Viime tekstissä kerroin olevani kuplassa, mutta tasapainon vuoksi tänään jaan teille hieman ensimmäisen maailman ongelmia.

Ensimmäisen maailman ongelmia

Osaatteko arvata, mistä ohjelmasta on kyse?

Niinpä niin, kyseessä on tietysti Salatut elämät! Olen seurannut ohjelmaa niin kauan kuin muistan, ja tottunut siihen, että pääsen niitä arkipäivisin seuraamaan. Lisäksi MTV:n Katsomo on hemmotellut meitä faneja viime syksystä asti, sillä tulevan illan jakso on ollut nähtävissä heti minuuttia yli keskiyön.

Muistan aiemminkin nähneeni aiheesta keskustelua mm. Facebookissa, mutta en silloin uskonut asian koskettavan minua. Olenkin tässä nyt muutaman päivän ajan miettinyt erilaisia vaihtoehtoja ohjelman katsomiseen. Fake-GPS? Kaveri striimaamaan? Tulin tulokseen, että lähden kokeilemaan maikkarin C-more-palvelua, eli joskos tuolla maksullisella versiolla saisi kaikki Pihlajakadun suosikkihahmot takaisin ruutuuni.

Bonuksena kuva viime vuoden kenties parhaasta päivästä, eli pääsin käymään Salkkareiden studiolla!

Salatut elämät laitelat

Ensimmäisen maailman ongelmia Puolassa

Ajattelin seuraavaksi jakaa sellaisia arkisia ongelmia, joita kohtaan liki päivittäin eläessäni täällä. Onneksi kaikki ongelmat ovat kirjaimellisesti ensimmäisen maailman ongelmia, ja todennäköisesti olen ainoa ihminen täällä, jota ne vaivaavat.

Oven avaaminen avaimella

Oletko joskus avannut oven Suomessa? Hyvä, niin minäkin. Täällä se ei olekaan niin helppoa, sillä avainta tulee kääntää täysin eri suuntaan kuin Suomessa. Minulla meni yli vuorokausi, että tajusin tämän asian. Sitä ennen kiertelin ja kääntelin avainta niin kauan, kunnes isäntäperheeni tajusi minun olevan oven takana, ja jalomielisesti avasivat minulle oven.

Valokatkaisijat

Avainten lailla myös valokatkaisijat tuntuvat toimivan nurinperin. Tässä kohtaa ongelma ei koske käytettävyyttä (vaikka toimivat eri suuntaan, niin yhdellä klikkauksella täälläkin saadaan valot päälle tai pois…) vaan ulkonäköä. Tuntuu, että katkaisijat törröttävät väärällä tavalla seinässä. Toisaalta voi olla, että ongelma on ainoastaan tässä talossa, eikä seuraavassa kodissani. Tai sitten olen vain yksinkertaisesti unohtanut, miten päin valokatkaisijat toimivat Suomessa.

Suihkun/kylpyhuoneen jakaminen

Tästä en voi syyttää tätä maata, vaan ainoastaan omia tottumuksiani. Olen asunut Turussa sen verran pitkään itsekseni, että olen voinut mennä suihkuun juuri silloin kun huvittaa. Täällä asia ei olekaan yhtä helppoa, varsinkin kun muilla talon asukkailla on ainakin osittain samanlainen päivärytmi kuin itselläni.

Ongelma ilmaantuu etenkin aamuisin, sillä kuten monet teistä tietävät, en ole ollenkaan aamuihminen, vaan vetelen hirsiä mahdollisimman pitkään ja lähden ovesta ulos viimeisellä mahdollisella minuutilla. Nyt minun täytyy sekä toimia tehokkaasti että odotella aamuisin. Onneksi tämäkin asia korjaantuu, kun pääsen jälleen muuttamaan omaan kotiin.

Olivatko nämä ongelmia?

Niinno, olivat ja eivät olleet. Mutta on kiva huomata, että jos ongelmien taso on tämä, täytyy asioiden oikeasti olla aika hyvin.

-Marika

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. Jälkeenpäin on mukava muistella näitä aamuja toisten hoteissa – ja omaa kämppää arvostaa monin tavoin pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *