Haluaisin kirjoittaa monesta asiasta, mutta minusta tuntuu usein, että joko a) aihe ei ole kiinnostava lukijan kannalta, b) minulla ei ole tarpeeksi asiaa kokonaisen tekstin verran tai c) minulle ei ole aikaa. Tämä teksti käsitteleekin omia idoitani ja otan vastaan mielipiteitä siitä, kiinostavatko aiheet vaiko eivätkö ne kiinnosta. Mainitaan myös, että pääosin kirjoitan tätä blogia itselleni. Toinen päätavoitteeni on kertoa omia kuulumisiani, jotta kenenkään ei tarvitse minusta huolestua, tai minun ei tarvitse toistaa samoja asioita liian useaan otteeseen. Toissijaisesti haluan ylläpitää omaa kirjoitus- ja ammattitaitoani.

Aiheet, joista haluaisin kirjoittaa

Aloitetaan lyhyesti listauksella:
-Hintavertailu Puola vs Suomi
-Ennakko-odotuksia Puolan kaupungeista (joissa en ole vieraillut)
-Loppuvuoden tavoitteita
-Aktiviteetit, joita haluan koittaa vuonna 2020
-Tulevaisuuden suunnitelmia

Voisin jatkaa listaa paljon pidemmälle, mutta koitan pitää tämän hyvin tiiviinä. Olen varmsti aiemmin maininnut, että vaikka avaan joskus ajatuksiani täällä, haluan pitää kuitenkin blogini pintapuolisena. Tämä on syy, miksi en yleensä kerro mun pitkän tähtäimen suunnitelmista. Usein toki mainitsen pienemmistä suunnitelmista, kuten tulevista mökkireissuista tai luistelukokeilusta.

Hintavertailua olen muistaakseni joskus tehnytkin, ruokaostosten muodossa. Haluaisin kuitenkin tehdä hieman kattavamman artikkelin asiasta. Silloin tällöin huomaan asioita, jotka ovat joko hieman kalliimpia tai ainakin suhteessa kalliimpia kuin Suomessa. Kuitenkin 90 % Puolan hintataso on halvempi.

Ennakko-odotuksia eri kaupungeista olisi hauska kirjoitella, ja vertailla niitä sitten todellisuuden kanssa. Valitettavasti haluaisin kirjoittaa ainoastaan sellaisista kaupungeista, joihin voin olla varma matkustavani. Toisin sanoen tämä tarkoittaa Krakovaa. Listallani on toki paljon muitakin kaupunkeja.

Aktiviteettilista olisi ehkä enemmänkin muistilista itselleni. Usein löydän kivoja ideoita, mitä tässä kaupungissa voisi tehdä, mutta unohdan ne yhtä nopeasti kuin löydänkin. Flyspotin sisälaskuvarjohyppy on ollut listallani jo yli vuoden, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla lajia.

Loppuvuoden tavoitteet ovat hieman sama asia kuin edellinen, mutta toisaalta pidän jälleen pitkän tähtäimen tavoitteita sellaisena asiana, joita en halua täällä jakaa.

En ole ihan varma, mikä tämän tekstin pointti oli. Oikeastaan mieleni teki kirjoittaa, mutten ollut varma, mistä aiheesta. Kirjoitin siis vähän kaikista, mutta en kuitenkaan mistään.

-Marika

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. Moikka!
    Kiitos jälleen ”postauksesta”. Nämä on aina mukavaa luettavaa. Jos suunnittelit tehdä postauksen puolan hintatasosta, kiinnostasi tietää puolalaisesta elämän tyylistä laajemmin. Palkkatasosta eri ammateissa, puolalaisten kulutustottumuksista, säästeliäisyydestä,tavallisen puolalaisen arkipäivästä, hiukan kiinnostaa myös katolilaisen uskonnon vaikutus . Tässä nyt muutamia minua kiinnostavia ajatuksia, jos haluat syventyä aiheeseen enemmän 😊.
    Mukavaa viikonjatkoa sinne! Terkkuja Turusta! -Kaisu-

    1. Moikka, kiitos kommentista, tässä oli paljon inspiroivia aiheita. Etenkin tuo palkkatasoasia kiehtoo myös itseni, joten voisin noita hieman selvitellä. Terkkuja takaisin Turkuun 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *