Gdansk eläintarha, eli viimeinen kesälomakirjoitus vuodelta 2020.

gdansk eläintarha

Gdansk eläintarha | Saapuminen ja liput

Gdanskin eläintarhaan saapuminen on hieman monimutkaisempaa kuin moneen muuhun Puolan eläintarhaan. Mikäli haluaa päästä oikeasti helpolla, kannattaa suosiolla napata alle Uber. Itse matkustin Gdyniasta junalla Gdansk Zabianka – AWFiS -nimiselle juna-asemalle, ja otin siitä autokyydin. Junamatkan hinta oli n. 5 zlotya (hieman yli euron) ja Uberin hinta n. 10 zlotya (n. 2,5 €). Juna-aseman läheltä kulkee myös linja-auto, mutta se ei sopinut omaan aikatauluuni. Eläintarhasta lähdettyäni otin bussin juna-asemalle, josta suuntasin loppupäiväksi Gdanskiin.

gdanskin eläintarha

Puolassa elokuu on vielä lomakuukausi, joten olin varautunut pieneen ruuhkaan lipputiskillä, mutta onnekseni olin väärässä. Liput on mahdollista ostaa etukäteen nettisivujen kautta, tai paikan päältä luukulta tai lippuautomaatista. Meillä oli viimeksi (Lodzin eläintarhassa) hieman ongelmia automaatin kanssa, joten päätin astella tiskille. Lipun hinta oli 30 zlotya (n. 7 €) aikuiselta, ja pidän tätä kohtuullisena.

gdansk peurat

Eläintarhan eläimet

Mainittakoon heti alkuun, että eläintarha oli todella valtava ja kaikilla asukeilla tilavat aitaukset. En ottanut itselleni karttaa, vaan vilkaisin kokonaisuutta opastekyltistä kerran ja lähdin kiertelemään. Saavuin eläintarhaan aamupäivällä (n. kello 11.00) ja tämä osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä monet eläimistä oli juuri ruokittu.

gdansk kenguru

Eläintarhassa oli asukkaita monipuolisesti. Heti ensimmäisenä vastaan tulivat pingviinit ja ”oikealle” päin lähdettäessä tarhassa oli pienempiä kissaeläimiä. Tarhasta löytyi peuroja, hirvi, laamoja, muutama kameli, pari alpakkaa ja biisoneita, näin nopeasti lueteltuna.

Gdansk eläintarha tiikeri

Olin positiivisesti yllättynyt, että toinen tiikereistä oli aktiivinen. Tiikeriaitaus oli eläintarhan perällä ja huomasin tiikerin aistivan läsnäoloni. Olen tottunut näkemään tiikerit makoilemassa jossain häkin kulmassa, mutta tämä yksilö tepasteli näyttävästi lasin edessä. Tiikeri olikin isoista kissaeläimistä ainoa aktiivinen, leijonat ja gepardi makoilivat heinien seassa – puumaa en nähnyt millään ilveellä. Puuman lisäksi susi taisi olla ainoa eläin, jota en nähnyt.

hirvi

Tutuista metsäneläimistä myös hirvi nautti päivällistä aivan katseluetäisyydellä.

puolan eläinpuisto

Muutama apinahäkki oli remontissa, mutta pääosin vekkulit eläimet viihtyivät ulkotiloissa. Onnistuin myös näkemään tarhan kaksi orankia aktiivisesti keikkumassa häkin toisesta päästä toiseen päähän. Simpanssit viihtyivät sisätiloissa, ja niiden leikit olivat yllättävän hurjia. Onneksi kyseiset eläimet ovat ketterämpiä kuin muistaisikaan.

marika eläintarhassa

Kierrettyäni tarhan oikean puolen, lähdin loogisesti vasemmalle. Siellä oli suuret tilukset savannin eläimille. Lisäksi sieltä löytyi mm. vesiaitaus virtahevoille sekä pelikaaneille.

Eläintarhassa olisi myös matelijatalo, mutta epäonnekseni tämä oli remontissa. Talon ulkopuolella olevat papukaijat ja muut linnut olivat kyllä häkeissään. Onneksi olin vieraillut aiemmi samalla viikolla jo Gdynian akvaariossa, joten olin päässyt näkemään boan ja krokotiilin.

elefantti puola

Gdansk eläintarha yleisesti

Yleisesti ottaen eläintarha oli todella viihtyisä ja kierrellessä sai helposti päivän askelmäärän täyteen. Eläimet näyttivät hyvinvoivilta ja kuten jo aiemmin totesin, minulla oli hyvä ajoitus, sillä monet eläimistä olivat aitojen lähellä syömässä. Puistosta löytyi muutama ravintola, mutta en perehtynyt niiden tarjontaan sen enempää. Kaiken kaikkiaan päivä oli onnistunut.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *