Harrastukseni ovat tällä hetkellä suurimmaksi osaksi kuvitteellisia, kokeiluasteella tai kokeiltu ja hylätty. Suurimmaksi osaksi levittelen käsiäni ja mietin, että mitäs sitä kokeilisi seuraavaksi.

harrastukseni marika vuorinen kevät 2020

Nykyiset harrastukseni

Aloitetaan helposta, eli siitä, mitä oikeasti harrastan. Käyn lenkillä lähipuistossa. Siinäpä se. Lisäksi leivon tällä hetkellä noin kerran viikossa, mutta en laske sitä oikeastaan harrastukseksi. En erityisemmin nauti leipomisesta, mutta tuleepahan sellainen olo, että olen saanut jotain aikaiseksi. Lisäksi jos kauempaa haetaan, voidaan lisätä nettishoppailu tähän listaan. Olen koittanut kuitenkin rajoittaa tätä, sillä en tarvitse tällä hetkellä mitään. Toisaalta olen miettinyt uusien lenkkareiden ostamista, ihan vain, jotta saan vaihtelua lenkkipolulle

Asioita, joita olen kokeillut

Kun Puolassa suljettiin puistot, ostin itselleni hyppynarun. Ajattelin, että naruhyppely on mukava tapa saada hieman liikuntaa ja raitista ilmaa sekä ylläpitää kuntoa ilman, että rikon Puolan säädöksiä. Jo kymmenen minuutin hyppimisen jälkeen huomasin olleeni väärässä. En nauttinut hyppimisestä pätkän vertaa. Musiikin kuuntelukin oli liki mahdotonta tässä lajissa. Luovutin suosiolla. Kokeilun hinta? N. 10 zlotya, eli 2,5 euroa.

Tämän hetken uusin kokeiluni on virkkaaminen. Oikeastaan sen aloittaminen toimi kimmokkeena tälle tekstille. Ehkä tämä kertoo jo tarpeeksi, sillä ehdin virkkaamaan n. 15 silmukkaa ennen kuin vaihdoin kirjoittamiseen. Kunnianhimoinen tavoitteeni oli virkata yläkertaan matto, mutta yksinkertainen ystävyysranneke vastaa paremmin osaamistasoani. Harjoituslanka olikin mainio idea. En ole varma, mikä on tämän harrastuksen tulevaisuus, mutta ehkä en ihan vielä luovuta. Kokeilun hinta (tähän asti)? N. 18 zlotya, eli 4,5 euroa.

Virtuaalikalastaminen on yksi suosikkikokeiluistani. Latasin viikonloppuna Fishing Planet -nimisen videopelin ja vietinkin perjantai- ja lauantai-illat rennosti kalastaen. Haluaisin oikeastaan mennä pitkästä aikaa ongelle, mutta en tiedä Puolan säädöksistä kalastamisen suhteen. Hyviä onkipaikkoja tiedän senkin edestä. Kokeilun hinta? Peli on ladattavissa ilmaiseksi.

Asioita, joita suunnittelen kokeilevani

Koen tällä hetkellä etsiväni sitä oikeaa harrastusta. Ennen eristysaikaa otin yhteyttä paikalliseen taidekouluun, sillä halusin osallistua kurssille. Tarkoitukseni oli opetella veistämistä. En kuitenkaan kerennyt ikinä saamaan vastausta, joten ehkä ensi vuonna uudestaan.

Haluaisin koittaa myös maalaamista, mutta en halua tehdä sitä kotonani. Olen varma, että kauniin taulun sijaan saan aikaiseksi vain sotkua, ja todennäköisesti pilaan vähintään mattoni, jollen koko lattiaa.

Haluaisin taas valokuvata enemmän, mutta kaipaisin tähän jotain ulkopuolista tekijää. Olen suunnitellut erillisen, teeman ympärille rakentuvan Instagram-tilin perustamista, mutta minulla on pienoinen ongelma: teema puuttuu. Uskon, että tämä jää toistaiseksi ajatuksen asteelle.

Viimeisimpänä mainittakoon puutarhurointi ja omien ruokien kasvattaminen. Minulla on parvekkeella vielä runsaasti tilaa ja sinne saisi kivasti tilaa ruukuille, joissa voisi kasvattaa vaikka tomaatteja ja kurkkuja. Kaikki tarvikkeetkin olisi ostettavissa lähikaupastani. Toisaalta olen viherpeukalon täysi vastakohta, joten näen jo sieluni silmissä rusehtuneet lehdet, jotka eivät alun alkujaankaan ehtineet kasvamaan.

Tässä oli nyt lyhyt katsaus harrastuksiini ja miten vietän vapaa-aikaani koronan keskellä. Odotan kuntosalin avautumista sekä sitä, että pääsen kesällä uimaan.

-Marika

Marika Varsovassa ,

2 Replies

  1. Dzien dobry!
    Kiitos ihanasta blogista! Kahlasin yhdeltä istumalta koko blogin läpi, ihana ja tykkäsin kovin ” arkisesta” asenteesta ja siitä miten kerrot arjesta siellä. Oon todellinen puola-fani ja ennenkaikkea Gdansk❤️ on mun lemppari kaupunki maailmassa. Olen turkulainen myös ja lentelen 3-5 krt/ vuosi puolaan, vaan siksi että tykkään maasta, kulttuurista ja ihmisistä.( Kieli on hirveää, osaan 15 sanaa puolaa) Sait just yhden vakkarilukijan lisää.
    Kaikkea hyvää sinulle sinne !!
    -Kaisu

    1. Kiitos kivasta kommentista Kaisu 😊 Gdansk on kyllä kiva ja tänä vuonna varmaan vähintään yksi lomareissu tulee tehtyä sinne. Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian, ja pääset myös itse taas reissuun. Ja tosiaan, tuo kieli on kyllä hankala 😀 Ymmärrän nykyään aika hyvin, mutta en silti osaa puhua kuin juuri ne tärkeimmät sanat. Oikein kivaa kevättä myös sinne 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *