Lupasin jo aiemmin kirjoitella teille asuntoasioista, joten ajattelin tänään kertoa teille mun tulevan asunnon kriteerit.

asunnon kriteerit

Sijainti

Etsiessäni ensimmäistä majapaikkaa Varsovasta, sijainti ei ollut tärkein ominaisuus. Tällä hetkellä majailen aika kaukana keskustasta ja vieläkin kauempana työpaikastani. Kirjoitan teille pienen vertauskuvan, jotta välimatka on helpompi hahmottaa. Jos ajatellaan, että kaupungin keskusta olisi Turun keskusta, asuisin lähellä Raision ja Naantalin rajaa ja kävisin töissä Skanssissa. Toivottavasti tämä helpotti hieman teitä.

Tällä hetkellä pidän sijaintia kaikkein tärkeimpänä tekijänä. Tarkoitukseni on muuttaa Ochotan alueelle, sillä aluetta on kehuttu minulle ja matkojen kannalta alue on muutoinkin ihanteellinen. Alue sijaitsee lentokentän ja keskustan välissä, ja sen lisäksi lähellä työpaikkaani. Olen itse asiassa menossa katsomaan yhtä yksiötä ko. alueelta, ja toivon, että se olisi sopiva.

Hyvät kulkuyhteydet

Tämä liittyy vahvasti aiempaan kohtaan. Työpaikan lisäksi haluan, että minulla on hyvä kulkuyhteys keskustaan, josta taasen aukeaa hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Varsovaan. Suosin ensisijaisesti metroa, mutta käsittääkseni aiemmin mainitsemallani alueella ei sellaista kulje, joten ratikka ja bussikin toimivat. Oikeastaan kulkupelillä ei ole niin väliä, kunhan yhteydet kulkevat.

Yksin vai kimpassa?

Tällä hetkellä minulla on yksi huone, mutta erittäin kotoisa olo näiden ihmisten seurassa. Kaipaan kuitenkin omaa tilaa, ja etenkin vapautta käydä suihkussa koska haluan. Lisäksi haluan tarjota majapaikan minua vieraileville ihmisille ja en usko, että kämppäkaverit arvostaisivat sitä.

Vaikka (nykyään) näen kimppakämpissä paljon mahdollisuuksia, en usko, että se olisi minulle sopiva ratkaisu. Kimppakämppien etuna on tietysti jaetut kotityöt, hinta sekä mahdolliset uudet ystävät, mutta tämä olisi tietysti täysin tuurista kiinni.

Hinta

Hinta on tietysti yksi ratkaisevista tekijöistä. Olen valmis maksamaan hieman enemmän, jotta saan asua miellyttävässä asunnossa kuin että asuisin sellaisessa paikassa, jossa en viihdy. Asuinkustannukset ovat Puolassa edullisemmat kuin Suomessa, mutta kyllä täältäkin kalliita vaihtoehtoja löytyy.

Olen koittanut etsiä kultaista keskitietä asunnon hinnan kanssa, ja tiedostan, että haluamani sijainti on haluttu ja hyvä, jolloin hinnatkin ovat sen mukaiset. Laitakaupungilta saa erittäin edullisesti laadukkaan ja uudehkon vuokra-asunnon, mutta kuten jo mainitsin, tällä kertaa haluan mennä sijainti edellä.

Sanottakoon, että asuntojen ( ja huoneiden) hinnat alkavat n. 150 € ja kalliimmat asunnot voivatkin kohota tonnien kustannuksiin. Täällä tietysti valuuttayksikkö on yhä zloty, mutta teidän lienee helpompi ymmärtää summat euroina.

Muut asunnon kriteerit

Muitakin kriteereitä löytyy runsain mitoin. Yksi syy on se, että haluan tosiaan tarjota majapaikan niille, jotka haluavat luokseni kylään tulla. Yksi positiivinen asia, joka lasketaan myös kulttuurieroksi, on se, että lähes kaikki yksiöt (ja vuokrahuoneet) ovat kalustettuja. En nimittäin ajatellut lähteä ostoksille Ikeaan ihan lähiaikoina. Jätin listalta pois itsestäänselvyyksiä, kuten jääkaapin.

Näitä toivon asunnolta:

Parisänky
-Sohva
Pesukone
-Astianpesukone
-Parveke
-Vähintään 2. kerros
-Hissi
-Ruokakaupan läheisyydessä
-WiFi

Boldasin tuosta listalta vielä ne asiat, joista en ole valmis tinkimään. Huom. En boldannut wifiä siksi, että aion hankkia oman liittymän, mikäli asunnosta ei sellaista löydy.

Asiat, jotka eivät ole tärkeitä:

-Televisio (mitäpä minä puolaksi katsoisin)
-Autotalli / autopaikka

Tällaisilla kriteereillä täällä ollaan asunnonmetsästyksessä. Virallinen osoitteeni, eli kotini on Suomessa vielä kuukauden loppuun, mutta senkin jälkeen olisi kiva asua jossain.

-Marika

Marika Varsovassa ,

2 Replies

  1. Meiltä kotoa tullaan ainaskin sun luokse käymään. Tietty voidaan asua jossain hotellissakin ja autat varmaan etsimään muitakin edullisia majoituksia, jos on vaikea majoittaa. Älä siitä stressaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *