Bryssel oli kesälomareissumme ehdoton yllättäjä, ja olen iloinen, että teimme pysähdyksen Belgiassa.

Manneken Pis Bryssel

Bryssel – matka & majoitus

Suuntasimme Amsterdamista junalla Brysselin keskustaan, ja matka-aika oli vajaa kolme tuntia. Olimme varanneet majoituksen Hotel Belvue -nimisestä hotellista, läheltä vanhaakaupunkia. Hotellihuone oli erittäin siisti ja vähintään kaksi kertaa suurempi kuin edellinen hotellimme. Ainoa miinus on annettava takapihalla olevasta päiväkodista, jonka pihalta tuleviin ääniin ainakin allekirjoittanut heräsi ensimmäisenä aamuna.

Brysselin nähtävyydet

Ensimmäinen päivä

Ensimmäinen päivä meni aika perinteisellä kaavalla, sillä kävimme katsomassa keskusta-alueen nähtävyyksiä. Jätimme bussikortin välistä, sillä aikaa oli rajatusti ja jo muutaman kilometrin säteeltä löytyi mielenkiintoista katsottavaa ihan tarpeeksi. Atomium olisi voinut olla kiintoisa nähdä läheltä, mutta viiden kilometrin kävely hotelliltamme olisi ollut hieman liikaa. Toisaalta kävimme katsomassa ensimmäisessä kuvassa nähtävän, kenties Brysselin kuuluisimman nähtävyyden, Manneken Pis -patsaan. Osasin jo etukäteen odottaa patsaan olevan pieni, mutta todellinen koko pääsi jälleen kerran yllättämään.

Kaupunkikierroksen lisäksi kävimme kiertämässä hieman kauppoja sekä syömässä paikallisessa ravintolassa.

Brysselin kadut

Toinen päivä

Toinen päivämme Brysselissä oli erittäin tapahtumarikas. Lähdimme jälleen aamulla kiertelemään kaupunkia vailla kummempaa suunnitelmaa.

Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että Belgia tunnetaan erityisesti laadukkaista sarjakuvistaan (mm. Smurffit, Tintti ja Marsupilami). Päädyimmekin hetken kiertelyn jälkeen suurehkon Smurffipatsaan luokse. Patsaan vieressä oli Smurffeille omistettu kauppa, ja kaupan vieressä taasen museo. Museum Of Original Figurines näytti molemmista mielenkiintoiselta ja päätimme käydä katsomassa, paljonko vierailu tulisi kustantamaan. Aikuisten sisäänpääsymaksu oli 10 € per henkilö, joka on mielestäni kohtuullinen hinta museokäynnistä.

Smurffipatsas Bryssel

Museo oli jaoteltu selkeästi teemoittain, joten eteneminen tapahtui loogisesti. Figuurien lisäksi museosta löytyi mm. televisio, josta pystyi katsomaan ainakin omasta lapsuudestani tuttuja Marsupilami-piirrettyjä. Pääsimme testaamaan vanhoja, sarjakuviin keskittyviä konsolipelejä sekä tutustumaan Tintti-sarjakuvan elinkaareen. MOOF oli reissumme ainoa museo, mutta annan sille täyden suositukseni.

MOOF Smurffit
Bryssel Tintti

Museovierailu ei vielä riittänyt tekemään päivästä tapahtumarikasta, vaan keskiviikkoillan tanssiskaba kruunasi koko vierailumme. Kävelimme keskustassa etsimässä potentiaalista ruokapaikkaa, kun huomasimme suuren bannerin, jossa kerrottiin ilmaistapahtumasta. Päätimme käydä sisällä katsomassa, mikä on homman nimi. Turvatarkastuksen jälkeen pääsimme saliin, jossa DJ:t paukuttivat menevää musiikkia ja tanssilava oli täynnä intoa pursuavia ihmisiä. Tulkitsimme aikataulua, ja päätimme palata viimeistään finaalin aikaan katsomaan kilpailua. Brussel Danst Dance Battles oli täynnä toinen toistaan taitavampia tanssijoita, vaikka itse en hip hop -tanssista virallisesti paljoakaan ymmärrä. Valitettavasti oma akkuni oli illalla jo aika finaalissa, joten pimeähkö kuva saanee rittää.

Brussel Danst Dance Battles 2019

Bryssel yleisesti

Kaiken kaikkiaan tykkäsin Brysselistä ja sen tunnelmasta. Minulla ei ollut hirveästi ennakko-odotuksia kaupungin suhteen, ja vaikka tiesin Belgian olevan ranskalaistyylinen, yhtäläisyydet kaupunkien välillä yllättivät minut täysin. Voisin nähdä itseni asumassa Brysselissä tulevaisuudessa, ja uskoakseni kaupungista löytyykin hyvin erilaisia työmahdollisuuksia.

Marika Vuorinen Brysselissä

Nautin myös kaupungin koristeluista, sillä erilaisia seinämaalauksia saattoi bongata miltei mistä tahansa. Teemat vaihtelivat luonnosta sarjakuviin ja taasen abstrakteihin teoksiin. Arvostan, että viihtyvyyteen on panostettu.

-Marika

Marika Eurooppa , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *