Huhtikuun to do -list on maaliskuun listaakin lyhyempi, ja puolet asioista hoituu jo tällä viikolla.

Huhtikuun to do -list

Miten maaliskuu meni?

Maaliskuun listalta voin raksia kaikki asiat yhtä lukuun ottamatta. En ehtinyt kuntosalille tai uimaan, mutta löysin itselleni kuntosalin, joka mun olisi tarkoitus käydä testaamassa tänään! Kuntosalin etuja ovat läheinen sijainti sekä sauna. Nettisivujen mukaan kuntosali tarjoaa 30 päivän kokeilujakson, joten suhteellisen riskitön aloitus. Pidetään peukkuja, jotta sali olisi sopiva.

Huhtikuun to do -list

-Äänestä eduskuntavaaleissa
-Rekisteröi oleskelu
-Matkusta Suomeen
-Vietä pääsiäistä

Kuten mainitsin, lista on lyhyt. Jätin listan ulkopuolelle vieraiden viihdyttämisen, mutta vieraiden viihdyttäminen ei ole to do -asia, vaan jotain, mitä odotan.

Itse pidän äänestämistä tärkeänä, ja onneksi minullakin on mahdollisuus äänestää. Olen viime viikkoina kokeillut useita eri vaalikoneita, ja usein samat nimet nousevat kärkisijoille. Nyt olisi enää tehtävä lopullinen päätös. Ennakkoäänestys onnistuu Varsovassa Suomen suurlähetystössä 3.4.-6.4., ja aukioloaikojen takia omalla kohdallani lauantai on ainoa mahdollinen äänestyspäivä.

Oleskelun rekisteröinti on ollut yksi niistä asioista, joita olen jännittänyt ja stressannut eniten. Käsittääkseni asia hoituu kuitenkin yhdellä lomakkeella, jonka voin lähettää työpaikkani HR-osastolle, ja he hoitavat loput puolestani. Odotan tästä lopullista varmistusta, mutta uskoakseni asia on ok. Mikäli asia ei hoidu näin helposti, minun täytyy ottaa mukaani työsopimus ja henkilöllisyystodistus (passi) sekä marssia maakunnan viranomaisten puheille. Jos estettä rekisteröinnille ei ole (ei ole), rekisteröintitodistus on annettava minulle välittömästi. Saavuin maahan 9.1., joten minun tulee vierailla viranomaisten puheilla viimeistään 10.3., eli viimeistään päivää sen jälkeen, kun kolme kuukautta täyttyy.

Täytyy myöntää, että tässä on pelissä hieman huonoakin ajoitusta. Vietän nimittäin ensi viikon viikonlopun (12.-14.4.) Kuopiossa. Mikäli olisin saapunut Puolaan 11.1., minun ei olisi tarvinnut rekisteröidä asumistani vielä.

pääsiäinen Varsovassa

Pääsiäinen

Lisäsin listalle pääsiäisen vieton, mutta tämän kohdan voisin oikeastaan jo raksia. Vietimme nimittäin siskoni kanssa maanantaina perinteistä pääsiäisjuhlaamme, eli ostimme kasan erikoisia herkkuja ja päälle hieman pääsiäismakeisia. Tänä vuonna pääsiäisherkkujen virkaa toimittivat Kinder-suklaapupu sekä valkoinen pääsiäislammas. Kinder ei ikinä tuota pettymystä, mutta ”valkosuklainen” lammas sen sijaan oli täysin mauton, ja emme olleet täysin varmoja, söimmekö oikeasti mitään.

Itselleni tuli myös hieman yllätyksenä, että Puolassa pääsiäisperjantai on tavallinen työpäivä. Onneksi aloin selvittämään asiaa, jotta kulttuurierojen takia ei pääse syntymään luvatonta poissaoloa.

Kevättunnelmissa

Täällä eletään pääosin keväisissä tunnelmissa, ja minusta on kivaa, että aurinkoisina päivinä on aikaa myös rentoutumiselle ja vapaalle oleskelulle. Uskoisin, että tässä kuussa kampaamokäynti tulee jälleen ajankohtaiseksi, mutta koitin karsia listalta kaiken ”tarpeettoman”.

Toivottavasti saatte nauttia keväisestä auringonpaisteesta Puolankin ulkopuolella.

-Marika

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. Varaudu Kuopion reissulla pakkasöihin ja lumeen. Tänne Raisioonkin on ensi viikolla luvassa lunta ja pakkasta.

    Ihana kuva toi Emmin ottama, ja hauska lukea pääsiäisen vietosta siskosi kanssa!

    1. Juu, täytyy pakata lämpimästi mukaan, koska täällä Varsovassa on jo kevätkelit. Ja kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *