Kissakahvila Varsovassa oli itselleni uusi, mutta mielenkiintoinen kokemus. Toisin kuin Suomessa, kahvilaan ei tarvinnut maksaa sisälle, vaan tavallisen kahvilan lailla vain nautittavista tarjoiluista tuli maksaa.

miau cafe varsova

Miten päädyin kissakahvilaan?

Aloitetaan alusta, eli siitä, miten päädyin kissakahvilaan. Vietin jälleen kerran tavallista sunnuntaita Varsovassa, ja kylmän viikon jälkeen sunnuntaina lämpöasteita oli yli 20, joten päätin lähteä ulkoilemaan. Pyrin käymään vaihtelevasti eri puistoissa ja muutoin vain tutkimassa uusia paikkoja. Tällä kertaa päätin seurata metron reittiä, sillä näin takaisin itselleni helpon paluumatkan.

Nautin auringosta (liian kuumassa vaatetuksessa…), kuuntelin musiikkia ja katselin maisemia, kunnes huomasin kahvilan, jonka sisäpuolella oli kissoja. Uteliaisuuttani päätin astua sisään.

miau cafe mokotow

Miau Cafe -kissakahvila Varsovassa

Kissakahvila oli nimetty yksinkertaisesti Miau Cafe -kahvilaksi, ja yhtiön logossakin on kikkailtu teeman kanssa, joten kahvilan teema ei jäänyt missään kohtaa epäselväksi.

Kahvila koostui kahdesta huoneesta ja lisäksi muutamasta ulkopöydästä. Ensimmäisessä huoneessa oli muutama pöytä sekä tarjoilutiski, jossa tilaaminen ja maksaminen tapahtui. Toisessa huoneessa oli paljon erilaisia pöytäryhmiä, niin isommille porukoille kuin yksinäisille kävijöille. Lisäksi huoneessa oli kissoja, kuten jo ehkä tässä kohtaa osasitte päätellä. Huone oli selkeästi sisustettu eläimet edellä, sillä viihdykettä ja nukkumapaikkoja löytyi lattialta, seiniltä ja jopa aivan katonrajasta. Lattialta löytyi erilaisia leluja, joilla sekä henkilökunta että vieraat voisivat viihdyttää kissoja.

Itse osuin vielä hyvään aikaan, sillä juuri istahdettuani pöytään tarjoilija tuli ruokkimaan nälkäiset nelijalkaiset. En missään kohtaa laskenut kissojen tarkkaa määrää, mutta arvioisin niitä olleen n. kymmenen.

Mainittakoon, että viihtyvyyteen oli panostettu myös äänimaailmassa ja sisustuksessa. Rauhalliset luontoäänet ja maanläheiset värit saivat minut tuntemaan oloni erittäin rentoutuneeksi. Paikalliset saavat varmasti kahvilasta minuakin enemmän irti, sillä kissahuoneesta löytyi myös paljon kirjoja ja muutama lautapeli.

kisakahvila Varsovassa

Valikoima

Tarjoilujen suhteen valikoima ei ollut mitenkään laaja, mutta mielestäni täysin sopiva. Joskus kahvilassa on liikaakin valittavaa, ja jonottamiseen ja mietintään kuluu kohtuuttomasti aikaa. Miau-kissakahvilassa valikoimaan kuului muutamia erilaisia kahveja, jotain teelaatuja sekä kaakaojuoma ja joitain koktaileja. Itse tyydyin tilaamaan vesipullon, sillä lämpimän sään ja kävelyn takia kaakao olisi ollut liian raskas. Lisäksi kakkuvalikoiman suklaakakku veti minua eniten puoleensa, joten en halunnut syödä suklaaövereitä. Yhteensä vesipullon ja kakkupalan hinnaksi tuli 19 zlotya, eli hieman vajaa 5 euroa.

Kaiken kaikkiaan tämä kahvila on ehdottomasti paras, jossa olen vieraillut tänä aikana kun olen asunut Varsovassa.

-Marika

Marika Ruoka, Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *