Kesäkuulumisia Varsovasta, eli hieman tilannepäivitystä, miten mulla menee. Lisäksi satunnaisia kuvia viime viikoilta ja suunnitelmia tulevalle kesälomalle.

kesäkuulumisia varsovasta

Kesäkuulumisia yleisesti

Olenkin jo muutamaan otteeseen kertonut, että minulla oli vieras täällä ja ehdimme nauttimaan mm. Varsovan monista ravintoloista ja läheisestä maauimalasta. Olen kuitenkin ollut maanantaista asti yksin. Alkuperäinen suunnitelmani oli kirjoittaa tässä enemmänkin asioista, joita olemme puuhailleet viime aikoina, mutta jätän Varsovan kesäaktiviteetit omaksi listakseen. Menneen sijaan keskitynkin tulevaan.

tehdasalue varsova

Lomasuunnitelmat

Vielä jonkin aikaa takaperin suunnittelin viikon lomaa Suomessa, mutta viime lauantaina puhelimeeni pärähti viesti, jossa kerrottiin lentojen peruuntuneen. WizzAir on perunut lennot Turun ja Varsovan (kuten myös Turun ja Krakovan) välillä ainakin toistaiseksi. Nettisivujen mukaan lentojen pitäisi jatkua taas syyskuussa, mutta en ole ihan luottavainen tämän suhteen. Lyhyesti sanottuna en siis ole tulossa elokuussa Suomeen, katson tilannetta myöhemmin uudestaan.

rantabaari varsova

Pidän kuitenkin viikon lomaa ja tällä hetkellä koitan suunnitella uutta kohdetta. Kriteerit: haluan rannalle. Ja haluan pois Varsovasta.

Puolassa on monta upeaa rantakohdetta, joissa Sopotissa olen käynyt. Olen tässä nyt kaksi iltaa googlaillut erilaisia kohteita, matkustuskeinoja sekä majoitusvaihtoehtoja. Haluaisin suunnata joko Lebaan tai Miedzyzdrojeen, mutta matkustaminen vähentyneiden vuorojen, epäluotettavien lentojen ja autottomuuden takia kyseisiin kohteisiin tuntuu olevan huono idea. Pahimmillaan matka kestää julkisilla yli 10 tuntia epämukavissa olosuhteissa.

Vaikka olen Sopotissa jo vieraillut, matka taittuu suhteellisen helposti ja edellisestä reissusta on jo reippaasti aikaa. Lisäksi lähellä on kaksi vesipuistoa, joista Reda-nimiseen paikkaan haluaisin ainakin päiväksi. Redasta löytyy nimittäin saunan lisäksi haivesiliukumäki, joka on varmasti kaiken reissaamisen arvoista.

marika vuorinen kesäkuulumiset

Mistä majoitus?

Olen joskus ennenkin maininnut, että minulla on välillä vaikeuksia tehdä päätöksiä. Olen parhaimmillani paineen alla, kun vaihtoehtoja on vain muutamia. Mutta kun pitäisi suunnitella oma loma mahdollisimman löysillä kriteereillä, vaihtoehtojen määrä tuntuu loputtomalta. Asiaa ei helpota se, että näin juuri lomatarjouksen Bulgarian matkasta. Lennot ja hotelli vain n. 220 €. En kuitenkaan halua tällä hetkellä matkustaa ulkomaille, vaikka halpa hinta ja varma lämpö minua houkutteleekin.

Otin aiemmin tänään yhteyttä kahteen majoittajaan Airbnb:n kautta. Toisaalta tämä on vuoden ainoa rantalomani, joten olisi kiva panostaa hotelliin, mutta toisaalta en haluaisi maksaa satoja euroja lomasta Puolassa. Majoituksen hintaan vaikuttaa tietysti kalusto, mutta myös sijainti. Sekä tietysti haluanko jakaa huoneiston tai huoneen. Minulla ei ole mitään hostellimajoitusta vastaan, mutta viikko saattaa olla liian pitkä aika. Tällä hetkellä suosikkini on eräs yksityinen huone Gdyniassa, mutta saatan vielä muuttaa mieltäni. Onneksi itse matkan (= junaliput) varaaminen on nopea prosessi.

Koitan pyöritellä päätöksiä vielä yhden yön ylitse mielessäni ja saada huomenna tehtyä lopullisia valintoja ja varauksia. Hetken harkitsin jopa seikkailulomaa, jossa reissaisin ympäri Puolaa, mutta huomaan kaipaavani lepohetkeä uusien maisemien sijaan. Tulette varmasti kuulemaan lomastani takautuvasti.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *