Jälleen on yksi asia hoidettu to do -listalta, sillä kävin tänään kampaajalla! Kuten alla olevasta kuvasta näkee, latvat ovat päässeet hapsuuntumaan. Kuvasta ei näe juurikasvuni määrää, mutta tämä oli itseltäni taktinen veto. Voin myös tässä kohtaa paljastaa, että kuvaa lopputuloksesta ei ole sisällytetty tähän postaukseen.

kampaajalla

Sitä oikeaa metsästämässä

Olen etsinyt sopivaa kampajaa valehtelematta viikon verran. Työpäivien jälkeen olen kierrellyt kaduilla, tutkinut Googlea ja poukkoillut ympäri kaupunkia. Olen keskittynyt ensisijaisesti keskusta-alueeseen, koska minun on helppo mennä sinne suoraan töistä.

Täällä on paljon kampaamoita. Ei ehkä suhteessa niin useaa kuin Raisiossa, mutta paljon. Useimmat keskusta-alueen kampaamot ovat ketjujen omistuksessa, jotkut tunnettujen ja toiset vähemmän tunnettujen.

Kriteerit

Tässä kohtaa on hyvä valottaa hieman mun valintakriteereitä kampaajan & kampaamon suhteen.

  1. Sijainti
  2. Google-arvostelut
  3. Hinta
  4. Yksityisyrittäjä / pienkampaamo
  5. Vain muutama työntekijä koko paikassa

Avaan myös hiukan sitä, miksi mun kriteerit näyttää tältä. Sijainti on siinä mielessä tärkeä, että työskentelen keskustan ulkopuolella ja siirtyminen työpaikalta keskustaan saattaa ruuhka-aikana viedä jopa hieman yli puolituntia. Jos pääsen töistä viideltä ja kampaamo menee kiinni seitsemältä tai kahdeksalta, voi tulla kiire.

Arvostelut ovat siksi tärkeitä, koska Google kääntää kommentit joko englanniksi tai suomeksi, ja näin pääsen helposti lukemaan aitoja kokemuksia paikasta. Lisäksi en tunne täältä oikein ketään, joka osaisi antaa suosituksia kampaamoista.

Myös hinta vaikuttaa päätökseeni. Vaikka Puolassa on edullisempaa, en silti halua maksaa ylihintaa. (Täällä siis ulkomaalaisilta / turisteilta saatetaan pyytää ylihintaa tuotteista, joten koitan olla tarkkana. )

Kaksi viimeistä kohtaa ovat osittain sidonnaisia toisiinsa. Yksityisyrittäjien / pienkampaamojen suosiminen johtunee osittain omasta yrittäjätaustastani, mutta toisaalta minulle oli tärkeää löytää kampaaja, jonka palveluita haluan käyttää myös tulevaisuudessa. Isoissa putiikeissa on se ongelma, että sama kampaaja ei välttämättä ole vapaana, ja vaikka olisikin, ehtisin todennäköisesti unohtaa hänen nimensä ja miltä hän näyttää.

Kampaajalla kielitaidottomana

Kielitaidottomuus tietysti hieman jännitti, ja ajan varaaminenkaan ei ollut ihan yhtä helppoa kuin Suomessa, mutta onneksi erilaiset sovellukset auttoivat yhteisen kielen löytämiseen!

Kävin Wyczesana Baśka – salon fryzjerski -nimisessä kampaamossa. Käsittääkseni paikassa työskentelee ainoastaan sen omistaja, mutta en tietenkään ole ihan varma. Kampaamo sijaitsee työpaikkani läheisyydessä, joten kulkeminen on helppoa. Lisäksi ajan varaaminen tapahtui lyhyellä varoitusajalla, sillä kävin vasta eilen varaamassa leikkauksen & värjäyksen.

Itse kampaamokäynti ei ollut sen kummallisempi kuin Suomessa. Ensin värjättiin juurikasvu, sen jälkeen loput hiuksista ja viimeisenä leikkaus ja viimeistely. Tunsin oloni erittäin kotoisaksi, sillä minulle tarjottiin naistenlehtiä luettavaksi samalla kun väri oli päässä. Ja minähän luin! Tai oikeastaan katsoin kuvia. Tunnistin kyllä muutamia sanoja, sekä julkisuuden henkilöiden nimiä ja kuvia.

Teitä kiinnostaa varmaan paikallinen hintataso kampaamoiden suhteen. Paikasta riippuen tarjoukset olivat 150 – 320 slotya, eli alle neljästäkympistä kahdeksaankymppiin. Tarjoukseen sisältyi yksi väri sekä leikkaus. Valitsemassani paikassa hinta-arvioksi sanottiin 160-200 slotya (40-50 €), ja lopulta väri + leikkaus kustansi 180 slotya, eli 45 €.

Valitettavasti lopputuloksesta minulla ei ole vielä näyttää kuvia, sillä pitkän päivän jälkeen kaipasin vain ruokaa ja omaa sänkyä. Katsotaan, jos lähipäivinä saisin aikaiseksi kuvauttaa fledani.

Tarkoitus olisi alkaa käymään hieman ahkerammin kampaajalla, sillä Suomessa tauot venyivät joskus liiankin pitkiksi, ja tämä näkyi erityisesti latvoissa. Lisäksi ystävällinen & ammattimainen palvelu houkuttelee luokseen. Uuden hiustyylin lisäksi sain kaupan päälle pienen hiuslakkapurkin, muistivihon, tikkarin sekä kimaltelevan sydämen. Olen erittäin tyytyväinen valintaani, ja uskon, että kyseinen kampaamo sai juuri uuden vakioasiakkaan.

Loppuun haluan toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille.

-Marika

Marika Varsovassa

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *