Heinäkuun to do -list meinasi jäädä välistä, sillä minulle on tulossa jälleen vieraita ja olenkin pyhittänyt kuukauden rentoutumiselle ja vierailleni.

Heinäkuun to do -list

Kertaus kesäkuuhun

Kesäkuun listalta löytyi niin mukavia kuin ikäviäkin asioita. Vietin juhannusta ystävieni kanssa Sopotissa ja kirjoitinkin siitä aikaisemmin. Kävin myös Suomessa pikavisiitillä ja samanlainen visiitti on tulossa myös tässä kuussa.

Sain vihdoin aikaiseksi edistää PESEL-numeron hankkimista ja veroasioita, mutta ajattelin kirjoittaa niistä erikseen myöhemmin. Spoilattakoon hieman ja kerrottakoon, että asiat olivat yksinkertaisempia kuin pelkäsin.

Tein myös päätöksen asuntoasioistani ja päätin jatkaa sopimusta nykyisessä asunnossani ainakin lokakuun loppuun. Päätökseni takana oli kolme syytä.
1) Olen laiska, muuttamisessa olisi liika vaivaa
2) Minulla ei ole aikaa etsiä uutta asuntoa juuri nyt
3) Jatkamalla asumista nykyisessä kodissani helpotin PESEL-numeroni hankkimista

Listalta jäi uupumaan ainoastaan kampaajan varaaminen, mutta minua ei juuri houkuta istua kampaamon penkillä ulkona vallitsevan kuumuuden takia. Katsotaan, jos heinäkuussa kerkeäisi.

Heinäkuun to do -list

-Viihdytä vieraita
-Nauti auringosta
-Toimi päätoimittajana lehdelle
-Vieraile Suomessa

Kaksi ensimmäistä kohtaa ovat varmasti selkeitä. Minulle on tulossa kaksi vierasta heinäkuussa ja olen koittanut suunnitella juuri heidän makuunsa sopivaa ohjelmaa. Haluan, että he saavat mahdollisimman paljon irti lomastaan, mutta en myöskään halua hopuuttaa tai aikatauluttaa liiaksi. (Musta tuntuu, että olen maininnut asiasta ennenkin, mutta kerta kiellon päälle.)

Olen varmasti maininnut, että teen vapaaehtoistöitä Suomen Mensa ry:n tiedottajana, mutta en yleensä mainitse tätä erikseen to do -listoillani, sillä tämä on minulle yhtä normaali asia kuin töissä käyminen. Olen nyt muutaman kuukauden ajan toiminut myös väliaikaisena päätoimittajana jäsenlehdellemme ja joinain kuukausina tuo työ vaatii enemmän kuin toisina. Lehden päätoimittajana toimiminen on minulle aivan uusi aluevaltaus, mutta toisaalta olen päässyt oppimaan paljon uutta. Katsotaan, kauanko tämä väliaikaispesti tulee kestämään.

Totesinkin jo aiemmin tässä tekstissä, että tulen jälleen käymään Suomessa. Visiitti on yhtä lyhyt kuin aiempikin ja tällä kertaa tulen juhlistamaan ystäväni häitä. Oma aikatauluni on jälleen tiukka, mutta odotan vierailua innolla.

Uskon, että tästä heinäkuusta tulee paras moneen vuoteen!

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *