Kesätekemistä Varsovassa, elikkä mitäs täällä voi puuhailla vapaa-ajalla. Ajattelin listata muutaman kivan jutun, joiden parissa olen itse viettänyt aikaa.

Kesätekemistä Varsovassa

Ranta

Varsovan läpi virtaa Veiksel-joki, johon pulahtaminen ei kannata, mutta ranta-alueet sen vieressä ovat viihtyisiä. Päivisin aurinko paistaa rannoille pitkään, ja hiekka-alueilta löytyy tilaa auringonpalvojille. Itse suuntaan rannalle yleensä viikonloppuiltaisin, jolloin hietikot ovat täyttyneet erilaisista ystävä- ja työporukoista grilleineen. Rannalta löytyy muutamia yleisiä grillipaikkoja, mutta nopeimmat syövät hitaat ja paikat ovat nopeasti viety.

Vastoin yleisiä olettamuksia alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kielletty Varsovassa, mutta ranta on yksi poikkeusalueista. Viihtyvyyttä lisää rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat, ilmaiset bajamajat. Itse bajamajat ovat yleensä siistissä kunnossa, mutta suosittelen ottamaan omat vessapaperit mukaan.

Ranta on erityisen kaunis auringonlaskun aikaan, mutta auringon laskettua ilma viilenee huomattavan nopeasti. Rannalle kannattaakin pakata mukaan pitkähihainen.

Varsova Minigolf

Time Machine Minigolf

Olen kertonut aikaisemmin, että pidämme työkaverieni kanssa lautapeli-iltoja, mutta muutama viikko takaperin vaihdoimme lautapelit (hohto-)minigolfiin vaihtelun vuoksi. Time Machine Minigolf sijaitsee Blue City -nimisessä ostoskeskuksessa, noin vartin päässä keskustasta, jos matkan taittaa linja-autolla.

Nimensä mukaisesti radoilla seikkaillaan läpi ajanlaskun ja teemat näkyvät niin sisustuksessa kuin esteissäkin. Erityisen hauskaksi kokemuksen tekee 3D-mahdollisuus. 3D-lasien ansiosta peli saa hieman lisähaastetta.

Plussaa on annettava ratojen määrästä, sillä niitä löytyi runsaat 18. Miinusta taasen siitä, että radat on aseteltu erittäin ahtaasti, joten pelaajat joutuivat seisomaan radoilla ja joskus satunnainen pelaaja saattoi kulkea läpi kenttämme. Hintaa minigolfilla on arkisin (ma-to) 25 zlotya (n. 6 €) ja viikonloppuisin (pe-su) 30 zlotya (n. 7,5 €) per pelaaja.

Muuta kesätekemistä Varsovassa

Vaikka Varsova mielletään usein betonikaupungiksi, täältä löytyy paljon puistoja. Puistojen viihtyvyyteen on panostettu paljon ja useista paikoista löytyy vähintään suihkulähde sekä ulkokuntosali. Kesäkuumalla jo pelkkä kävelykin saattaa olla liian raskasta, mutta puiden varjossa on mukava rentoutua esimerkiksi musiikkia kuunnellen. Jossain puistoissa on mahdollista törmätä myös paikallisiin kalastajiin.

Kuumuutta voi aina paeta myös elokuvateattereihin. Suomeen verrattuna täällä on ainakin viisinkertainen määrä elokuvateattereita, ja elokuvissa käyminen on todella edullista. Jotkut teatterit tarjoavat jopa kausikorttia, jolloin kuukausihinnalla voi käydä katsomassa rajattomasti näytöksiä. Hinnat pyörivät pääosin 20 zlotyn (n. 5 €) paikkeilla, myös iltaisin. On kuitenkin huomioitava, millä kielellä elokuva esitetään. Liki kaikki elokuvat on mahdollista nähdä myös englanniksi, mutta asia on silti syytä tarkistaa.

Kaiken kaikkiaan Varsova on mukava kesäkaupunki, mutta itse kaipaisin uimarantaa. Varsovasta löytyy ainakin yksi ”maauimala”, mutta en ole vielä ehtinyt selvittää asioita tarpeeksi. Ehkä sitten ensi viikolla.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *