Kesäkuun to do -list on jälleen lyhyt, sillä kuukauden vaihtuminen on päässyt yllättämään minut täysin. On vaikea käsittää, että tässä elellään jo miltei kuun puoltaväliä.

Kesäkuun to do -list

Kertaus toukokuuhun

Vaikka kerroin kuun vaihtumisen yllättäneen minut, tuntuu siltä, että toukokuusta on ikuisuus. Toukokuun to do -listalla oli mm. verotuksen selvittäminen, joka ikävästi lykkääntyi tälle kuulle. Muutoinkaan toukokuun lista ei ollut onnistunein, mutta syytän tässä kohtaa vapaaehtoishommiani Mensan parissa, sillä niihin kului aikaa odotettua enemmän. En kuitenkaan ota omia listojani liian vakavasti, kunhan kaikki pakolliset asiat tulevat hoidettua ajoissa.

Kesäkuun to do -list

-Selvitä verotus
-Hommaa PESEL
-Vietä juhannusta
-Varaa kampaaja
-Päätä asuntoasioista
-Käy Suomessa

Verotuksesta kirjoitinkin jo toukokuun puolella, ja viimeistään tällä viikolla minun täytyy selvitellä asioita kunnolla. Olen kuitenkin jo aloittanut prosessin, sillä otin yhteyttä firmamme HR-osastoon. Firman puolesta asian hoitamiseen riittää allekirjoitettu paperi, ja homma on sillä selvä. Puolan valtio taas vaatii nykyään PESEL-numeron ja käynnin verovirastossa, jotta saan paikallisen verokortin. Näin ollen kaksi ensimmäistä kohtaa liittyvät vahvasti toisiinsa. Elin itse vielä siinä uskossa, että NIP-numero (ts. pelkkä veronumero) olisi riittävä, mutta laki on kuulemma muuttunut lähiaikoina.

Käsittääkseni prosessin pitäisi olla nopea ja viraston sijaita kotini läheisyydessä, mutta tällä kertaa aion Googlata asian ennen kuin menen virastoon jonottamaan.

Asuntoasia liittyy myös osittain yllämainitsemiini kohtiin, sillä olen rekisteröinyt oleskeluni nykyisessä asunnossa, ja mikäli muutan, en ole varma, joudunko ilmoittamaan asiasta jonnekin. Minulla on siis vuokrasopimus heinäkuun loppuun asti, mutta jos haluan jatkaa sopimusta, minun tulee ilmoittaa siitä kesäkuun loppuun mennessä. Toisaalta tykkään asunnostani, mutta toisaalta haaveilen hieman isommasta ja ”kotimaisemmasta” huoneistosta. Selailen asuntoja liki päivittäin, ja toivon löytäväni jotain hieman parempaa. Onneksi tässä on vielä hieman aikaa ennen kuin täytyy tehdä päätöksiä.

Puolassa ei vietetä sellaista juhannusta, johon olen suomalaisena tottunut, mutta täällä torstai 20.6. on pyhäpäivä, eli toisin sanottuna vapaapäivä. Suunnittelemme työkavereideni kanssa ottavamme myös perjantain vapaaksi ja suuntaavamme lyhyelle kaupunkilomalle. Kohteena on todennäköisesti Gdansk ja Sopot, mutta mitään ei ole lyöty vielä lukkoon.

Listalta löytyy myös kampaaja. Vaikka kuva ei kerro, juurikasvua on kertynyt jälleen huomattavasti. Valitettavasti näillä helteillä ei tee hirveästi mieli istua kampaamon penkillä.

Sellaista löytyy tällä kertaa kuun to do -listalta. Katsotaan, saisinko tällä kertaa kaiken tehtyä.

-Marika

Ps. Kävin myös Suomessa. Koitan kirjoittaa pikavisiitistäni vielä tämän kuun puolella.

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *