Asunnon (uudet) kriteerit, eli mitä haluan tulevalta asunnoltani. Olen viimeksi kirjoittanut toivelistan tammikuussa, mutta tässä vajaa vuoden aikana olen huomannut prioriteettieni muuttuneen.

Asunnon (uudet) kriteerit

Sijainti

Vaikka prioriteettini ovat muuttuneet, sijainti on edelleen tärkein kriteeri. Toisaalta viimeksi pidin tärkeänä lyhyttä matkaa keskustaan, tällä hetkellä lyhyt työmatka on tärkeämpi tekijä. Käyn loppujen lopuksi aika harvoin keskustassa, ja julkinen liikenne toimii täällä erittäin hyvin. Myös yöbussit kulkevat ja taksit (= Uber & Bolt) ovat edullisia. Tykkään kyllä nykyisestä asuinalueestani, mutta olen valmis muuttamaan myös muualle. Viimeksi listallani oli erikseen kohta ”hyvät kulkuyhteydet”, mutta olen tässä kymmenen kuukauden aikana oppinut, että tämä pätee oikeastaan mihin tahansa alueeseen täällä, joten olen päättänyt tiputtaa tämän kriteerin listaltani.

Hinta

Hinta vaikuttaa yhä, mutta olen valmis maksamaan tulevasta asunnosta hieman enemmän kuin nykyisestä asunnostani. Jo satasen lisäsijoituksella saisin erillisen makuuhuoneen ja isomman keittiön (huom. yleistys) ja mielestäni tämä on kannattava sijoitus.

Asunnon (uudet) kriteerit

Jälleen kerran itse asunnolle löytyy liuta erilaisia kriteereitä.

–Parisänky
-Sohva
–Pesukone
-Uuni
-Astianpesukone
-Televisio
-Suihkukoppi

Listalla on osittain samoja asioita kuin viimeksikin, mutta osa kriteereistä on uusia ja osan olen tiputtanut listalta. Viimeksi listani kolme tärkeintä asiaa olivat parisänky, vähintään 2. kerros ja pesukone. Noista kolmesta tärkeimmästä kriteeristä nykyinen asuntoni täyttää kaksi. Parisänkyä minulla ei täällä ole, mutta hieman normaalia leveämpi yhden hengen sänky. Mainittakoon, että sänky on onneksi erittäin mukava. Seuraavaksi haluan kuitenkin parisängyn. Pesukone on sellainen kriteeri, että siitä en tingi. En halua pyykkitupaa, ulkoista tai sisäistä, vaan haluan pestä pyykkiä silloin kun minua huvittaa.

Viimeksi olin karsinut listalta television, mutta seuraavaan asuntoon kaipaan töllötintä. Vaikka en Puolan ohjelmia katsoisikaan, Apple tv toimii ja voisin myös hankkia itselleni pelikonsolin. Kaipaan myös sohvaa, sillä tällä hetkellä sänkyni toimittaa myös sohvan virkaa ja näin ohjelmien katsominen ei ole mikään erityinen nautinto.

Suihkukoppi saattaa kuulostaa oudolta, mutta Varsovassa useimmissa asunnoissa on kylpyamme. Tämä kriteeri ei ole ehdoton, mutta nautin itse paremmin suihkusta kuin kylvystä.

Lisäksi listalta löytyy uuni ja astianpesukone, mutta voisin laajentaa tämän kohdan koskemaan koko keittiötä. Nykyinen keittiöni on erittäin minimalistinen ja tämä on vaikuttanut ruuanlaittointooni. (Onneksi ulkona syöminen on edullista.) Joka tapauksessa kaipaan tulevalta asunnoltani varsinkin uunia, jotta voisin tehdä ”tavallisia kotiruokia”, kuten makaronilaatikkoa. Lisäksi toivoisin, että hella olisi normaali eikä kaasuhella, mutta tästäkin olen valmis joustamaan. Astianpesukoneesta olen myös valmis joustamaan, mutta kyllähän se helpottaisi arkea huomattavasti.

Vanhalta listalta olen karsinut parvekkeen ja korkeusvaatimuksen. Rehellisesti haluan yhä parvekkeen, mutta pidän tällä hetkellä erillistä makuuhuonetta tärkeämpänä kriteerinä. Korkeusvaatimus (vähintään 2. kerros) on yhä toivottavaa, mutta ei ehdoton kriteeri asumiselle. Tähän liittyen karsin listalta myös hissin. Nykyisessä asunnossanikaan ei ole hissiä, ja neljän kerroksen päivittäinen kävely sujuu jo rutiinilla. Toisaalta mitä korkeammalle muutan, sitä suotavampi hissi olisi.

Mainittakoon tässä kohtaa, että löysin jo yhden kriteereihini sopivan asunnon, jonka omistajalle pistin viestiä. Katsotaan, jos saisin sumplittua tuon asunnon itselleni.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *