Kesäloma 2020 ei mennyt omalta osaltani suunnitellusti, mutta oikein onnistuneesti. Kirjoittelinkin lomasuunnitelmistani jonkin aikaa takaperin, ja jo tällöin mainitsin, että Suomi-lomani peruuntui. Päädyin varaamaan tuossa tekstissä mainitsemani yksityisen huoneen Gdyniasta ja olen todella iloinen valinnastani.

kesäloma 2020 gdynia

Kesäloma 2020 | majoitus ja matkat

Kirjoitan tässä tekstissä lomastani yleisesti, mutta suunnittelen kirjoittavani erillisen tekstin mm. Gdyniasta, Sopotista, Redan vesipuistosta sekä Gdanskin eläintarhasta. Tämä siksi, jotta yhdestä tekstistä ei tulisi kohtuuttoman pitkä.

Olin lomalla kahdeksan päivää. Tai oikeastaan yhdeksän, mutta matkapäivät veivät aikaa uimarannalta. Vuokrasin yksityisen huoneen Airbnb:n kautta ja majoituksen hinnaksi tuli yhdeksältä yöltä n. 108 €, sis. huoneen hinnan, paljousalennuksen sekä siivousmaksun. Hinta oli siis erittäin edullinen ja vaikka huone itsessään oli vaatimaton, ja sisälsi ehkä maailman huonoimman sängyn, sijainti oli mainio. Huoneisto sijaitsi Gdynian huvila-alueella, n. 10 minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja keskustan ravintoloista. Huoneistossa oli yhteensä kahdeksan vuokrattavaa huonetta, joissa vaihtuvuus oli suurta. En juurikaan tutustunut muihin asukkaisiin, mutta vaihdoin sanan tai pari. Käytössäni oli oman huoneeni lisäksi jaettu keittiö sekä kaksi kylpyhuonetta.

Olen käynyt Gdyniassa ennenkin, mutta tällä kertaa minulla oli enemmän aikaa oikeasti tutustua kaupunkiin. Kaupungin keskusta-alue on, ainakin näin turistin silmin, erittäin pieni. Kaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita, huvipuistoalue, satama sekä tietenkin se uimaranta.

Matkustin suoraan Varsovasta Gdyniaan junalla. Valitsin hitaan, mutta edullisen ja suoran junayhteyden helppouden takia, vaikka ajallisesti olisi järkevämpää matkustaa ensin junalla Gdanskiin ja sieltä lähijunalla Gdyniaan. Hintakin olisi todennäköisesti liki sama. Nyt maksoin matkoista n. 55 zlotya (n. 13 €) per suunta.

gdynia

Loman aikataulu

En tehnyt itselleni tarkkaa aikataulua loman suhteen, vaan halusin mennä aika rennolla otteella. Vaikka sänky itsessään oli huono, sain silti nukuttua loman aikana todella hyvin. Ensimmäisinä päivinä sain nauttia ”etelän lämmöstä”, sillä lämpöasteita oli yli kolmekymmentä ja aurinko porotti suoraan taivaalta. Vietinkin ensimmäisen viikonlopun lähirannalla, sillä en jaksanut lähteä kauemmas.

Maanantaina päätin ottaa extempore-matkan Hel-nimiseen kaupunkiin, josta olen kuullut paljon hyvää. Harkitsin myös kaupunkia lomakohteeksi, mutta junamatka olisi ollut peräti kaksi tuntia pitempi kuin Gdyniaan. Hel osoittautui todella viehättäväksi paikaksi, ja kerron tästä myöhemmin lisää. Viikolla kävin myös pariin otteeseen Sopotissa, kertaalleen vesipuistossa sekä viimeisenä kokonaisena päivänä vierailin eläintarhassa, sillä ainoana sadepäivänä en enää kokenut tarpeelliseksi makoilla rannalla.

Tiivistetysti sanottuna lomani oli kaikkea mitä toivoin; hyvää ruokaa, paljon aurinkoa, uimarantoja sekä lepoa. Tulette näkemään vielä paljon lomakuvia seuraavina viikkoina.

-Marika

Marika Puolan matkakohteet , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *