Kesäloma Euroopassa, eli tarkemmin eriteltynä Berliinissä, Amsterdamissa, Brysselissä ja Pariisissa tuli oikein hyvään saumaan. Olen ollut reissussa viimeiset yhdeksän päivää ja saavuin kotiin muutama tunti takaperin. En maininnut reissustani edes heinäkuun to do -listalla, mutta lasken matkustelun kategoriaan ”vieraiden viihdyttäminen”. Ajattelin kertoa ensin reissusta yleisesti ja myöhemmin kertoa jokaisesta kaupungista erikseen.

Kesäloma Euroopassa

Kesäloma Euroopassa – suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se menikään. Meillä loogisesti ensimmäinen matkaetappi oli Varsova, josta lähdettiin rakentamaan reittiä läpi Euroopan. Olemme jo vuosia haaveilleet reissusta Disneylandiin (itse aivan pienestä asti), joten valitsimme Pariisin matkan päätepysäkiksi.

Kun päivämäärät oli lyöty lukkoon, ostimme paluulennot Pariisista kotiin, mutta jätimme muutoin reitin avoimeksi. Pienen tutkiskelun jälkeen tulimme tulokseen, että paras reitti kulkisi Saksan kautta Alankomaihin ja sieltä taasen Ranskaan. Alkuperäinen suunnitelma oli matkustaa Varsovasta Hampuriin, sillä olemme vierailleet Berliinissä viitisen vuotta takaperin. Pitkän välimatkan ja käytännön syiden vuoksi Hampuri vaihtui kuitenkin Berliiniin, mutta olen silti tyytyväinen, sillä pääsimme katsomaan muuria paremman ajan kanssa. Alkuperäiseen suunnitelmaan ei kuulunut myöskään vierailua Brysselissä, mutta toisaalta Bryssel on sellainen kohde, että siellä ei tulisi välttämättä muuten pysähdyttyä, joten päätimme lisätä sen listallemme. Ja hyvä niin, sillä kaupunki oli itselleni erittäin positiivinen yllätys.

Loma Euroopassa berliini

Matkojen ja majoituksen varaaminen

Jätimme matkojen ja majoituksen varaamisen melko viime tinkaan. Lähdimme matkaan viime viikon lauantaina, ja matkat paluulentoa lukuun ottamatta varasimme vasta alkuviikosta. Majoitukset hoidimme kuntoon vasta torstaina.

Matkustimme ensin junalla Varsovasta Berliiniin, ja matka kesti hieman vajaa kuusi tuntia. Hintaa lipulle tuli n. 30 € per nuppi. Koska olemme vierailleet Berliinissä jo aiemmin, päätimme viettää kaupungissa vain päivän ja jatkaa matkaa yöbussilla, jolloin majoitusta ei tarvittu. Bussimatka Berliinistä Amsterdamiin kesti n. kahdeksan tuntia, ja lipun hinta oli jälleen hieman päälle 30 € per nuppi. Amsterdamista Brysseliin matkasimme vaihteeksi junalla, matka-aika oli vajaa kolme tuntia ja hintaa n. 26 € per henkilö. Viimeisen matkan, eli Bryssel-Pariisi-välin, taitoimme bussilla puhtaasti kustannussyistä. Juna olisi ollut nopeampi, mutta hintaa olisi tullut 150 € per henkilö, kun taas bussin hinta oli kympin pintaan.

Majapaikkojen varaamisessa painotimme hinnan lisäksi sijaintia. Olimme päättäneet etukäteen, että otamme paikalliset bussiliput ainoastaan Berliinissä ja Pariisissa, ja muualla tyydymme apostolin kyytiin. Katsoimme erilaisia majoitusvaihtoehtoja mm. booking.com ja hotels.com -palveluista. Lopulta päädyimme varaamaan kohtuuhintaiset ( max. 30 € per henkilö / yö) hotellit Amsterdamista, Brysselistä ja Pariisista, mutta kerron hotelleista lisää itse kaupunkikohtaisissa teksteissä.

Loman jälkeiset fiilikset

Takana on todellakin intensiiviset yhdeksän päivää, ja tällä hetkellä minulla on ristiriitaisia tuntemuksia. Toisaalta en olisi halunnut, että loma loppuu, mutta toisaalta on ihana olla kotona. Tuntuu oudolta olla pitkästä aikaa yksin, ja tuntuu oudolta, että huomenna suomen kieli vaihtuu jälleen englantiin. Kaiken kaikkiaan kesäloma Euroopassa oli onnistunut, ja onnistuin jopa ylittämään itseni, sillä sain jo ensimmäisen satsin pyykkiä pestyä.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *