksi voitaneen laskea se, että automaatti kuitenkin antoi meille yhden lipun ja näin jälkikäteen tiliotteeni tarkastaneena yhtään veloitusta ei ole mennyt. Normaalilipun hinta eläintarhaan on 25 zlotya (n. 6 €). Virkailijat eivät muuten puhu englantia, mutta onneksi puolalaiset vierailijat ovat ystävällisiä.

lodz eläintarha

Eläintarhan eläimet

Heti eläintarhan alkupuolella oli petting zoo, jossa pääsi silittelemään ja lisämaksusta (1 zloty, n. 25 snt) ruokkimaan lampaita. Lisäksi alkuvaikutelma tarhasta oli melko ankea, sillä kuten jo totesin, eläintarha oli remontissa ja sitä on tarkoitus laajentaa. Sen olisi tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä, mutta epäilen tätä vahvasti.

lodz eagle

Eläintarhan alkupuolella oli myös apinatalo sekä joitain lintuja, kuten yläpuolen uljas kotka. Olen itse isompien eläinten ystävä, varsinkin kirahvit ovat mieleeni.

lodz kirahvi

Onneksi tästä eläintarhasta löytyi kaksi varsin leikkisää yksilöä. Pysähdyimme myös välipalalle kirahvitarhan kupeeseen. Ravintolassa (jos sitä voi ravintolaksi kutsua) oli tarjolla perus grilliruokaa, ranskalaisannos maksoi 6 zlotya (n. 1,5 €) ja nugeteilla varustettu annos oli viiden euron pintaan.

kultapanda puola

Kultapanda oli positiivinen yllätys, sillä yleensä nämä veikkoset tuppaavat nukkumaan päivällä ja niistä näkee korkeintaan hännän. Tämä kierteli ja kaarteli majan ympärillä, kunnes lopulta poistui takaisin nukkumaan.

puola virtahepo

Virtahepojakin löytyi useampia, lämpimällä säällä elikot viihtyivät pääosin veden alla, joten kuvan ottaminen vaati hieman sorminäppäryyttä.

lodz eläintarha kameli

Eläintarhasta löytyikin yllä nähtyjen ja mainittujen eläinten lisäksi mm. tiikereitä, kenguruja, runsaasti erilaisia lintuja, seeproja, pukkeja, hevonen, leijonia (joita emme muuten nähneet), mangusteja, villisikoja ja akvaario.

Vaikka valikoima oli runsas, jäin kaipaamaan erityisesti karhuja ja elefantteja. Molempia on tulossa puistoon uusien tilojen valmistuttua.

marika vuorinen zoo

Lodz eläintarha | kokemus tiivistetysti

Lodzin eläintarha on kolmas eläinpuisto, jossa olen vieraillut Puolassa. Olen vieraillut Varsonvan eläintarhassa kahdesti ja Wroclawin tarhassa kertaalleen. Tällä hetkellä remontin takia sijoittaisin Lodzin eläintarhan kolmanneksi listalle, mutta uskon, että laajentumisen jälkeen sillä on potentiaalia kivuta jopa kärkeen.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *