Cosmos Museum, Cosmos Muzeum tai Cosmos-museo, jos suomalaisittain sanotaan, on yksi Varsovan uusimmista museoista, sillä se on avattu syksyllä 2019. Museo on täynnä optisia illuusioita sekä loistava miljöö selfieille.

Cosmos Museum Warsaw

Cosmos Museum | perustiedot

Museo sijaitsee n. kilometrin päässä keskustasta, ja sinne on helppo saapua julkisilla tai kävellen. Museoon maksaa sisälle 36 zlotya (n. 9 euroa) per henkilö ja hintaan sisältyy narikka. Museoon kannattaa suunnata arkipäivänä, sillä viikonloppuisin paikka saattaa olla liiankin täynnä ja rajoituksien takia kaikkia ei voida päästää sisälle samaan aikaan. Lisäksi moniin illuusioihin on mukavampi mennä jonottamatta. Sain saman suosituksen myös museolta itseltään, kun kyselin aukioloajoista Instagramin kautta. Museo on auki klo 11.00 – 21.00 päivittäin.

cosmos museo varsova

Oma kokemus

Cosmos-museo on hieman verrattavissa aiemmin käymääni Copernicus Science Centeriin, vaikka kuitenkin täysin erilainen. Molemmissa on paljon mielenkiintoista nähtävää, mutta Cosmos-museo voittaa ehdottomasti visuaalisuudellaan.

Museosta löytyi monia erilaisia huoneita, joihinkin jouduimme jopa jonottamaan tietämättä, mitä huoneen sisällä on. Suurimmaksi osaksi jonotus oli odotuksen arvoista, ainoastaan kerran jouduimme pettymään. Meitä kuitenkin lohdutti ajatus, että takanamme muutkin ihmiset ovat joutuneet odottamaan vähintään yhtä kauan saadakseen kokea saman jälkeemme.

cosmos muzeum warsaw

Museo oli suurelta osin interaktiivinen ja esimerkiksi yllä olevaa ”koetta” pääsi testaamaan porukallakin. Tarkoituksena on siis saada kaikki pallot leijumaan putkista tulevan ilmavirran päällä. Näyttää helpommalta kuin todellisuudessa on.

Yksi omista suosikeistani oli tuoli, joka sai meidät katoamaan. Vaikka temppu on tavallaan selkeä, (enkä sitä viitsi tässä spoilata sen enempää), on silti vakuuttavaa nähdä itsensä katoavan.

Valitettavasti kohtasimme myös huonoa käytöstä museossa. Tästä ei kuitenkaan voi syyttää paikkaa, vaan itse museovierailijoita. Muutamissa ”kohteissa”, eli aiemmin mainitsemissani huoneissa, vierailuaika oli rajoitettu kolmeen minuuttiin jonon ollessa pitkä, mutta kaikki eivät aina kunnioittaneet muita. Kaikissa paikoissa rajoituksia ei mainittu erikseen, mutta mielestäni on kohteliasta ottaa muut huomioon, varsinkin jonon kasvaessa. Eräs nuorempi mieshenkilö myös availi huoneiden ovia, vaikka näki selkeästi, että niihin on jonoa ja sisällä henkilöitä. Tämä ei toki vaikuttanut itseeni, mutta toisten ihmisten kokemuksiin varmasti.

Joka tapauksessa voin suositella museota. Kannattaa vain tarkastaa, että puhelimessa (tai kamerassa) on runsaasti akkua jäljellä.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *