Kaksi viikkoa kotona on pahin ja toivottavasti ainoa klikkiotsikkoni. Tämä teksti on (ainakin toistaiseksi) puhtaasti mielikuvitusta ja toivottavasti en joudu oikeasti tähän pisteeseen. On kuitenkin mukavampi olla varautunut kuin joutua improvisoimaan elämän realiteetteja uudestaan.

Kaksi viikkoa kotona

Kaksi viikkoa kotona eristyksissä?

Kirjoittelen viimeksi koronatilanteesta Puolassa ja siinä ohessa mainitsin työskenteleväni etänä. Mikäli syystä tai toisesta joutuisin karanteeniin, kotona vietetty aika moninkertaistuisi.

Aloitetaan oleellisesta, eli pärjäisinkö kaksi viikkoa olemassa olevalla varastollani? Rehellisesti sanottuna uskoisin pärjääväni kaappien nykyisellä sisällöllä, mutta ruokavalioni ei olisi loppupeleissä kovin monipuolinen. Olen onnekseni hamstrannut Fazerin puikuloita ja minulla pitäisi olla niitä vähintään paketillinen pakkasessa. Lisäksi pakastimesta löytyy kalapuikkoja sekä erilaisia perunapakasteita.

Kuiva-ainekaapista löytyy erilaisten pastapussien jämiä ja nuudeleita. Lisäksi täydensin herkkuvarastoa mm. suklaalevyllä ja ruissipseillä. Jouluisen vierailuni jäljiltä kaapissa on vielä salmiakkia, joten pahimmalta koti-ikävältäkin voidaan välttyä.

Mitä tehdä kotona?

Etätöiden lisäksi minulla olisi n. kahdeksan tuntia aikaa tapettavana per päivä sillä olettamuksella, että nukkuisin kahdeksan tuntia yössä. Kahdeksan tuntia ei tunnu kovin pitkältä ajalta, mutta kun se kerrotaan kahdella viikolla ( = 14 päivää) tunteja olisi yhteensä 112.

Uskoisin, että ensimmäiset päivät kuluisivat helposti videopelien parissa. Ostin alkuvuodesta Playstation 4 -konsolin ja olen ehtinyt ainoastaan pelaamaan Spyron alusta loppuun. Minulla on kolme peliä (GTA 5, FIFA ja yksi, jonka nimeä en edes tiedä) pelaamatta, joten näiden parissa menisi tunti jos toinenkin. Lisäksi koneeltani löytyy ajankadottajien klassikko, eli Sims (neljä). Muutamalla lisäosalla pelkästään tämä videopeli riittänee viihdyttämään minua viikon tai pari.

Varastoistani löytyy myös muutama ristikkolehti, joihin ehtisin ehkä vihdoin panostamaan. Toisaalta Netflix on lisännyt tarjontaa kevään aikana, joten aika ei varmasti kävisi tylsäksi.

Ongelmakohdat?

Uskoisin, että henkilökohtaisesti vaikeimmat asiat olisivat liikunnan ja ihmiskontaktien puute. Olen kuitenkin sosiaalinen ihminen ja vaikka pystyisin puhumaan puhelimessa tai FaceTimessa, on se kuitekin aivan eri kuin viettää ihmisten kanssa aikaa kasvotusten. Luullakseni voisin pari viikkoa vielä pärjätä, mutta sen jälkeen yksinäisyyden tunne olisi varmasti suurin ongelma.

Kotonakin on mahdollista jumpata tai jotain vastaavaa, mutta rehellisesti en omista yhtään liikuntavälinettä täällä, en edes hyppynarua. Ehkä mielikuvituksella ja YouTubesta löytyvillä ohjeilla tai improvisoimalla tämä voisi olla ratkaistu, mutta toisaalta en usko, että silti alkaisin tähän.

En listaa ulkoilman puutetta ongelmiin, sillä minulla on kotona parveke, joten säiden salliessa voisin siirtyä täyttelemään ristikkolehtiäni uusille parveketuoleilleni.

TLDR

Uskoisin pärjääväni kaksi viikkoa, mikäli syystä tai toisesta täyskaranteeniin joutuisin. Toivottavasti tähän pisteeseen ei päädytä.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *