High 5 Hostel sijaitsee Gdanskissa, aivan jokirannan tuntumassa. Mainitsinkin jo edellisessä tekstissäni, että haluan kertoa teille enemmänkin ensimmäisestä hostellivierailustani.

High 5 Hostel

Hostellin varaaminen

Yöpyminen on Puolassa erittäin edullista verrattuna Suomeen. Vertailin majapaikkoja päivää ennen lähtöäni, mutta hinnat vaihtelivat paikasta riippuen, enkä jaksanut hirveästi miettiä koko asiaa. Sain kuitenkin hyvän käsityksen hintatasosta, joten uskalsin lähteä Varsovasta Gdanskiin ilman varausta. Pahimmassa tapauksessa olisin yöpynyt lentokentällä, joten mitään hätää minulla ei ollut.

Saavuin tosiaan junalla Gdanskiin (ajattelin muuten tehdä myös junista oman postauksen) ja lähdin kävelemään kohti keskustaa. Pysähdyin kuitenkin läheiselle penkille, sillä käveleminen ja hotellin varaaminen samaan aikaan tuntui liian haastavalta. Laitoin Googleen hakusanat ”gdansk hotelli” ja hakutuloksista löytyi. booking.com. Avasin sivuston kartan, josta pystyin helposti vertailemaan hintoja ja sijainteja. Katseeni kiinnittyi vartin päässä olevaan hostelliin, jonka hinnaksi palvelu näytti 10 euroa. Näpyttelin tietoni sivustolle ja muutamalla klikkauksella varaus oli tehty.

High 5 Hostel

Itse hostelli löytyi helposti Google Mapsin avulla. Kävelymatka juna-asemalta kesti n. vartin, mutta kävin välissä myös ihailemassa jokirannasta avautuvia maisemia. Hostelli sijaitsi pienellä sivukadulla, alle minuutin matkan päässä joelta.

Hostelliin saapuminen oli helppoa. Varaussivusto kysyi minulta saapumisaikaa tunnin tarkkuudella, joten hekin olivat varautuneet saapumiseeni. Alaovi oli jo lukossa, joten pääsin sisälle soittamalla ovikelloa. Kun astelin ylös portaita kohti vastaanottoa, kohtasin vierailuni ainoan ongleman: kengät oli jätettävä aulaan. Mikä sitten oli varsinainen ongelma? Noh, minähän olin lähtenyt matkaan avokkailla, ilman sukkia. Pidin kokemusta kuitenkin erittäin opettavaisena, ja tästä lähtien pakkaan aina vähintään yhden sukkaparin laukkuuni.

Hostellin vastaanotto on auki ympäri vuorokauden ja vastaanottovirkailija oli erittäin ystävällinen ja avulias. Sain maksaa yöpymiseni heti kortilla, ja hintaan sisältyi myös pyyhe ja aamupala. Oikeastaan keittiö oli koko ajan käytettävissä, mutta väsymykseltäni kaipasin ainoastaan sänkyä.

High 5 Hostel sijainti

Yöpyminen

Vastaanottovirkailija ohjasi minut toiseen kerrokseen, jossa oli jaettu huone kerrossänkyineen. Mikäli laskin oikein, huoneessa oli kahdeksan makuupaikkaa. Lisäksi jokaiselle vierailijalle oli varattu oma, lukollinen kaappi, johon minäkin uskalsin tavarani jättää. Huoneessa oli ehkä kolmisen muuta henkilöä, mutta kaikki yhtä lukuun ottamatta olivat jo unessa ja huone oli pimeä. Suihku ja vessa sijaitsivat aivan huoneen ulkopuolella, ja olivat yleisesti siistissä kunnossa.

Sain onnekseni alasängyn, jotta minun ei tarvinnut keskellä yötä kammeta itseäni ylös. Lisäksi huoneessa oli useita pistorasioita, joten sain myös puhelimeni ladattua. Eniten minua kuitenkin jännitti aamuinen herätys. Ei sen takia, että en heräisi, vaan siksi, että halusin taata myös muille yörauhan. Uskoakseni ehdin kuitenkin painamaan hälytyksen pois mahdollisimman nopeasti, eikä kukaan muu huoneessa ollut näyttänyt heräämisen merkkejä.

Myös lähteminen tapahtui helposti. Kaapin avain jätettiin ohjeiden mukaan lukkoon roikkumaan. Sen lisäksi lakanat otettiin pois, ja vietiin huoneen ulkopuolella olevaan suureen laatikkoon. Samaiseen laatikkoon jätettiin myös käytetty pyyhe. Aikaa tähän kului noin kaksi minuuttia.

Kaiken kaikkiaan High 5 Hostel ylitti odotukseni, ja voin sitä suositella lyhyeen vierailuun. Lisätietoa hostellista löytyy tämän linkin takaa.

-Marika

Marika Puolan matkakohteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *