Joulukuun to do -list jääköön viimeiseksi to do -listaksi. Pidän listoja yhä hyödyllisenä, mutta koitan ensi vuonna ottaa rennommin. Joulukuu on toki reippaasti yli puolen välin, mutta eipä tuo ole niin nuukaa.

joulukuun to do -list

Kertaus marraskuuhun

Marraskuun listalla oli vain kolme asiaa, muuttoilmoitusten selvittämisen lisäksi ostin lentoliput jouluksi kotiin ja vierailinkin Suomessa. Tarkoitukseni oli kirjoitella vierailusta oma tekstikin, mutta jotenkin se on vain kiireiltäni jäänyt, ja nyt tuntuu hieman myöhäiseltä. Laitettakoon kuitenkin tämän tekstin yhteyteen kuva syksyisestä Naantalista.

Naantali 2019

Joulukuun to do -list

-Vietä joululoma Suomessa
-Vietä miniloma Barcelonassa
-Osta joululahjat
-Viihdytä vieraita
-Järjestä uudenvuoden juhlat
-Selvitä passi

Aiemmasta tekstistäni voinettekin jo päätellä, että vierailin onnistuneesti Barcelonassa. Lisäksi olen tulossa ensi viikolla jo Suomeen ja olen tällä kertaa jopa viisi päivää Turun suunnalla. Käsittääkseni sää on siellä samaa kuin Puolassakin, eli sateista ja synkkää. Poikkeuksena, että täällä saattaa olla muutaman asteen verran lämpimämpää. Toivoisin kuitenkin lumisadetta ja pientä pakkasta. Tämä vierailu saattaa nimittäin olla ainoa mahdollisuuteni tänä vuonna harrastaa talviaktiviteetteja Suomessa. Varsovastakin löytyy toki luistelumahdollisuuksia ja laskettelurinne, kyllä, yksi rinne, mutta se ei tunnu täysin samalta.

Olen viime aikoina matkustanut enemmän kuin moneen vuoteen, joten passin olemassa olo on yllättävänkin tärkeä asia. Aloin selvittelemään tätä hieman sattumalta, sillä haluaisin alkuvuonna suunnata viikon lomalle lämpöön, mutta passini menee toukokuussa vanhaksi, joten en voi sen turvin lähteä Eurooppaa kauemmas. Tässä ei periaatteessa ole mitään epäselvyyksiä, mutta hinta hieman kirpaisee. Suomessa passi maksaa 49 euroa (sähköinen hakemus), kun taas Puolaan tilattuna 140 euroa. Nyt minun täytyy selvittää, saanko tilattua oman passini kuitenkin Suomeen.

Lisäksi minulla kävi jälleen vieraita, ja lyhyen viikonloppuvieralun aikana kävimme mm. vanhassakaupungissa ja Cosmos Museossa.

Joululahjojen ostaminen kuuluu varmasti jokaisen ihmisen to do -listalle tällä hetkellä, ja ilokseni voinkin todeta, että kaikki lahjat on nyt ostettu. Osa myös paketoitu ja pakattu. Valitettavasti aliarvioin lahjapaperitarpeeni, ja paketoinnin sijaan keskitynkin nyt kirjoittamiseen. Onneksi tässä on vielä päiviä jäljellä.

Uudenvuoden juhlat olivat hieman puolivahinko. Juttelin työkavereideni kanssa ja kävi ilmi, että monellakaan ei ollut vielä suunnitelmia, joten ajattelin tehdä asian helpoimman kautta ja kutsua heidät luokseni. Teemana on eräs oma suosikkini, elikkä hassut hatut. Muutoin ilta on tarkoitus viettää rennoissa merkeissä pelejä pelaten ja keskiyöllä raketteja ihaillen. Hyvällä tuurilla saamme vielä vieraan Suomesta, mutta tämä riippuu täysin lentolippujen hinnoista. Toivotaan parasta.

Kuten jo alussa totesin, tämä olkoon toistaiseksi viimeinen to do -list. Nämä ovat käteviä, mutta toisaalta joka kuukausi ei ehkä tarvitse tavoitteita.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *