Kotona aika kuluu kuin siivillä, vai kuluuko? Ajattelin tehdä uuden tilannepäivityksen edellisen tekstin jatkumoksi, ja kertoa, miten päiväni ovat sujuneet.

Kotona

Mitä jos?

Aloitan tämän tekstin jälleen pienellä mielikuvitusleikillä. Mikäli tilanne olisi normaali ja kaikki olisi sujunut suunnitelmien mukaan, istuisin tällä hetkellä WizzAirin lennolla kohti Romaniaa. Tarkoitus oli ottaa pieni irtiotto pääsiäisloman muodossa ja nauttia pidennetystä viikonlopusta. Hyvää ruokaa, kulttuuria ja pari ystävää. Odotin reissua innolla alkuvuodesta asti. Sen sijaan istun kotisohvalla kirjoittamassa tätä tekstiä, samalla kun taustalla pyörii Frendien yhdeksäs tuotantokausi. Puolassa pitkäperjantai on normaali arkipäivä, ja koska en voi poistua juurikaan parvekettani kauemmaksi, en nähnyt tarvetta pitää suunniteltua vapaapäivääni. Maanantaina onneksi täälläkin on lomapäivä.

kotona leivotut porkkanasämpylät

Mitä olen tehnyt kotona?

Olen leiponut paljon. Etsin yhä täydellisen porkkanasämpylän reseptiä, vaikka sellaista ei taida olla olemassakaan. Kuten jossain aiemmassa kirjoituksessani totesin, en ala täällä jakamaan reseptejä, mutta googlaamalla ”porkkanasämpylät” löytää paljon hyviä vaihtoehtoja. Itse korvaan siirapin hunajalla, ja muuten mennään ”vähän sinne päin” asenteella. Viime viikonloppuna leivoin banaanisuklaakakun ja tänä viikonloppuna tarkoitukseni on leipoa pääsiäiseen sopiva persikkarahkapiirakka. Valitettavasti Puolassa ei myydä maitorahkaa siinä muodossa kuin olemme Suomessa tottuneet, mutta lähdetään hieman soveltavalla linjalla kokeilemaan.

Marika Vuorinen 2020

Olen rajoittanut nettishoppailua, ja viime viikolla en ostanut mitään. Tällä viikolla olen tilannut Karavaanin basaarista itselleni t-paidan. Kuten jo viimeksi taisin todeta, olen pyrkinyt tukemaan suomalaisia tekijöitä. Tässä tapauksessa t-paidan Design on Tuure Kilpeläisen suunnittelema, ja siinä on käsinkirjoituksena yhden biisin sanoituksia. Lisäksi tilasin Heben alennusmyynneistä itselleni oikeastaan kaikki meikit, mitä normaaliarjessani kaipaan. Neljänkymmenen euron hintaan sisältyi kotiinkuljetus ja odottelenkin lähetystä saapuvaksi viikon tai jopa parin päästä. Kuvassa näkyvät korvakorut ovat muuten aiemmin mainitsemani, käsityönä valmistetut korut, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa @desigbyhenni.

Kokeilin myös viimein hyppynarua. Jo vajaa kymmenen minuutin jälkeen totesin, että hyppiminen on äärettömän tylsää ja raskasta. Kaipaan kunnon lenkkeilyä (ja kuntosalia). Olen kulkenut lähellä olevaa ”mökkitietä” ees ja taas, mutta sekään ei oikein vastaa liikuntatarpeisiini. Puolassa pidennettiin tänään rajoituksia ja 16.4. alkaen julkisilla paikoilla tulee peittää suu ja nenä. Maski on varmasti helpoin tapa tähän, mutta yhtä lailla huivi kelpaa. Kunhan nenä ja suu ovat peitossa.

En juurikaan jaksa tällä hetkellä laittautua. Juoksutrikoot ja t-paita ovat varsin hyvä työasu. Minullakin on poikkeuksia, ja usein viikonloppuisin (tai arkisin) jaksan panostaa videopuheluiden ulkoasuuni. Tämäkin riippuu toki aivan päivästä.

Kaiken kaikkiaan olen yhä positiivisin mielin, tosin viime viikkoa tylsistyneempi. Varsinkin, kun kolmen päivän vapaat ilman suunnitelmia koittavat pian.

-Marika

Ps. Puolassa on jo ihan kesäiset kelit. Tänäänkin lämpömittarissa oli 21 astetta.

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *