Jo aikoja sitten tunnetut turkulaisveljekset lauleskelivat: ”mä joka päivä töitä teen”, ja tällä hetkellä samaistun hyvin paljon tuohon kappaleeseen.

Joka päivä töitä teen

Mitä teen?

Olen tarkoituksella pitänyt työni pois blogistani, ja uskon, että tämä saattaa olla ainoita postauksia, jossa ylipäänsä puhun työstäni. Tähän on kaksi syytä:

  1. Mulla on todella tarkat salassapitovelvoitteet, enkä missään nimessä halua riskeerata työpaikkaani paljastamalla vahingossa jotain, mitä en saisi sanoa
  2. Vietän töissä tällä hetkellä n. 56 tuntia viikossa, ja haluan jättää työasiat työpaikalleni, enkä vatvoa niitä vapaa-ajalla

Sinälleen itse työnimikkeeni ei ole salainen, sillä sen voi käydä katsomassa vaikka mun LinkedIn-profiilista. Lyhyesti ja selkokielellä sanottuna toimin pelitestaajana.

Miten löysin työn?

Uskon, että tämä aihe on kiinnostavampi kuin itse työni. Voisin vastata ylimalkaisesti ja kertoa löytäneeni työn modernin ihmisen lailla internetistä, mutta tuo vastaus ei hyödyttäne ketään.

Netissä on paljon erilaisia työnhakuun keskittyineitä sivustoja, mutta nykyisen työni löysin Europe Language Jobs -sivustolta. Sivustoa oli helppo käyttää, ja sinne pystyi nopeasti syöttämään kriteerit toivotulle työlle. Itseni kohdalla tärkein kriteeri oli kielitaito, eli työssä saisi käyttää ainakin osittain suomea. Profiilin luominen tapahtui nopeasti, ja kaikki tieto on helposti työnantajan nähtävillä. Osaa paikoista pystyi hakemaan nappia painamalla, kun taas osaan piti lähettää erillinen CV ja hakukirje. Nykyisen työni kohdalla vaadittiin jälkimmäistä, mutta koen sen ennemminkin vahvuutena, sillä hakukirjeessä pystyin näyttämään motivaationi työtä kohtaan.

Mitä tykkään työstäni?

Tykkään työstäni todella paljon. Työilmapiiri on hyvä, ja koen, että minut on otettu osaksi työporukkaa todella hyvin. Myönnän, että minulla kesti miltei pari viikkoa opetella työkavereideni nimet, sillä firmasta ei löydy yhtään Mattia tai Teppoa.

Minulla oli tietysti alkuun paljon uutta opeteltavaa, mutta koen, että pärjään jo pääosin itsenäisesti. Lisäksi arvostan sitä, että työkaverini ovat aina valmiita auttamaan, mikäli tarvitsen apua. Olen myös itse päässyt jo auttajan rooliin, ja tämä nostaa ammatillista itsetuntoani.

Miksi joka päivä töitä teen?

Mainitsinkin jo muutama viikko takaperin, että viikonloppusuunnitelmani menivät uusiksi. Tällä hetkellä tuo on enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä deadlinet puskevat päälle. En kuitenkaan pane asiaa pahakseni, sillä minulla ei ole mitään ihmeellisiä suunnitelmia, ja täällä on tällä hetkellä melko kylmä. Tämä tekee hyvää myös taloudelleni, sillä olen tienaamassa rahaa sen sijaan että tuhlaisin sitä. Lisäksi vapaaehtoiset ylityöt kielivät myös hyvästä työilmapiiristä, kiinnostavasta työstä ja mukavista työkavereista.

Aion kuitenkin olla ensi viikolla hurja, ja pitää vähintään yhden vapaapäivän, vaikka ylitöitä olisi tarjolla. Vaikka tykkään työstäni, myös nukkuminen on ihan kivaa.

-Marika

Marika Varsovassa

4 Replies

  1. Tykkään sun ajatuksenjuoksusta! Mukavaa luettavaa. Ihanaa, kun oot tarttuu mahdollisuuteen ja vallotat maailmaa. 😊

    1. Kiitos. 🙂 Pakko sanoa, et en oo hetkeäkään katunut lähtemistä. 🙂

  2. Hauska juttu! Tulee vielä aika, kun matteja ja teppojakaan ei opi muistamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *