Heinäkuu Varsovassa on sujunut mukavissa merkeissä. En oikein vieläkään käsitä, että kuukausi on puolessa välissä. Minusta tuntuu, että en ole tehnyt mitään. Toki tämä johtuu siitä, että en ole hirveästi tehnyt mitään. Kerron lyhyesti kuulumisia, teksti tulee olemaan aika pitkälti tajunnanvirtaa.

Heinäkuu Varsovassa

Mitä olen tehnyt?

Olen tehnyt töitä normaalisti. Työskentelen yhä kotoa, ja näillä jatkumin etätyöskentely tulee jatkumaan hamaan tappiin asti. Etätyöskentelyssä on puolensa ja puolensa. Nautin siitä, että saan nukkua mahdollisimman pitkään. Toisaalta kaipaan hirveästi toimiston tarjoamaa sosiaalista aspektia. Käyn kyllä aika ajoin työkavereideni kanssa lounaalla, joten jotain sosiaalista elämää on yhä tarjolla.

Työpäivän jälkeen käyn usein arkisin joko kuntosalilla tai puistossa. Pääosin kuitenkin salilla. Valitettavasti myös Puolassa on todella runsaasti hyttysiä. Useissa puistoissa on paljon lampia ja puita, joten jo muutaman minuutin aikana kimppuun pääsee iskemään kymmenittäin hyttysiä.

Pääsin myös pari viikkoa takaperin viimein maauimalaan. Jouduin odottamaan sisäänpääsyä n. 40 minuutin ajan, mutta pidin sitä kohtuullisena. Ulkolämpötilan hipoessa kolmeakymmentä tunnelma oli kuin Espanjassa konsanaan. Sisäänpääsymaksu on 22 zlotya (n. 5,25 €) per henkilö, ja lukollisen kaapin pantti 10 zlotya (maksettava käteisellä).

Viime viikonloppuna juhlimme kaverini syntymäpäiviä pizzan ja lautapelien parissa. Pelaamiimme peleihin kuuluivat sekä Dixit että Menolippu. Onnistuin häviämään kummatkin pelit.

Mitä aion tehdä?

Aion tehdä töitä normaalisti. Ilokseni minulle on tulossa huomenna vieras, jonka seurasta saan nauttia vähintään seuraavat kaksi viikkoa. Emme ole vielä suunnitelleet tarkalleen kaikkea ohjelmaa, mutta lauantaina järjestämme kilpailuillan. En ole varma, mikä olisi paras termi kuvaamaan suunnitelmiamme, mutta olemme järjestäneet muutamia pieniä kisoja ystävilleni täällä. Loppuviikko kuluukin siis aika rennoissa merkeissä.

Uskon, että ensi viikonloppuna lähdemme pois Varsovasta. Tämä ei toki ole vielä varmaa, mutta olisi kiva päästä tutustumaan taas nykyiseen kotimaahani hieman paremmin. Puolassa on paljon kivoja pikkukaupunkeja, joihin ei tule oikein yksin lähdettyä. Joka tapauksessa loppukuu on täynnä rentoa meininkiä, hyvää ruokaa ja seuraa sekä uusia paikkoja.

Heinäkuu Varsovassa 2020 edition

Tämän vuoden heinäkuu on ollut hieman poikkeuksellinen (missäpä ei?), mutta olen kuitenkin tyytyväisin mielin. Aioin elokuussa ottaa hieman rennommin, ja suunnitelmissa on viikon loma Suomessa. Vaikka haluan viettää aikaa kaikkien kanssa, koitan tällä kertaa olla aikatauluttamatta lomaani ja tapaamisia, sillä haluan oikeasti ottaa rennosti. Palaan todennäköisesti aiheeseen vielä myöhemmin. Tai sitten en. 2020 on todella yllätysten vuosi.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *